Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLAYTLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
Meriç Belediyeler Birliği
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
Emin Dedeoğlu , Eskişehir
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Türkiye’de Yerel Kalkınma ve Aktörler Emin Dedeoğlu 22 Ocak 2007, Kütahya.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
1 AB’nin Üye ve Aday Ülkelere Etkileri. 2 AB’nin etkisi uploading ABÜye ülkeler downloading ABAday ülkeler downloading.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
31 Ekim Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır.
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEREL KALKINMA
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
Bölgesel Kalkınma: Türkiye’de olmayan nedir? Güven Sak Ankara, 8 Eylül, 2006.
Bölgesel Gelişme Politika ve Uygulamaları
İYİ YÖNETİŞİM.
29 Mayıs, 2004 Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
YERELDE AB SÜRECİ.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Yolsuzlukla Mücadele Konferansı düzenleyen: tepav 7-8 Temmuz 2005, Ankara Andrew N. Vorkink Türkiye Ülke Direktörü.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İl Düzeyinde Uygulanması Sürecinde Karşılaşılan Sorunların Tartışılması.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ STRATEJİSİ KOORDİNATÖR: R. Bülent TARHAN Başbakanlık Başmüfettişi HAZIRLAYAN : L. Cihan.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
Avrupa Birliği Perspektifinden Yerelleşme
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
KAYSERİ VALİLİĞİ DIŞ İLİŞKİLER ve AB KOORDİNASYON MERKEZİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma Sezai Hazır Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği

Neden yerelleşme Küresel düzeyde gelişmeler 1992 Rıo zirvesi Yerel yönetimlere gençliğin katılımına yönelik yeni düzenlemeler getirmektedir. Bunu takip eden tüm süreçler bunu desteklemektedir. Bilgiye erişimin kolaylaşması Hizmetlerin etkin ve yerinden verilmesi

Neden Yerelleşme ve Yeniden Yapılanma Türkiye’deki son yıllardaki demokratikleşme Kamu reformunun yeniden yapılandarma süreci Yerel yönetimlerin yetki ve sorumluluklarının artırılması Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlaması

Bu Çalıştay ile Ne Hedefliyoruz… Kamu reformu ve yeni yerel yönetimler düzenlemesi ile Gençlik sektörünün yerelleşme stratejisi ve yapılması gerekenler

Gelişmeler Türkiye’de büyük bir gençlik potansiyeli var, gençlik sektörünün dinamizmi arttı: Ulusal Ajans ile birlikte yerelde (Hareketlilik, kültürel alış-veriş arttı) Gençlik Stk’larının artan fon kaynakları ile etkinliği arttı Kamu kurumları gençler ve STK’larla etkileşimlerini arttırdılar (GSGM, DPT) Gençliğin uzun vadeli yerel kalkınma planlarında önemi arttı dolayısı ile gençlik sektörüne ilgi arttı YG-21 Programı ve diğer gençlik ile ilgili programlar (gençliğin yerelde kapasitesi önemli derecede gelişti…

Gelişmeler Yeni belediyeler kanununda Kent konseyleri ve gençlik meclislerinin yer alması – Yerelleşmenin ilk adımları ve yerel gençlik çalışmalarının kurumsal alt yapısının sağlanması ve uygulama süreçlerine katılımının arttırılması Gençlik ve spor müdürlüğü yetkilerinin yerel yönetimlere ( belediyeler, il özel idarelere ) devredilmesi ve gençlik hizmetlerinin yerelde verilmesi gereken sosyal hizmetler olarak tanımlanması – Talep ve sorunlara yönelik gençlik hizmetleri verilebilmesi ve gençlerin karar alma mekanizmalarında yer alması

Yerel ve bütüncül Gençlik Politikası için Mekanizmalar – yapılması gerekenler Öncelikle yerelleşmenin uygulanması için stratejiler belirlenmesi, uygulama için kaynak düzenlemelerinin ve yatırım planlarının yapılması, yerel yönetimlerinin kapasitesinin arttırılması ve yerel yönetimlerin özellikle uluslar arası dokümanlar hakkında bilgilendirilmesi ( Avrupa Gençliğin Yerel ve Bölgesel Hayata Katılım Şartı, Beyaz Kitap, diğer AB ve Avrupa Konseyi Dokümanları Gençlikle ilgili kamu kurumları arasında eşgüdüm sağlanması ve bir koordinasyon birimini oluşturulması Yerel gençlik meclisleri ve ulusal bir gençlik meclisinin kurumsallaşması – Gençlerin sosyal gelişimi ve gelişimi için mekanların düzenlenmesi

Yerel ve Bütüncül Gençlik Politikası için Bileşenler – yapılması gerekenler Gençliğe yönelik yapılacak hizmetlerin aşamalı olarakYerel yönetimlere devredilmesi Yerel yönetimlerin gençlik çalışmalarını uygulama kapasitesinin geliştirilmesi ve kendi içinde gençlik birimlerinin oluşturması Yerel yönetimler bünyesindeki çalışmaların sürekliliği ve siyasallaşmasının engellenmesi için yönetmelik ve düzenlemelerin yapılması Var olan gençlik meclislerinin yapılarının güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması Yereldeki gençlik ile ilgili kamu birimleri arasında eşgüdümün sağlanması ve gerekli düzenlenmenin yapılması Yerel düzeyde kamu ve stk arasında gençlik çalışmalarında ortaklıkların kurulmasında danışma kurullarının oluşturulması