Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar Kullanabiliyorum Hazırlayan:Dilara Gür Bilgisayar ve biz.....

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar Kullanabiliyorum Hazırlayan:Dilara Gür Bilgisayar ve biz....."— Sunum transkripti:

1

2 Bilgisayar Kullanabiliyorum Hazırlayan:Dilara Gür Bilgisayar ve biz.....

3 Bilgisayar.... Bilgisayar günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız bir kaynak. Biz öğrenciler bilgisayar aracılığıyla oyunlar oynuyor, araştırmalar yapıyor, ders çalışıyor, haberleşiyoruz. Fakat bilgisayarı sadece biz kullanmıyoruz. Teknolojinin gelişmesiyle bugün farklı tip ve çeşitteki bilgisayarlar neredeyse her iş alanında kullanılıyor. Çok yüksek miktarda veriyi hızlı bir şekilde işleyip, hafızasında koruyabilen bilgisayarların bozulmaları durumunda günümüzde otomasyona bağlı hemen her sektör-iş kolu ciddi zararlara uğrar. Çoğumuz ailemizle bankaya gittiğimiz seferlerin birinde bilgisayar sistemindeki kısa süreli kilitlenmeleri-arızaları gözlemlemişizdir. Bu durumunda müşterilerinin tüm işlemlerinin durduğu ve ciddi bir karşıklık olduğunu söyleyebiliriz.

4 1936 Yılına Yolculuk Neden 1936 yılı olduğunu sorarsanız: -İlk programlanmış bilgisayarın icat edildiği yıl 1936’dır. Programlar sayesinde birçok şey yapabiliyoruz bilgisayarlarda. Microsoft’unda bir program olduğunu biliyor muydunuz? Aşağıda 1936 yılında kullanılan ilk bilgisayarı ve şu anki kullanılan gelişmiş bir dizüstü bilgisayarı görebiliriz. Değişiklil sadece görüntüleriyle kalmıyor, yapabildikleri de çok farklı...

5 Microsoft Nedir? Microsoft Windows, kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, programları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft firmasının geliştirdiği bir işletim sistemleri ailesidir.

6 Biraz da Gülelim


"Bilgisayar Kullanabiliyorum Hazırlayan:Dilara Gür Bilgisayar ve biz....." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları