Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GRAFİK VE HARİTA YARATMA
Advertisements

EZPro Q-Label.
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
EXCEL ŞAHİN AKDAĞ 1.
Cemile Sandallı EXCEL 2010 TEMEL İŞLEMLER
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN
RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
KELİME İLEMCİ MODÜLÜ ÖĞRENME FAALİYETİ 2 2. BİÇİMLENDİRME.
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
Profesyonel sunu hazırlama
Bilgisayar Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Görsel Okur-Yazarlık *
EXCEL 2003 Ders 1.
EXCEL FORMÜLLERİ Hazırlayan Kağan GÜL.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Formül Hazırlama ve Kullanma
Microsoft Excel bir tablolama programıdır. Çalıştırmak için
MICROSOFT OFFICE.
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI 4. DERS.
MS-WORD TOBLO OLUŞTURMA
POWERPOİNT SUNU PROGRAMI DERSİ.
Microsoft Office Access
Bilgisayarda Ofis Programları
EXCEL’DE GRAFİK OLUŞTURMA
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
EXCEL 2003 Ders 2.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Bilgisayar II
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Microsoft EXCEL (1).
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
BTEP105 Ünite 2: Excel 2010.
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
Microsoft EXCEL (1).
WORD WORD UYGULAMA.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
1 / 35 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – KELİME İŞLEMCİ- III Ünite 3 Kelime İşlemci – III (Microsoft Word) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Raporlama Menüleri Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
Dersin Amacı Bu dersin amacı, o İşlem tabloları, o Başlıca işlem tabloları, o Microsoft Excel 2010’da dosya işlemleri, o Microsoft Excel 2010’da bilgi.
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Word 2010’da, o Tablolar ile çalışmak, o Belgeye eklentiler yapmak, o Sayfa yapısı, o Belge yazdırma, hakkında.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
TABLO İLE ÖĞNENCİ LİSTESİ OLUŞTURMA ÖĞRENCİ BAŞARI GRAFİĞİ OLUŞTURMA
Hesaplama, Grafik ve Veri Oluşturma Araçları Microsoft Excel Tanıtımı
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
WORD KULLANIMI Sayfaya sütun ve satırların oluşturduğu hücrelerden oluşan bir tablo eklememizi sağlar. TABLO EKLEMEK.
İŞLEM TABLOLARI (Bölüm 1)
Libreoffice Calc ile Veri Tablosu Hazırlama. Veri Tablosu Oluşturmak İçin Veri Girişi Bir öğrencinin; 1. Vize Notu 2. Final Notu 3. Ödev Notu A) Girişi.
KELİME İŞLEMCİLER (Bölüm 2)
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN. Temel bilimlerde yapılan bilimsel çalışmalarda yaygın olarak kullanılan grafik programlarından biri ORIGIN’dır.
Excel (Hesap Çizelgesi) Programı
Sunum transkripti:

Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi Hafta 11 Elektronik Tablo – II (Microsoft Excel) Konya, 2012

GİRİŞ Sütun Ekleme Sütun eklemek için iki yöntem kullanılabilir. Bunlardan ilki sütun eklenmek istenen hücrenin seçilmesi ve EKLE menüsünden SÜTUN seçeneğinin seçilmesidir. Böylelikle işaretli hücrenin sol tarafına boş bir sütun oluşturulmaktadır. Sütun eklemek için kullanılacak ikinci yöntem ise sütun eklenmek istenen sütun başlığı üzerinde sağ tıklamak ve çıkan menüden EKLE seçeneğinin seçilmesidir. Böylelikle işaretlenen sütunun sol tarafına boş bir sütun oluşturulmaktadır. böte

GİRİŞ Satır Ekleme Satır eklemek için iki yöntem kullanılabilir. Bunlardan ilki satır eklenmek istenen hücrenin seçilmesi ve EKLE menüsünden SATIR seçeneğinin seçilmesidir. Böylelikle işaretli hücrenin üst tarafına boş bir satır oluşturulmaktadır. Satır eklemek için kullanılacak ikinci yöntem ise satır eklenmek istenen satır başlığı üzerinde sağ tıklamak ve çıkan menüden EKLE seçeneğinin seçilmesidir. Böylelikle işaretlenen satırın üst tarafına boş bir satır oluşturulmaktadır. böte 3

