Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERK İSG&İK www.erk-isg.com ERK 0505 705 80 46 – 0505 705 80 47 mail@erkisg.com www.erkisg.com www.erk-isg.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERK İSG&İK www.erk-isg.com ERK 0505 705 80 46 – 0505 705 80 47 mail@erkisg.com www.erkisg.com www.erk-isg.com."— Sunum transkripti:

1 ERK İSG&İK www.erk-isg.com ERK 0505 705 80 46 – 0505 705 80 47

2 SICAK İŞLER

3 SICAK İŞLERLE İLGİLİ TEMEL İLKELER
ERK Sadece yetkili olanlar kaynak, kesme ve yakma ekipmanlarını kullanacaklardır. Atelyelerde sıcak işler için ayrılmış alanlar dışındaki bütün çalışma alanlarında işe başlamadan önce görevli amirden sıcak iş izni alınacaktır. Oksijen silindirleri, vanaları, bağlantı parçaları, regülatörleri, hortumları ve kaynak aparatının kendisi temiz tutulacak, yağ veya gres bulaşmasına izin verilmeyecektir. Ekipman yağlı ellerle veya eldivenlerle tutulmayacaktır.

4 SICAK İŞLERLE İLGİLİ TEMEL İLKELER
ERK Tüpler çekilmeyecek ve sürüklenmeyecek ve taban kenarı üzerinde döndürülerek hareket ettirilecektir. Basınçlı gaz tüpleri her zaman dik durumda taşınacaktır. Gaz tüpleri kesme ve kaynak işlerinin yapıldığı bölgeden yeterli bir uzaklıkta tutulacaktır. Kaçağı olan oksijen tüpleri; derhal kullanımdan çekilecek, vanası kapatılacak, işaretlenecek ve açık havaya çıkarılacaktır. Tüp açık havadayken ve ateşleme kaynaklarının uzağında gazın kaçması için vanası yavaşça açılabilir.

5 SICAK İŞLERLE İLGİLİ TEMEL İLKELER
ERK Kaçak olan asetilen tüpleri; derhal kullanımdan çekilecek, vanası kapatılacak, işaretlenecek ve açık havaya çıkarılacaktır. Bu tür tüpler basınç göstergesi bağlanıp; vana yavaşça açılarak boşaltılacaktır ve bu iş ateşleme kaynaklarının olmadığı yerlerde yapılacaktır. Regülatörün çıkış basıncı 1 Bar’ı geçmeyecektir. Basınçlı gaz tüplerinin vanaları açmak için anahtar veya çekiçle zorlanmayacaktır. Bozuk göstergeler kullanım öncei değiştirilecektir.

6 SICAK İŞLERLE İLGİLİ TEMEL İLKELER
ERK Sadece kaynak ve kesme ekipmanları için üretilmiş özel hortumlar kullanılacaktır. Hortumlar kaçak ihtimaline karşı düzenli olarak kontrol edilecektir. Hortumlardaki kaçaklar kesinlikle bantla tamir edilmeyeceklerdir. Yanmış veya içerisinde alev geri tepmesi oluşmuş hortumlar kullanılmayacaktır. Hortumlar gereğinden fazla uzun tutulmayacak ve hortumların üzerinden araç ve insan geçmesine izin verilmeyecektir. Borular ve konveyör bantlar gibi kıvılcımları uzaktaki yanıcı maddelere taşıyabilecek sistemler uygun şekilde korunacak veya sıcak iş yapılmadan önce kapatılacaktır.

7 SICAK İŞLERLE İLGİLİ TEMEL İLKELER
ERK Elektrik ark kaynağı yapılırken ara vermek gerektiğinde elektrotlar penseden ayrılacaktır. Islak ortamlarda elektrik kaynağı yapılırken elektrik çarpmasına karşı gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır. Basınçlı oksijenin yağlı yüzeylere veya gresli elbiselere çarpmasına, veya mazot, yağ veya diğer tanklara girmesine izin verilmeyecektir. Asetilen veya diğer yakıt tankı vanalarının üzerine vanaların hemen kapatılmasını sağlayacak herhangi bir malzeme konulmayacaktır.

8 SICAK İŞLERLE İLGİLİ TEMEL İLKELER
ERK Elektrot tutacakları kullanılmadıkları zaman insanlar, iletken malzemeler, yakıt veya yanıcı gaz tanklarıyla temas etmeyecek şekilde bırakılacaktır. Islanmış ark kaynak makineleri kullanımdan önce kurutularak test edilecektir. Hem operatör hem de yardımcıları kaynak, kesme ve yakma işleri sırasında uygun kişisel koruyucu ekipmanları kullanacaklardır. Kaynak, kesme ve yakma faaliyetinin yakınında bulunan ve etkilenebilecek çalışanlarda tehlikeye karşı uygun şekilde korunacaktır. Tehlike derecesine göre kalkan, maske veya koruyucu paneller bu amaçla kullanılacaktır.

9 SICAK İŞLERLE İLGİLİ TEMEL İLKELER
ERK Asetilen; hiçbir zaman bakır borulardan veya %65’ ten fazla bakır içeren alaşımlardan geçirilmeyecektir. Asetilen bakır, gümüş, sıvı cıva, klor gazı, yağ ve gresle temas ettirilmeyecektir. Asetilen 105 kPa (15 psi, 1 Bar)’ dan daha yüksek basınçta asla kullanılmayacaktır. Oksijen ve asetilen tüpleri kullanılmadıklarında, iş bitiminde ve taşınırken kapalı tutulacaklardır. Oksijen kaynağını tutuşturmak için sadece özel oksijen kaynak çakmakları kullanılacaktır. Tüm oksijen ve asetilen setlerinin hortum-regülatör ve hortum-hamlaç bağlantılarına alev geri tepme tutucuları bağlanacaktır.

10 ELEKTRİK KAYNAĞI Et kaynak yapmış

11 ELEKTRİK KAYNAĞI Et kaynak yapmış

12

13

14

15

16

17 HİÇ BİR İŞ TEDBİR ALINMADAN ACİL VE ÖNEMLİ DEĞİLDİR.
YAPILACAK KADAR ACİL VE ÖNEMLİ DEĞİLDİR.

18 TEŞEKKÜR EDERİZ


"ERK İSG&İK www.erk-isg.com ERK 0505 705 80 46 – 0505 705 80 47 mail@erkisg.com www.erkisg.com www.erk-isg.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları