AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLANDIRIRMISINIZ? Bilgi Paylaştıkça artar, paylaşmak ister misiniz? Bilgi toplumunun bir ferdi olmaya ne dersiniz? Yenilikçi ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNDE TEMEL FAKTÖRLER
Advertisements

EFQM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞTİMDE MÜKEMMELLİK MODELİ
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
VİZYONUMUZ Birliğin vizyonu; üye belediyelerin, ortak sorunlarının ortaklaşa çözümünde ilk akla gelen yerel yönetim kuruluşu olmaktır. MİSYONUMUZ Birliğin.
KARIYER PLANLAMA Levent VURGUN Yrd.Doç.Dr..
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Ar-Ge Proje Yönetimi 22 KASIM Son söz • Geleceği şekillendirebilmek adına, bugüne kadar hiç denenmemiş olan daha doğru olabilir ve daha etkin ve.
Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013
SUNUM.
TAKIM RUHU.
ŞUBEMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) Prof. Dr. Nejat Erk Ç.Ü. Kurumsal Değerlendirme Programı Koordinatörü.
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Arş. Gör. Cevdet KIZIL Kadir Has Üniversitesi 21/02/2005
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
Misyonumuz Yenilikçi, bilgili, dürüst, çağdaş koşulsuz müşteri memnuniyeti felsefesini özümsemiş yüksek nitelikli, bilgi, beceri ve potansiyellerini arttırarak.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI
24 Kalite yönetimi.
Kocaeli Üniversitesi Deneysel ve Klinik Araştırmalar Merkezi (DEKART)
LOGO V.ULUSLARARASI SAĞLIK YÖNETİMİ KONGRESİ ARALIK 2014 ANTALYA, TÜRKIYE PROF. DR. SEVAL AKGÜN.
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI “Dünden Bugüne Çalışmalarımız” “KALİTE”
İKS İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTI
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul.
Bölüm 10 Takımlar.
SAĞLIK TESİSLERİNDEKİ KALİTE UYGULAMALARI DOĞRULTUSUNDA KURUMLARINDA YAPILAN UYGULAMALAR İLE İLGİLİ; ÇALIŞAN PERSONELİN BİLGİ, ALGI VE DÜŞÜNCELERİ Emre.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Bilimsel Araştırma ve Proje Yönetimi
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
TKY PROGRAMINI UYGULAMA TKY FELSEFESİ TKY UYGULAMASINDAKİ TEMEL İLKELER TKY.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
MEB TKY UYGULAMALARI ÖDÜL YÖNERGESİ Nihat BÜLBÜL Bilişim Teknolojileri Öğretmeni.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
TÜRK Eğitim Sistemi.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Tatmin edilmemiş işgücü, tatmin edilmemiş müşterinin anahtarıdır
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
TKY UYGULAMASI.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLANDIRIRMISINIZ? Bilgi Paylaştıkça artar, paylaşmak ister misiniz? Bilgi toplumunun bir ferdi olmaya ne dersiniz? Yenilikçi ve üretken bir kişiliğiniz var mı? Rutin işlerinizden Farklı bir ekip çalışması yapmak ister misiniz? Yüksek teknolojileri ve ileri hizmet sistemlerini birlikte Araştırıp, Geliştirmeye ne dersiniz? Ülkemizde Çalışan iş gücü içinde kişide sadece kişi AR-GE çalışmalarında görev almış bulunmaktadır. Bu kişilerden biri olmak ister misiniz? “Böyle olsaydı” dediğiniz bir çalışmanın içinde olmak ister misiniz? Çalıştığınız ortama şu ana kadarkinden daha fazla ilgili ve katkılı olmak ister misiniz? AR-GE ‘ de Bende Varım diyebilir misiniz?Fikri yapınız bu işler için müsait mi?

ARAŞTIRMAGELİŞTİRME AR-GE

ARAŞTIRMA Bilinmeyeni bilmeye ve öğrenmeye yönelik yapılan bilimsel, teknolojik ve sistemsel faaliyetlerdir. ARAŞTIRMA

Mevcut bilgiyi, sistemi ya da teknolojiyi yeni düzenlemelerle daha iyiye ve faydanın arttırılmasına doğru yönlendirme faaliyetidir. GELİŞTİRME

Bilimsel ve teknik bilgi birikimini açığa çıkarmak ve artırmak, sistematik bir temele dayalı olarak yürütülen yenilikçi çaba, çağın gereksinimine uygun ihtiyaç tespiti, bu ihtiyaçların giderilmesi için yapılan faaliyetlerdir. ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME

. Kurumumuzdaki potansiyel beyin gücünü, bilgi birikimini, paylaşımcı ve teknik kabiliyetleri ortaya çıkarmak.. Birleştirici olmak, güç oluşturmak ve tetiklemek. Ortaya çıkarılan sinerjiden, Kurumumuzun ve hizmet alan bütün insanların istifade etmesini sağlamak.. Hizmette kalitenin artmasına katkıda bulunmak. AMACIMIZ

Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Nedir?  · Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, · Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı,  · Y enilikçi d ü ş ü nceye dayanan, · Y enilikçi d ü ş ü nceye dayanan,  · K atılımı ö neren, Takım ç alışması gerektiren, · K atılımı ö neren, Takım ç alışması gerektiren,  · İnsana saygıyı, g ü veni ve kaliteli hizmeti savunan, · İnsana saygıyı, g ü veni ve kaliteli hizmeti savunan,  · S ü rekli gelişme s ü recidir. · S ü rekli gelişme s ü recidir.