Satır Yüksekliği ve Sütun Genişliği TEMEL İŞLEMLER Satır Yüksekliği ve Sütun Genişliği Sütun genişliğini ayarlamak için fare ile ayarlanacak sütun harfinin sağ veya sol kenarına gelinir ve fare işareti görüldüğü gibi olduğunda tutup sürüklenir Satır yüksekliğini ayarlamak için fare ile ayarlanacak satır numarasının alt veya üst kenarına gelinir ve fare işareti görüldüğü gibi olduğunda tutup sürüklenir

Satır Yüksekliği ve Sütun Genişliği TEMEL İŞLEMLER Satır Yüksekliği ve Sütun Genişliği Satır yüksekliğini ayarlamak için Biçim menüsünden Satır buradan da Yükseklik seçeneği seçilir ve çıkan pencereye değer girilir. Sütun genişliğini ayarlamak için Biçim menüsünden Sütun buradan da Genişlik seçeneği seçilir ve çıkan pencereye değer girilir.

Sıra ve Sutün İşlemleri TEMEL İŞLEMLER Sıra ve Sutün İşlemleri Standart araç çubuğu üzerindeki simge işaretli hücreler içerisindeki rakamları küçükten büyüğe veya metinleri A’dan Z’ye sıralar Standart araç çubuğu üzerindeki simge işaretli hücreler içerisindeki rakamları büyükten küçüğe veya metinleri Z’den A’ya sıralar Eğer sıralanan hücrelerin yanındaki hücrelerde veri bulunuyorsa ekrana SIRALAMA UYARISI penceresi gelir. Bu pencereden, sıralamayı yanındaki hücrelerle birlikte yapmak için SEÇİMİ GENİŞLET seçilmelidir.

Seri oluşturma işlemleri TEMEL İŞLEMLER Seri oluşturma işlemleri Sayısal seriler oluşturulmak için sırasıyla şunlar yapılmalıdır: Birinci sayı girilir Altındaki hücreye ikinci sayı girilir İki hücre birlikte işaretlenir İşaretli hücrelerin sağ alt tarafındaki kutucuktan tutup sürüklenir. Sürükleme yapılırken fare işaretinin olması gerekmektedir.

Seri oluşturma işlemleri TEMEL İŞLEMLER Seri oluşturma işlemleri Gün, Ay veya tarihlerden oluşun seriler oluşturulmak için sırasıyla şunlar yapılmalıdır: Gün veya ay ismi yazılır Veri girilen hücre işaretlenir ve sağ alt tarafındaki kutucuktan tutup sürüklenir. Sürükleme yapılırken fare işaretinin olması gerekmektedir. Birbirini tekrar eden yazılardan oluşun seriler oluşturulmak için sırasıyla şunlar yapılmalıdır: Tekrar edecek yazılar yazılır Veri girilen tüm hücreler işaretlenir ve sağ alt tarafındaki kutucuktan tutup sürüklenir. Sürükleme yapılırken fare işaretinin olması gerekmektedir.

Seri oluşturma işlemleri TEMEL İŞLEMLER Seri oluşturma işlemleri Sayısal seriler oluşturmak için kullanılan bir diğer yöntem ise serileri doldurma yöntemidir. Bunun için öncelikle başlangıç sayısı girilir. Daha sonra veri girilen hücre işaretlenerek sağ alt köşesinden tutup sürüklenir. Hücre kopyalama işlemi yapıldıktan sonra serinin sağ altında çıkan seçenekler görüntülenerek SERİLERİ DOLDUR seçeneği seçilir.

Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi Hafta 11 Elektronik Tablo – II (Microsoft Excel) Konya, 2012