FEVZİ PAŞA ORTAOKULU PROJENİN ADI: PROJENİN ADI: EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
VELİ GURUR MEKTUBU PROJESİ
ŞEKER İLKÖĞRETİM OKULU
GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI PİRAZİZ GELECEĞİ HEDEFLİYOR PROJESİ ÇALIŞMA PLANI.
OKULUMUZU RENKLENDİRELİMOKULUMUZU RENKLENDİRELİM PROJESİ PROJESİ
DAHA ETKİN BİR ÖĞRETME-ÖĞRENME VE DAHA GÜZEL DAVRANIŞ KAZANIMI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINA AİLE KATILIMININ ÖNEMİ
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
Sunuyu Hazırlayan:Belgin Topal
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
SINIF YÖNETİMİ YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
EĞİTİMDE OKUL VELİ İŞBİRLİĞİ
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
YARIN SİZDEYİZ.
STRATEJİK PLANLANMA DA İZLEME DEĞERLENDİRME
TAHİRİNİ DURAN DUDU GÜMÜŞ İLKOKULU VE ORTAOKULU YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
ÖĞRETİM HEDEFLERİ ve ÖLÇME ARAÇLARINI GELİŞTİRME
OKUL AİLE BİRLİĞİ GÖREV VE YETKİLERİ
Sınav Rehberliği Konusunda
DEĞERLER EĞİTİMİ.
ÖZEL EĞİTİM DÜZENLEMELERİ
DEĞERLER ŞEHRİ KASTAMONU
MÜFTÜ AHMET HULUS İ İ LKOKULU ŞAH-MAT SATRANCI HAYATINA KAT PROJES İ 1.
OKUL – VELİ İŞBİRLİĞİ HAZIRLAYAN: GMT.
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
DAHA ETKİN BİR ÖĞRETME-ÖĞRENME VE DAHA GÜZEL DAVRANIŞ KAZANIMI
Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda.
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
AİLE EĞİTİMİ PROJESİ PROJENİN ADI: Aile Eğitimi Projesi
BEŞ PARMAK RESİM SERGİSİ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ UYGULAMALARI
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
KAYNAŞTIRMA VE DESTEK ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
EMİRDAĞ ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ TOPLANTISI
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
RASATHANE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
PERFORMANSGÖSTERGESİ HEDEFE YÖNELİK TEDBİR FAALİYET LER
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
AİLE, ÇOCUK, ÖĞRETMEN İLETİŞİMİNİN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
Geliştirme Genel Müdürlüğü
SAVUR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Sunum transkripti:

FEVZİ PAŞA ORTAOKULU PROJENİN ADI: PROJENİN ADI: EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ

Proje Teklifi Sunmaya Karar verme: Proje Teklifi Sunmaya Karar verme: Öğrencilerin eğitim ortamındaki gelişiminde gerekli olan öğretmen,aile,öğrenci ve idarecilerin bu süreçte hep birlikte yer almasıdır.Çocukların okul ortamında kazandıkları becerilerin ev ortamında pekiştirilmesi,tutarlılığının sağlanması ve öğrencilerin okula uyumu, okul aile ortamının etkili olabilmesi için projeye ihtiyaç duyulmuştur. Öğrencilerin eğitim ortamındaki gelişiminde gerekli olan öğretmen,aile,öğrenci ve idarecilerin bu süreçte hep birlikte yer almasıdır.Çocukların okul ortamında kazandıkları becerilerin ev ortamında pekiştirilmesi,tutarlılığının sağlanması ve öğrencilerin okula uyumu, okul aile ortamının etkili olabilmesi için projeye ihtiyaç duyulmuştur.

Projenin Uygulanabilirliği Projenin Uygulanabilirliği Proje uygulanabilir projedir. Proje uygulanabilir projedir. Uygulanabilirliği dikkate alınmış. Uygulanabilirliği dikkate alınmış. Fevzi Paşa Ortaokulu idareci,öğretmenleri öğrenci ve okul-aile üyeleri tarafından uygulanacaktır. Fevzi Paşa Ortaokulu idareci,öğretmenleri öğrenci ve okul-aile üyeleri tarafından uygulanacaktır.

1 Proje Teklifi ve Proje sahibi: Fevzi Paşa Ortaokulu 1 Proje Teklifi ve Proje sahibi: Fevzi Paşa Ortaokulu 2 Proje Teklifi Kısa Adı: (Eğitimde Başarı için buluşuyoruz. 2 Proje Teklifi Kısa Adı: (Eğitimde Başarı için buluşuyoruz. 3 Proje Uygulayıcısı: Fevzi Paşa Ortaokulu idareci ve öğretmenleri. 3 Proje Uygulayıcısı: Fevzi Paşa Ortaokulu idareci ve öğretmenleri. 4 Projenin uygulanacağı Yerler: 4 Projenin uygulanacağı Yerler: Ev ziyaretleri Ev ziyaretleri

5-Süre: Şubat-Mayıs Süre: Şubat-Mayıs Projenin kapsamı: Fevzi Paşa Ortaokulu 6- Projenin kapsamı: Fevzi Paşa Ortaokulu

7-Yasal Statü: 7-Yasal Statü: Projenin uygulanmasında herhangi bir engel yoktur. Projenin uygulanmasında herhangi bir engel yoktur.

