Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması 16-17 Mart 2009 Oturum.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sabancı Vakfı Hibe Programı
Advertisements

GİRİŞİMCİLİK Mustafa Özhan KALAÇ.
Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları İçin DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 3 Hükümet ve Kamu Kurumları için DEA Danışma Süreci.
1. GİRDİ KRİTERLERİ PUANLANDIRMA MATRİSLERİ
Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
MODÜL 4 Organizasyon.
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
Proje Hazırlık Aşamaları Sabancı Vakfı Hibe Programı.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANLAMA ÇALIŞMASI
Paydaş Analizi Nasıl Yapılır?
-4- Mikrohavza (MH) seçimi ©cnokan slayt tercüme ile 45 dakika ©cnokan
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Pazarlama Teknikleri.
Değer biçme / Etki kestirimi ve SED’e paydaşların katılımı Doç.Dr.Kayıhan Pala Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
Hüseyin ŞİRİN Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi EYTEP ABD.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
E-İhale, Elektronik İhale veya Online İhale sistemi B2B (şirketler arası ticaret) alanında kullanılan bir satınalma yöntemidir. Bir Alıcı şirketin ve.
Hassas Görevler hassas…çok….
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
KONTROL FAALİYETLERİ Defterdarlık İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Düzenleyici Etki Analizi’nin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 AB’de DEA Hazırlayan: Lydia Jørgensen, Üst Düzey.
5’nolu Kamu Alımları Faslı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
1 e-Devlet Kapısı PROJESİ Türk Telekom 10 Şubat 2005.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
İsveç Yerel Yönetiminden Stratejik Planlama ve Performans Bütçeleme Örnekleri Per Molander Ankara, 11 Ocak 2005.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğitimcilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 5 Problemin Tanımlanması ve Mevcut Durumun.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması Düzenleyici Etki Analizinin Planlanması Mart Oturum Takımlar, Paydaşlar ve İletişim.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
1 İşletmeye Giriş Konu 4: İşletmelerde Yönetim Faaliyetleri I Yrd.Doç.Dr. Yıldırım Osman Çetmeli Yaşar Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
Hedef Analizi Strateji Analizi Paydaş Analizi
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
ÇATIŞMA YÖNETİMİ.
Faaliyet Planlamasının Yapılması
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
YÖNETİM SORUMLULUĞU. Yönetim Kalite politikasını oluşturmuştur. Yönetim kalite politikasında belirlenen değerlere sadık kalmayı taahhüt etmiş ve politikasını.
Hafta 2: Dizinleme ve Öz Hazırlamaya Giriş BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama
DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜ YETERLİKLER ÇERÇEVESİ
YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI
Hüseyin ŞİRİN Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi EYTEP ABD.
Beyin Fırtınası Oturumu
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
TÜRK BEŞLERİ.
Yaratıcılık Oturumu Sunuyu Yapanın Adı.
Sunum transkripti:

Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum 7A Paydaş Analizi

Genellikle Ardışık olan Beş Faaliyet Aşaması 1.Ele alınacak konunun(ların) belirlenmesi 2.Uzun Listenin hazırlanması 3.Paydaş haritasının çıkarılması 4.Mevcut kaynakların ve taahhüdün doğrulanması 5.Katılımın sağlanmasına ve sürdürülmesine ilişkin aşamalar

1. Ele alınacak konunun(ların) belirlenmesi  Paydaşlar belirli bir konuya bağlı olarak belirlenip tanımlanır – insanlar ve grupların belirli bir husus ya da konuda sadece somut bir “risk”e sahip olması sözkonusudur.  Paydaş tanımlama süreci, belirlenen bir konuya göre yapılır.

2. Uzun Listenin Hazırlanması  Olası paydaşların mümkün olduğunca kapsamlı bir “uzun liste”sini hazırlayın  Paydaşları genel kategorilere ayırın (örneğin; kamu, özel, topluluk/popüler; ve daha sonra her birini cinsiyet, vs. gibi alt kategorilere ayırın)  Ayrıca aşağıda belirtilenleri de tanımlayın:  " konudan etkilenenler ya da konuyu önemli ölçüde etkileyenler”  " konu hakkında bilgi, birikim ve uzmanlık kazanın”; ve  " konuyla ilgili uygulama araçlarını kontrol edin ya da etkileyin”.

3. Paydaş Haritasının Çıkarılması (1)  Paydaşların “uzun liste”si, farklı kriter ya da niteliklere göre analiz edilebilir.  Konuyla ilgili farklı çıkar, kapasite ve ilgi düzeyi gösterebilecek paydaş kümelerini belirleyin.  Bu tür farklılıkların bilinmesi, pozitif niteliklerin sistematik olarak değerlendirilmesine olanak sağlayacaktır.

3. Paydaş Haritasının Çıkarılması (2)  Etkin paydaş katılımı için kapasite oluşturulması gereken alanları tespit edin ve paydaş dizinindeki olası “boşlukları” ortaya koyun.  Paydaş haritasının çıkarılmasında kullanılan birçok yoldan biri, aşağıda verilen matrisde gösterildiği şekilde risk ve etki derecesine göre sınıflandırmadır:

Influence-Interest Matrix Etki-ÇıkarDüşük EtkiYüksek Etki Düşük Risk En az öncelikli Paydaş Grubu Karar ve fikir formülasyonu, komisyonculuk için faydalı Yüksek Risk Belki de yetki verilmesine ihtiyaç duyan önemli paydaş grubu En kritik paydaş grubu

4. Konsültasyon sonuçlarının doğrulanması  Anahtar ve ilgili paydaşlardan herhangi birinin gözden kaçırılmamasını sağlamak amacıyla analizi denetleyin ve ön analizi gözden geçirin.  Ör. Ek bilgi ve haber kaynaklarını kullanın  Tespit edilen paydaşların sürece katılmaya ilişkin istek ve bağlılık düzeylerini değerlendirin.  Uzun listeye ilişkin geri bildirim verin

5. Katılımın sağlanması ve sürdürülmesine ilişkin strateji  Aşağıda belirtilenlere yönelik stratejiler belirleyin  Etkin katılımın sağlanması ve  sürdürülmesi  Stratejiler, yukarıda analiz edilip sınıflandırıldığı gibi farklı paydaş gruplarına göre tasarlanmalıdır.  Örneğin; yetkilendirme stratejileri, yüksek risk oranı olan ancak az yetki ya da etkiye sahip paydaşlara uygulanabilir.