Telefonun icadı Ve Graham Bell

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mehmet Erdem Dünyadaki insanların % 25’i günde sadece 1 doların altındaki gelirleriyle sefil bir hayat yaşıyorlar. Biliyor musunuz?
Advertisements

İŞİTMEYE YARDIMCI SİSTEMLER
PATENTLER Patent Nedir? Ne İşe Yarar?
İLK ALO SEVGİLİYE.
1 MURATLI İLÇE GENELİNDEKİ EĞİTİM ALMIŞ / ALMAMIŞ ENGELLİ BİREYLERİ TESPİT ETME VE TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ 1.
A. KAPI ZİLİ, RADYO, TELEFONDA MIKNATIS BULUNUR.
Fiber Optik Nedir? Fiber optik, temelde bir sinyali iletmek için elektrik yerine ışığı kullanan bir iletim aracıdır. Optik fiberler saf camdan yapılan.
EDİSONUN ÇOCUKLUĞU.
BİLİM ADAMLARI.
Alexander Graham Bell.
SAYISAL HABERLEŞME.
K İ MYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJ İ N İ N K İ LOMETRE TAŞLARI 19. yüzyıl sonlarından günümüze kimya, mühendislik ve elektronikteki gelişmeler dünyadaki her.
ELEKTROSKOP NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
Mustafa Kemal ATATÜRK.
İCATLAR.
Alexander Graham Bell ( )
MUCİTLER ve İCATLARI.
Geçişler otomatik “ Zaman, bekleyenler için çok ağır, tembeller için çok hızlı, acı çekenler için çok uzun, eğlenenler için çok kısadır; ama, sevenler.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER BİLİM VE HAYAT.
Teklonojinin Gelişimi
Albert Einstein 14 Mart 1879’da doğup,18 Nisan1955’de ölmüştür.
Adı ve Soyadı : …………………………………………. 19 Şubat 2009 Perşembe Matematik
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
=>SES BİLGİSİ
Mevsim Şeridi
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
Bilgisayar Kullanabiliyorum Hazırlayan:Dilara Gür Bilgisayar ve biz.....
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
TELEFON 4 –A SINIFI.
GÖZ KULAK BURUN DİL DERİ
BÖLGESEL BAŞVURU / AVRUPA PATENTİ BAŞVURUSU
DEĞERLER EĞİTİMİ AZİM VE KARALILIK
TÜMLEŞİK DEVRELER VE SAYISAL SİSTEMLER
İCATLARIN İLGİNÇ HİKAYELERİ
1.HAFTA 25 Ağustos 2009 SALI 2.HAFTA 02 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 3.HAFTA 08 EYLÜL 2009 SALI 4.HAFTA 16 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 5.HAFTA 22 EYLÜL 2009 SALI 6.HAFTA.
1.HAFTA 25 Ağustos 2009 SALI 2.HAFTA 02 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 3.HAFTA 08 EYLÜL 2009 SALI 4.HAFTA 16 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 5.HAFTA 22 EYLÜL 2009 SALI 6.HAFTA.
İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN.
BULUŞLARDAN BAZILARI.
GÖZ KULAK BURUN DİL DERİ
Duymak. duymak görmek koklamak tatmak dokunmak.
PATENTLER Patent Nedir? Ne İşe Yarar?
Matematik 4 İçindekiler: YIL AY HAFTA GÜN Kavramları…
İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
ELEKTRİĞİN İCADI *"Elektrik" deyimi, Yunanca "elektron"dan gelmektedir.Bunun anlamını mı merak ediyorsunuz ? Yunanca "elektron" kelimesi, bildiğimiz "amber"
1.Slaytlara tasarım uygulayınız 2.Slayt geçişi uygulayınız 3.Metin kutularına animasyon uygulayınız 4.2 ve 3’üncü slayda küçük resim sesi ekleyiniz (telefon)
4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK.
GEÇMİŞTEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
(14 Mart Nisan 1955),14 Mart Nisan1955 Alman asıllı ABD'li fizikçi. Dindar olmayan Yahudi bir ailenin çocugu olarak olarak 1879 yılında.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel.
DEĞİŞİM ve DEĞİŞİMİ YÖNETMEK HAYATTA YAPILACAK O KADAR ÇOK HATA VAR Kİ, AYNI HATAYI YAPMAKTA ISRAR ETMENİN BİR ANLAMI YOK J. P. SARTRE.
Topluma Hizmet Edenler
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİK DEĞİŞİM
Hz.Muhammed’in Hayatı Hazırlayan:Tankut AYAS. Hz.Muhammed’in Hayatı Hz.Muhammed 20 Nisan 571 yılında Mekke’de do ğ du. Babası Abdullah, annesi Âmine,
ILETİŞİM ARAÇLARI.
HAYALET Hayalet genel iş gücünü düşürecek şekilde genel kontrolleri, düzeni ve araştırmaları havadan yapacak olan gelişmiş bir drone’dur.
KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
1876 yılında Alexander Graham Bell telefonu icat ettiğinde, insan iletişiminde yeni bir çığır açıldı. Bell'in buluşundan önce, bir mesajı en hızlı iletmenin.
Hastane Bilgi Sistemlerinin Geleceği
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

Telefonun icadı Ve Graham Bell

Alexander Graham Bell Doğum 3 Mart 1847, Ölüm 2 Ağustos 1922 Telefonu ilk icat eden Graham Bell'in annesi doğuştan işitme engelliydi. Dedesi ve babası yıllarını işitme engellilere adadı.

Telefonun İcadı

Aslında Graham Bell, sağırların sessizliğini ortadan kaldırmaya çalışıyordu. Bunu başaramadı ama her gün yeni bir özelliğe kavuşan telefonla birbirinden kilometrelerce uzaktaki insanların birbirlerini duymalarını sağladı.

Bell ve Watson 1875 yılında sesin tel üzerinden bir başka yere gittiğini ortaya çıkardı. Ancak ses anlaşılmaz bir durumdaydı. 14 Şubat 1876 günü Bell ve Gray telefon patenti almak için ayrı ayrı başvuru yaptı. : Bell'e 7 Mart günü istediği patent verildi. 174.465 nolu patentini alan Bell atölyede denemelerini sürdürürken telefonu çalıştırmak için kullandığı bataryadan pantolonuna asit döküldü. Watson'u yardıma çağırdı:

"Bay Watson, çabuk buraya gelin. Sizi istiyorum." Bell yardımcısını yardıma çağırırken farkında olmadan 132 yıl önce 10 Mart günü ilk telefon görüşmesini yaptı. Watson Bell'in sesini "telefon"dan duydu. ABD'nin 100’üncü kuruluş yıldönümüne denk gelen bu buluşu ona düzenlenen Yüz Yıl sergisinde birçok ödül kazandırdı.