8-Projenin Finansmanı: 8-Projenin Finansmanı: Bu projede finansmana ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu projede finansmana ihtiyaç duyulmamaktadır. 9-Projede Kullanılacak Malzemenin temini: 9-Projede Kullanılacak Malzemenin temini: Öğretmenler,Veliler,Okul Aile Birliği Üyeleri Öğretmenler,Veliler,Okul Aile Birliği Üyeleri

10- Proje Hakkında Genel Bilgiler: 10- Proje Hakkında Genel Bilgiler: Okul-Aile –Çevre işbirliğini geliştirmenin aile ve öğrenciyi yerinde ziyaret ederek geliştirilmesi esası belirlenmiştir. Okul-Aile –Çevre işbirliğini geliştirmenin aile ve öğrenciyi yerinde ziyaret ederek geliştirilmesi esası belirlenmiştir.

11- Proje Öncesi Durum: 11- Proje Öncesi Durum: Okulumuzun eğitim-öğretim başarısını yükseltmek için aileleri yerinde ziyaret etmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Okulumuzun eğitim-öğretim başarısını yükseltmek için aileleri yerinde ziyaret etmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Eğitimde Okul-Aile –Öğretmen işbirliğini sağlamak için aileyi ziyaret etmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Eğitimde Okul-Aile –Öğretmen işbirliğini sağlamak için aileyi ziyaret etmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Öğrencilerin yaşadığı yerdeki sosyal-ekonomik kültürel ortamlarını yerinde görmeye ihtiyaç duyulmaktadır Öğrencilerin yaşadığı yerdeki sosyal-ekonomik kültürel ortamlarını yerinde görmeye ihtiyaç duyulmaktadır Velilerimizi okula gelmeye teşvik etmek için ev ziyarete ihityac duyulmaktadır. Velilerimizi okula gelmeye teşvik etmek için ev ziyarete ihityac duyulmaktadır.

12-Projenin Amaçları : 12-Projenin Amaçları : Okul ile Aileler arası bağı kuvvetlendirmek. Okul ile Aileler arası bağı kuvvetlendirmek. Öğrencilerimize temizlik alışkanlığı kazandırmak. Öğrencilerimize temizlik alışkanlığı kazandırmak. Öğrencilerimiz arasındaki uyum probleminin giderilmesi. Öğrencilerimiz arasındaki uyum probleminin giderilmesi. Öğrencilerimizin yaşadığı ortamının görülmesi. Öğrencilerimizin yaşadığı ortamının görülmesi. Başarısız öğrencilerin başarılarını yükseltmek. Başarısız öğrencilerin başarılarını yükseltmek.

PROJENİN GEREKÇELERİ: PROJENİN GEREKÇELERİ: Öğrencilerin eğitim ortamındaki gelişiminde öğrencilerin, öğret -menlerin, ailelerin ve idarecilerin bu süreçte hep birlikte yer almasıdır. Öğrencilerin eğitim ortamındaki gelişiminde öğrencilerin, öğret -menlerin, ailelerin ve idarecilerin bu süreçte hep birlikte yer almasıdır. Okula ve öğrencisine ilgisiz olan velilerin öğrencilerinin başarı durumunun düşük olması. Okula ve öğrencisine ilgisiz olan velilerin öğrencilerinin başarı durumunun düşük olması.

12-Projenin hedefleri: 12-Projenin hedefleri: Tüm imkanlar seferber edilerek okul- aile-çevre işbirliğin sağlamak. Tüm imkanlar seferber edilerek okul- aile-çevre işbirliğin sağlamak.

Projenin Mali ve Ekonomik Yönü: Projenin Mali ve Ekonomik Yönü: Proje giderleri: Yol masrafı ve ikram Proje giderleri: Yol masrafı ve ikram Proje için çok az harcamaya ihtiyaç duyulmaktadır. Proje için çok az harcamaya ihtiyaç duyulmaktadır.

UYGULAMA AŞAMALARI UYGULAMA AŞAMALARI Projenin Planlanması, Projenin Planlanması, Görüşülecek ailelerin tespiti, Görüşülecek ailelerin tespiti, Projenin gerçekleştirilmesi, Projenin gerçekleştirilmesi, Projenin değerlendirilmesi. Projenin değerlendirilmesi.

PROJEDE YER ALAN ÖĞRETMENLER ve GÖREVLİLER PROJEDE YER ALAN ÖĞRETMENLER ve GÖREVLİLER Ekip Lideri :Şener USLU Ekip Lideri :Şener USLU PROJE EKİBİ: PROJE EKİBİ: Okulda görevli tüm öğretmenler Okulda görevli tüm öğretmenler