Tehlike ve İşletilebilme Çalışması Metodolojisi (HAZOP)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
Advertisements

RİSK KAVRAMI RİSKLERİN BELİRLENMESİ
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
TEHLİKE ve ÇALIŞILABİLİRLİK
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Teftiş Kurulu Başkanlığı TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE BULUNAN İŞYERLERİNDE RİSK ESASLI PROGRAMLI TEFTİŞ.
ISO Çevre Yönetim Sistemi ve Çevresel Risk Analizi
RİSK ANALİZİ VE RİSK DEĞERLENDİRME
İş Sağlığı ve Güvenliği Akademisi RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
RİSK DEĞERLENDİRME METODOLOJİLERİ
RİSK DEĞERLENDİRME METODOLOJİLERİ
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ

OHSAS YÖNETİM SİSTEMİ TANIMLAR
Prof. Dr. Turgay ONARGAN Prof. Dr. C. Okay AKSOY MTS 3022 TÜNEL AÇMA
OLASI HATA TÜRÜ VE ETKİLERİ ANALİZİ (FMEA)
FMEA Failure Mode and Effects Analysis-Hata Türü ve Etkileri Analizi
Türkiye’de Metal Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Etkin ve Güvenilir Kaynakların Kullanımı Hollanda Hükümeti Matra Fonu tarafından desteklenmektedir.
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
RİSKLERİN TESPİT EDİLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
-NE İŞE YARAR? -NASIL YAPILIR? -KURUMLARDA NASIL UYGULANIR?
Prof. Dr. Turgay ONARGAN Prof. Dr. C. Okay AKSOY
SWOT ANALİZİ NEDİR? -STRENGTHS?, WEAKNESS?, OPPORTUNITIES?, THREATS?
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İNOVASYON.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 9) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
TANIMLAR Patlayıcı Ortam : Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu.
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
İş Sağlığı ve Güvenliği
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YÖNETİMİN ALT İŞLEVLERİ
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
Havacılıkta Emniyetle İlgili Faktörler
Geleneksel Tasarım Araçları
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
BÖLÜM 1 TASARIM VE İNŞAAT SÜREÇLERİ. BÖLÜM 1 TASARIM VE İNŞAAT SÜREÇLERİ.
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
BÖLÜM 13 DEZENFEKSİYON VE FLORLAMA. BÖLÜM 13 DEZENFEKSİYON VE FLORLAMA.
HİPOTEZ TESTLERİNE GİRİŞ
Tam ve kesirli faktöryel deney tasarımı
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
FABRİKA VE PROSES TASARIMI
Ecem DEMİREL KIZILASLAN* ve Doç. Dr. Ferhat KARACA,
Geleneksel Tasarım Araçları
OLASILIK ve İSTATİSTİK
Murat KULOĞLU Öğretim Görevlisi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 1.
STAJ İŞLEMLERİ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MUSTAFA ARİF BAŞKÖYLÜ A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı.
KALİTATİF RİSK DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ 2. BÖLÜM
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
TEHLİKE ve RİSK LABORATUVAR ÇALIŞANLARI İÇİN BİYOLOJİK TEHLİKELERE KARŞI TEMEL BİYOGÜVENLİK KURALLARI Keep Lab Safety Keep You Healthy ( TR01-KA )
Sunum transkripti:

Tehlike ve İşletilebilme Çalışması Metodolojisi (HAZOP) Y. Doç. Dr. Tufan DEMİREL

Tehlike ve İşletilebilme Çalışması Metodolojisinin Tarhisel Gelişimi Kimya endüstrisi tarafından, bu sanayinin özel tehlike potansiyelleri dikkate alınarak geliştirilmiştir. Multi disipliner bir tim tarafından, kaza odaklarının saptanması, analizleri ve ortadan kaldırılmaları için uygulanır. Belirli anahtar ve kılavuz kelimeler kullanarak yapılan sistemli bir beyin fırtınası çalışmasıdır. Çalışmaya katılanlara, belli bir yapıda sorular sorulup, bu olayların olması veya olmaması halinde ne gibi sonuçların ortaya çıkacağı sorulur.

Tehlike ve İşletilebilme Çalışması Metodolojisinin Tarhisel Gelişimi “Tehlike ve İşletilebilme Çalışmaları” olarak adlandırılan metot, kimya endüstrisinde tehlikelerin tanımlanmasında yardımcı olması maksadıyla proses dizayn aşamasında ve proses işletme esnasında yaygın olarak kullanılır. Bu alanda geniş kabul görmüş bir metottur, çünkü bir prosesteki sapmaların etkilerinin tespit edilmesini ve normal koşullar altındaki prosesle karşılaştırma yapılma imkanı sağlar. Anahtar kelimeler, dizayn parametreleri ve tablolar kullanılır.

Tehlike ve İşletilebilme Çalışması Metodolojisinin Tarhisel Gelişimi Proses denetimine yardımcı olmak maksadıyla, tehlikeli sapmaları normal değerlerle karşılaştırmak için anahtar kelimeler kullanılır; bu grup “fazla”, “az”, “hiç”, gibi kelimeleri içerir. Bu anahtar kelimeler basınç, sıcaklık, akış gibi parametrelerin (kılavuz kelimeler) durumlarını nitelemek için kullanılır. Her bir durumda analist; sebepler, sonuçlar, belirleme metotları ve düzeltici hareketler ile tanımlama yapar. Analiz çok disiplinli bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir ve bir takım lideri tarafından yönetilmelidir.

HAZOP Takımı ve Kullanılan Anahtar Kelimeler HAZOP takımı aşağıda listelenen kişilerden oluşmaktadır. Fabrikanın işveren vekili Fabrika müdürü İş sağlığı ve güvenliği uzmanı İşletme (proses) mühendisi Sistem ve otomasyon mühendisi Elektrik mühendisi İnşaat mühendisi (gerekli ise)

HAZOP Takımı ve Kullanılan Anahtar Kelimeler HAZOP metodolojisi uygulamasında kullanılan anahtar kelimeler aşağıda listelenmiştir. Anahtar Kelimeler Anlamı Fazla (more) Kantitatif çoğalma Az (less) Kantitatif azalma Hiç (none) Mevcut değil Ters (reverse) Öngörülen yönün aksine Parçası (part of) Sistemin bir bölümü olması gerekenden farklı ... kadar iyi (as well as) Aynı derecede ...dan başka (other than) Tamamen farklı

HAZOP Tehlikeli Sapma Hipotezi HAZOP takımı, öncelikle prosesin veya operasyon adımının bir değişkenini seçer, anahtar kelimeleri kullanarak anlamlı tehlikeli sapmayı belirler. Tanımlanan sapma için neden araştırması ve paralel olarak sonuç araştırması yapılır.

HAZOP Takımının İzleyeceği Aşamalar HAZOP uygulanırken öncelikle bir proses veya operasyonun bir adımı seçilir, ya da proses veya operasyonda çalışanların doldurduğu “Tehlike ve İşletilebilme Çalışması Formu”nda belirtilen adım için değerlendirme yapılır. Çalışmaya başlamadan önce ASME standardına göre proses akım şemasının çıkartılması çalışmanın başarısını arttıracaktır. Değerlendirmeye başlamadan önce yapılan çalışmanın amacı açıklanır, proses veya operasyonun bir değişkeni seçilir ve kılavuz kelimeler kullanılarak anlamlı bir “Tehlikeli Sapma” belirlenir. Tehlikeli sapmanın belirlenmesinde “HAZOP Sapma Matrisi” yardımcı olarak kullanılır.

HAZOP Takımının İzleyeceği Aşamalar ASME standardına göre proses akım şeması sembolleri:

HAZOP Takımının İzleyeceği Aşamalar HAZOP Sapma Matrisi:

HAZOP Takımının İzleyeceği Aşamalar Belirlenen tehlikeli sapma için HAZOP takımı tarafından muhtemel nedenlerin listesi hazırlanır, bu aşamada takımın tecrübesi ve liderin önderliği önem kazanır. Tehlikeli sapmanın sonuçları dikkatle gözden geçirilerek, sapmanın oluşmasını önleyici koruyucu önlemler tanımlanır ve önlemlerin alınmasından sonra kalan riskin kabul edilebilir olup olmadığına karar verilir. Kalan risk kabul edilemez bir düzeyde ise yapılacak eylemler belirlenmeli ve özellikle bu aşamada HAZOP takım lideri mekanik bütünlüğün sağlanmasında bir problem görüyorsa alınacak önlemlerin çoğaltılmasını sağlamak için “Güvenlik Bütünlük Ölçümlemesi” yapmalıdır.

HAZOP Takımının İzleyeceği Aşamalar

HAZOP Takımının İzleyeceği Aşamalar Prosesin veya operasyonun bir adımında seçilen bir değişken için uygulanan çalışma diğer değişkenler için de uygulanmalı, bu adım tamamlanınca prosesin veya operasyonun diğer adımlarına geçilmelidir. HAZOP takımına, tecrübeli bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanı liderlik yapmalıdır. HAZOP uygulaması uzun zaman ve emek gerektiren bir çalışmadır. HAZOP çalışması yapılırken “HAZOP Çalışması Akım Şeması”nda gösterilen detaylı çalışma düzeni uygulanmalıdır.

HAZOP Takımının İzleyeceği Aşamalar HAZOP Çalışması Akım Şeması:

HAZOP Takımının İzleyeceği Aşamalar HAZOP çalışması bir proses veya operasyona uygulanıp çalışma bitirilmiş olmasına rağmen, çalışma esnasında gözden kaçırılmış bir tehlikeli sapma ile ilgili bilgi, o proses veya operasyon içinde çalışanlardan ya da HAZOP takım üyelerinden gelebilir. Bu tür bir bilgi gelmesi durumunda seçilen sistem, hat, donanım veya techizatın öncelikle tehlikeli sapması tanımlanır, ölçümleme yapılır ve en son olarak da eylem belirlenir.

Sonuç HAZOP uygulaması, Risk değerlendirmesinde HAZOP takımının belirlediği sürelerde, Çalışma koşullarında önemli bir değişiklik olduğunda, Ortam ölçümleri ve sağlıklı gözetimlerinin sonuçlarına göre gerektiğinde, Proseste veya operasyonda kimyasal maddeler nedeniyle herhangi bir kaza olduğunda, En az 5 yılda bir defa, tamir ve bakım işlerine başlamadan önce, prosese veya operasyona bir eklenti veya tehlikeli kimyasal maddeler içeren yeni bir faaliyete yenilenmelidir.

Sonuç HAZOP metodolojisi genellikle teknolojik kazalar ile uğraşan veya acil durum planı geliştirmek isteyen şirketler tarafından kullanılır. Basit teknolojik proseslerde ve çevresel risk değerlendirilmesinde kullanılır. Bu metot, teknik sekreteryanın yardımına güvenildiği ve tecrübeli bir liderin yön vermesi durumunda uzman çalışma grubunun katı çoklu-disiplinli çalışması sonucunda uygulanabilir ve işlem akışı hakkında çok detaylı bilgi edinilmesini sağlar. HAZOP yaklaşımı disiplinli, esnek ve sistematiktir.