1)ARAŞTIRMA çemberleri  (Sadece Araştırma yapar, veri toplar ve iletir) 2)GELİŞTİRME çemberleri  (Sadece Geliştirme yapar, verileri alır, bir araya getirir ve geliştirir.) 3)ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME çemberleri  ( Hem Araştırma, hem de Geliştirme çalışmaları yapar.) AR-GE ÇEMBERLERİ

 AR-GE projeleri üretmek ve AR-GE çalışmalarının bizzat içinde olmak,  AR-GE Süreç yönetiminde çemberler arasında koordinasyonu ve kombinasyonu sağlamak,  Ar-Ge çemberleri’ nin oluşumunda lokomotif olmak,  AR-GE köşesi oluşturmak, düzenlemek ve güncellemek,  Araştırma çemberi çalışmalarını AR-GE konseyine ve yöneticiye sunduktan sonra, uygun görülenleri geliştirme çemberlerine iletmek,  Görüntülü sunum çalışmaları hazırlamak ve sunum yapmak,  AR-GE konseyi ve AR-GE çemberi toplantılarına katılmak, AR-GE BİRİMİNİN GÖREVLERİ (1)

 Sağlık bakanlığı ve diğer kurumların, AR-GE birimleri ile koordinasyon sağlamak.  Teknolojik gelişim fuar ve seminerlerini tespit etmek, Ürün ve hizmet konulu AR-GE gezileri düzenlemek ve çember üyeleri ile katılım organizasyonu yapmak,  Projelerin gereklerine göre, kamu kurumlarından ve gönüllü teşvik ve destek kuruluşlarından, direk ve dolaylı destek sağlamak, (Devlet Planlama Teşkilatının SODES ve ABİGEM desteği gibi ).  Üniversitelerden, bilimsel ve teknolojik destek sağlamak, “teknokent ve teknoparklardan yararlanma vs gibi”  AB proje geliştirme eğitim programlarına ve Yurt dışı ar-ge eğitim programlarına katılım organizasyonluğu yapma. AR-GE BİRİMİNİN GÖREVLERİ (2)

AR-GE YAPISI VE SİSTEM ŞEMASIBAŞHEKİM AR-GE KONSEYİ AR-GE KONSEYİ Baş hekim Yard. : Konca ALTINKAYNAK Hastane Müdürü : Metin TEKİN Baş Hemşire : Emine DUDU Hast. Müd. Yard. : Nehri DEMİRAY AR-GE Birim Sor. : Dursun SARAÇOĞLU Doç. Dr. Fazlı ERDOĞAN AR-GE Birimi Araştırmacı Çemberler Arşt. Ve Gelşt. Çemberler Geliştirmeci Çemberler

BEAH’ TA AR-GE Yeni bir oluşumun Yeni bir heyecanın Yeni bir hareketin Yeni bir süreç yönetiminin adıdır.

 B Biz bir aileyiz.

AR-GE’DE GENEL FAALİYETLER AR-GE ÇEMBERLERİ AR-GE TOPLANTILARI AR-GE GEZİLERİ AR-GE KÖŞESİ AR-GE KİMLİĞİ AR-GE ANKETLERİ AR-GE ÖDÜLLERİ NOT: YÖNETİCİ DESTEĞİ İLE

 Olgunlaşmak için, Işığı takip edeceğiz.

 Ufkumuz yer ile gök arası kadar.

 Ekersen ağaç olacak.  Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur. (Necip Fazıl Kısakürek)

 Beah’ tan Bir nefes, Yüzlerce tohum

 Çalışmalarımız insanlık için.

 Daha iyi göreceğiz..

 Elbette ki emek şart.

 En mutlu an, hasat zamanı. Mahsüld

AR-GE ÇEMBERİ

AR-GE ÇEMBERİ DEMEK, EKİP VE DAYANIŞMA DEMEK AR-GE ÇEMBERİ DEMEK, EKİP VE DAYANIŞMA DEMEK

Ekip ruhunu geliştirmek için. Kendini yetiştirmiş arkadaşlarımızın tecrübe ve bilgi birkimlerinden istifade edebilmek için. NEDEN AR-GE ÇEMBERİ

Çember’de performansı yüksek olan kişilere veya ekibin tamamına ödüllendirme. (Ayın personeli, ayın çemberi, teşekkür belgesi, takdir belgesi, % 20 Performans, bir maaş tutarı ikramiye gibi) ÖDÜLLENDİRME

ŞİMDİ AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLANDIRIRMISINIZ? Bilgi Paylaştıkça artar, paylaşmak ister misiniz? Bilgi toplumunun bir ferdi olmaya ne dersiniz? Yenilikçi ve üretken bir kişiliğiniz var mı? Rutin işlerinizden Farklı bir ekip çalışması yapmak ister misiniz? Yüksek teknolojileri ve ileri hizmet sistemlerini beraber Araştıralım mı? Geliştirelim mi? Ülkemizde Çalışan iş gücü içinde kişide sadece kişi AR-GE çalışmalarında görev almış bulunmaktadır. Bu kişilerden biri olmak ister misiniz? “Böyle olsaydı” dediğiniz bir çalışmanın içinde olmak ister misiniz? Çalıştığınız ortama şu ana kadarkinden daha fazla ilgili ve katkılı olmak ister misiniz? AR-GE ‘ de Bende Varım diyebilir misiniz?Fikri yapınız bu işler için müsait mi?

CEVABINIZ EVET İSE En kısa zamanda Bir ar-ge çemberinde BULUŞALIM HAZIRLAYAN: AR-GE BİRİMİ

AR-GE İLETİŞİM TLF: