ERK İSG&İK 0505 705 8046 – 0505 705 80 47 0505 705 8046 – 0505 705 80 47

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNDE TEMEL FAKTÖRLER
Advertisements

28 Ekip çalışması.
Stratejik Planlama.
EFQM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞTİMDE MÜKEMMELLİK MODELİ
STRATEJİK PLANLAMA.
Stratejik yönetim işletmenin dış çevresini (rakipler, pazar-piyasa, ürünler, müşteriler, aracılar, tedarikçiler) analiz eder. İşletmenin geleceği ile.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
ERK İSG-İK HOŞGELDİNİZ
ERK İSG&İK –
ERK İSG&İK ERK –
ERK İSG&İK ERK –
ERK İSG&İK –
OKUL YÖNETİMİNDE PERSONEL EĞİTİM VE İŞLETMECİLİKLE İLGİLİ İŞLER
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
1 ERK İSG&İK – –
ERK İSG&İK – –
ERK İSG&İK – –
ERK İSG&İK – –
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
ERK İSG-İK – –
Güçlü Kişilik Özellikleri Üstün Yönetsel Beceriler
ERK İSG&İK – –
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
Eğitimci Geliştirme Programı
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
ERK İSG&İK – –
ERK İSG&İK ERK –
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
ERK İSG-İK –
ERK İSG&İK – –
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
VAZGEÇİLMEZ BİR AŞAMA. STRATEJİKYÖNETİM STRATEJİK YÖNETİM NEDİR? SÜREÇ ANALİZİDİR: SÜREÇ ANALİZİDİR: - GELECEK HEDEFLERİMİZ… - BU HEDEFLERE NASIL ULAŞABİLECEĞİMİZ…
ERK İSG&İK ERK –
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
1 ERK İSG&İK – –
ERK İSG&İK –
ERK İSG&İK – –
Stratejik Planlama. Stratejik Planlama-1 A: İşi doğru yapma B: Doğru işi yapma A: Etkinlik B: Etkililik.
MEHMET TAŞ KIRIKKALE MEM SPE. İlkeler-Değerler Vizyon Yol gösterici olarak çalışanları; kurumun düzeni, güvenliği ve gelişimine uygun davranışlara teşvik.
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
ERK İSG&İK –
ERK İSG&İK – –
TÜSİAD - KalDer KALİTE ÖDÜLÜ’nün AMACI ve ULUSAL KALİTE HAREKETİ İLE İLİŞKİSİ Kalite bilincini ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını ülke çapında yaymak.
Stratejik Yönetim.
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
STRATEJİK PLANLAMA.
ERK İSG&İK – –
Strateji Geliştirme Başkanlığı
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
STRATEJİK PLANLAMA.
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
Bölüm 10 Takımlar.
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
V- Örgüt Yönünün Belirlenmesi VİZYON, MİSYON, AMAÇLAR-HEDEFLER Örgütler kendilerini tanımlarlar. Bireylerin kişisel özellikleri ve hevesleri gibi örgütler.
Toplam Kalite Yönetimi
DANIŞMANLIK Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 191.
Stratejik Planlama-1 A: İşi doğru yapma B: Doğru işi yapma A- Etkinlik: Girdi-çıktı ilişkisi- çıktıların elde edilmesinde girdilerin nasıl kullanıldığı.
Yrd. Doç. Dr. Şule Aydın Turan
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
STRATEJİK PLANLAMA VE YENİ KAMU YÖNETİM ANLAYIŞI
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
Sunum transkripti:

ERK İSG&İK – –

Yönetici ile çalışanın karşılıklı görüşerek hedef belirlemesini ve belirli hedeflerin elde edilmesine dayalı olarak çalışanın değerlendirilmesini sağlayan bir yönetim şeklidir. Hedeflerle yönetimin amacı kuruluşun yönetsel konularda kurumsal yönünü ve hedeflerini belirlemek ve tanımlamaktır.

Hedeflerle yönetim anlayışının başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için yönetimin bu sistemi sahiplenmesi ve desteklemesi şarttır. Bununla birlikte hedeflerin çalışanlarla paylaşılması ve benimsenmesi gereklidir

Kuruluşların hedefleri ile çalışanların hedeflerini bağdaştırmayı, bununla ilgili eylem planlarını oluşturmayı ve elde edilen sonuçları değerlendirmeyi amaçlayan bu sistemin önemli taşlarından biri de, çalışanların yönetime katılmasına imkân vermesidir.

Hedeflerle yönetim sisteminde, çalışanın da katılımı ile hedefler tespit edildiğinden, iş tatmini ve motivasyonu artırır. Hedefler birliği, ekip ruhunu ve dayanışmayı teşvik eder ki kendilerini geliştirmesine fırsat bulur, bilgi paylaşımı ve yetki devri artırılır, başarma duygusu alevlenir

Bilinçli ve kontrollü yönetim için en önemli araçlardan biri hedef belirlemektir. Hedefleri sayısal olarak belirlediğimizde nereye doğru gittiğimizi, başarımızı ve başarısızlığımızı açık, tarafsız ve bilgiye dayalı olarak değerlendirebiliriz.

Bu sistemde katılım ve paylaşım çık önemlidir Hedeflerle yönetim sisteminin konuları birbirleriyle ilişkili ve tamamlayıcı özelliktedir. Bunlar:  Temel hedefler  Vizyon, misyon ve kalite politikası  Stratejiler ve Bölüm-Süreç hedefleri  Bireysel hedeflerdir.

Hedefler; belirgin, ölçülebilir, ulaşılabilir, sonuca yönelik, zamanı belli olmalı ve müşteri odaklı olmalıdır. Hedef tipleri: 1) İş hedefleri 2) Süreç geliştirme 3) Birey / Ekip geliştirme Hedeflerle yönetim; kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin gerçekleştirilmesi için oluşturulan strateji, politikalar doğrultusunda yönetim tekniklerinin uygulanmasıdır.

HİÇ BİR İŞ TEDBİR ALINMADAN YAPILACAK KADAR ACİL VE ÖNEMLİ DEĞİLDİR. ERK İSG&İK

TEŞEKKÜR EDERİZ