Erasmus Polonya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER.
ERASMUS OFİSİ.
ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ FAALİYETLERİ yılında Erasmus Programı’na üye olarak başlangıç hibesi olan Euro alarak faaliyetlerimize.
ERASMUS MACERASI Engin ALBAYRAK - Gökay GÜNEŞ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Öğrenim Anlaşması -- Learning Agreement -- Nasıl Hazırlanır?
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
Ahmet Hakan BAYRI İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
KA1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus + Programı Öğrenci Hareketlilikleri Bilgilendirme Sunumu
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Erasmus + Programı Öğrenci Hareketlilikleri Bilgilendirme Sunumu
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
Application Form (Başvuru Formu):
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Erasmus Polonya

Erasmus Nedir? Erasmus programı, Avrupa Birliği üye ülkeleri ve aday üyeler arasında, anlaşmalı olan üniversitelerin Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 dönemliğine (3-12 ay arasında) değişim öğrencisi olma imkanı sağlar.

Neden polonya? UTP, Polonya ! Erasmus programında değişiminin yapılabilmesi için, iki üniversite arasında bir ikili anlaşma bulunması gerekir. UTP, Polonya !

Başvuru süreci; Yapılan sözlü ve yazılı dil sınavları sonucunda fakültemizden 3 gıda müh. ve 4 ziraat müh. olmak üzere 7 kişi Polonya’ ya gitme şansı kazandık. Pasaport işlemlerinin, onay belgelerinin UTP den gelmesi ile de vize işlemlerinin ardından, uçak biletlerimizi aldık. Ve erasmus hibemizin yatması ile de Polonya’ ya yolculuğumuza başladık.

Yolculuk sırasında; uçağımız; MünihVarşova aktarmalıydı. Sonrasında varşova dan trenle Bydgoszcz şehrine geçtik.

Yolculuğa 5 kişi beraber çıktığımız için karşılayacak birilerine ihtiyaç duymadık. UTP koordinatörüne bildirilmesi durumunda, öğrencilere yardımcı olabilmeleri için ‘peer student’ olarak yardımcı öğrenciler görevlendirilmektedir. Bu öğrenciler şehre vardığınızda sizi karşılamak ve sonrasında, şehre alışma sürecinde size yardım etmek ile görevlendirilir.

Vardığımızda; Kalacağımız yer olan üniversitenin yurdu, önceden UTP erasmus koordinatör ü tarafından ayarlanmış ve bize adresi bildirilmişti.

Oryantasyon günleri; Polonya Bydgoszcz Kültürler arası farklılıklar Yemekleri İnsanları Dil-iletişim Ulaşımı Hava durumu …

UTP, Bydgoscsz, Polonya UTP (University of Tecnology and Life Science) Polonya’ nın Bydgoszcz şehrinde bulunan üniversitelerden biridir.

UTP (University of Tecnology and Life Science)

Dersler; UTP’ de eğitim dili Lehçe (Polonca) dir. Fakat dersler, Erasmus öğrencilerine özel ingilizce verildi. Bir sıkıntı olması halinde UTP deki koordinatör yardımcı olmaktadır. Dönem sonunda; dönemin başındayken, dersi aldığınız kişi ile verilen karara göre notlar; sunum,sınav ya da ödevlere göre transtkriptlere yazıldı.

Yurtdışında alacağımız dersleri, üniversitemizde Erasmus bölüm koordinatörümüze danışarak belirlemiştik. Yurdışına gitmeden önce dersler ayarlanmış olsa da, sonrasında ders değişikliği de yapabildik.

Genetik Çevresel stres fizyolojisi Bitki biyoteknolojisi Sebzeler Proje …

Geziler; Krakow

Gdansk

Paris-Barcelona-Roma

Prag

Ne kazandık? Gerçekleşen yurtdışı hayali Farklı kültürler tanıma ve kaynaşma Farklı milletten insanlar ve bu insanlarla iletişim kurma Üniversiteler arasındaki akademik, sosyal farklar

Tesekkürler…