Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mehmet Erdem Dünyadaki insanların % 25’i günde sadece 1 doların altındaki gelirleriyle sefil bir hayat yaşıyorlar. Biliyor musunuz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mehmet Erdem Dünyadaki insanların % 25’i günde sadece 1 doların altındaki gelirleriyle sefil bir hayat yaşıyorlar. Biliyor musunuz?"— Sunum transkripti:

1

2 Mehmet Erdem Dünyadaki insanların % 25’i günde sadece 1 doların altındaki gelirleriyle sefil bir hayat yaşıyorlar. Biliyor musunuz?

3 Mehmet Erdem Dünyadaki insanların; sadece % 6’sı varlık içinde, % 14’ü okuma-yazma biliyor, % 7’si eğitim görmüş, % 33’ü açlık sınırında yaşıyor, % 8’inin bilgisayarı var. Sizin yeriniz neresi ?

4 Mehmet Erdem Emekleyerek 1 km ötedeki Birleşmiş Milletler yemek kampına gitmeye çalışıyor. Peki bu çocuk nereye gidiyor biliyor musunuz?

5 Mehmet Erdem Tabii ki çocuğu izliyor; ölmesini bekliyor. Ya arkasındaki Akbaba ne yapıyor mu dersiniz.

6 Mehmet Erdem Fotoğraf onu çeken Kevin Carter'e Pulitzer ödülünü kazandırdı. Bu fotoğraf 1994'de Sudan'daki kıtlık sırasında çekildi.

7 Mehmet Erdem Kevin Carter, fotoğrafı çeker çekmez oradan ayrılıyor ve kimse çocuğa ne olduğunu bilmiyor. Fotoğrafçı Kevin Carter ise sorumsuzluğunu 3 ay sonra fark edip depresyona girip intihar ediyor.

8 Mehmet Erdem 28 Nisan 2002 tarihinde Zonguldak’ta bir anne zayıf düştüğü için çocuğunu emziremiyor. İşsiz olduğu için babası mama alamıyor. Yeşil Kart almak için 4 kez girişimde bulunduğu halde çocuğunu tedavi ettirecek karta bir türlü ulaşamıyor. Ve 45 günlük bebek ölüyor. Ve dünya hala dönüyor. Burası da Bir Türk’ün Dünyaya Bedel Olduğu 2002’nin Türkiye’si !

9 Mehmet Erdem Dünya nüfusunun yarısının günde 2 doların altında gelirle yaşamak zorunda olduğunu unutmayıp, sahip olduklarımızın farkına varalım. Lütfen sahip olduklarımızın kıymetini bilip, şükredelim. Toplumumuzdaki yardıma muhtaç olanları bulup imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalışalım.


"Mehmet Erdem Dünyadaki insanların % 25’i günde sadece 1 doların altındaki gelirleriyle sefil bir hayat yaşıyorlar. Biliyor musunuz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları