Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tatmin edilmemiş işgücü, tatmin edilmemiş müşterinin anahtarıdır

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tatmin edilmemiş işgücü, tatmin edilmemiş müşterinin anahtarıdır"— Sunum transkripti:

1 Tatmin edilmemiş işgücü, tatmin edilmemiş müşterinin anahtarıdır
Çalışan Memnuniyeti Tatmin edilmemiş işgücü, tatmin edilmemiş müşterinin anahtarıdır

2 Bireylerin günlük hayatlarının yaklaşık üçte birini geçirdikleri işyerleri, kişi için önemli bir ortamdır.

3 Çalışan Memnuniyeti, Çalışanların daha çok somut olarak kurum içerisinde onlara sağlanan imkanlar ve hizmetlerden memnuniyeti anlaşılır.

4 Çalışan Memnuniyeti Nasıl Sağlanır?
Her kuruluş, hedeflerine doğru ilerlemek isterken kendisini bu hedeflere taşıyan çalışanlarını memnun etmek ister. Bu ise her zaman mümkün olmayabilir. Parasal, sosyal, iş sorunları çalışanları memnun etmeyebilir.

5 Çalışanları memnun etmek, şirketlerin verdiği destek ve iletişim ile mümkündür. Bunun için bu süreç her şirket için farklı işleyen bir süreçtir. Küçük şirketlerde memnuniyet, gerekli birimler olmadığı için patron-çalışan arasındaki iletişim ve isteklere cevap verilmesi ile mümkündür

6 Büyük şirketlerde çok daha fazla kişi çalıştığı için ise bu iş daha profesyonel olarak yapılmalıdır.
Peki büyük kuruluşlarda çalışan memnuniyeti nasıl sağlanır??????

7 Maaş-Prim Çalışanlar ile şirketleri bağlayan en büyük ilişki emek-para ilişkisidir. Zihinsel veya bedensel olarak bir emek ortaya koyan çalışan en asgari olarak emeğinin karşılığını ve daha sonra da şartlarının iyileştirilmesini ister. 

8 Prim ise çalışanın verimini ve memnuniyetini arttırır
Prim ise çalışanın verimini ve memnuniyetini arttırır. Ayrıca özel durumlarda verilen (doğum ücreti, bayram öncesi maaş, ücretli-ücretsiz izin) izinler de çalışanı memnun eder.

9 Çalışma ortamı Bir kişi yüksek maaş alsa dahi çalışma ortamı önemlidir. Çalışma verimi ve çalışan memnuniyeti açısında önemli olan ortam iş devamlılığını da etkiler. Baskı yapılan, ezilen, dışlanan (mobbing gören) bir çalışan verimli çalışamaz ve mutsuz çalışmalar ile hata yapabilir. Bunun için; iş ortamında bireyler kendilerini iyi ifade edebilmeli, düşüncelerine önem verilmelidir.

10 Sorumluluk Her çalışan, çalıştığı kuruluşta kendi yaptığı işin önemsenmesini ve sorumluluk alıp yükselebilmek ister. Bir yerde yükselme şansı kapalı ise çalışanların kariyer hedefi olmayacağı için memnuniyet sağlanamaz. Bunun için ; çalışanlara güvenildiğini gösteren, sorumluluk üstlenici görevler verilmelidir.

11 Ödül Çalışanların düşünüldüğünü gösterip takdir etmek memnuniyet açısından çok önemlidir. Küçük bir hediye bile çalışanlar için önemsendiğinin ve çalışmalarının beğenildiğinin göstergesidir. Bunun için; zaman zaman belirli sosyal aktiviteler, ödüller düzenleyerek ve vererek çalışanlarınızı memnun edebilirsiniz.

12

13

14 Çalışan Memnuniyetini Etkileyen Faktörler
Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Aile ve İş Enstitüsü'nün (Families and Work Institute) yaptığı bir araştırmada elde edilen sonuçlara göre; Ücret ve ek gelirlerin çalışanın iş tatminine olan etkisi sadece %2 iken; İş kalitesi ve işyeri desteğinin %70'lik bir etkisi olduğu görülmüştür.

15 Çalışanların memnuniyetini sağlamanın tek bir yöntemi yoktur çünkü her çalışanın beklentileri, zevkleri ve karakteri farklıdır. Değişik çalışan karakterleri ve onları motive eden araçları altı gruba ayırabiliriz.

16 1.Girişimciler / Bağımsız Düşünenler  Otonomi,
İkramiye, Komisyon Parasal ödüller.

17 2.Özel yaşamına önem verenler Esneklik, Ek tatil.

18 3. Kişisel gelişimciler  Öğrenme / Gelişme Kurs veya beceri geliştirici bir seminer.

19 4. Kariyere önem verenler
Terfi , daha üst seviyede bir projede çalışmak

20 5.Samimiyet arayışında olanlar 
Kendini ifade etme, İyi bir mağaza için hediye çeki.

21 6.Takım çalışmasına önem verenler
Ait olma / takıma bağlılık Plaket veya diğer takım üyeleriyle çekilmiş bir fotoğraf.

22 Sağlık kurumunda hasta ve ailesine (dış müşteri) verilen hizmetin kalitesi büyük oranda kurumda çalışanların (iç müşterinin) memnuniyetine bağlıdır. 

23 BU NEDENLE ; Hastanelerin yönetsel sistemi, sadece hastaların değil aynı zamanda çalışanların tatminini sağlamak için dengeli bir şekilde tasarlanmalıdır.

24 Bu konuda yapılan araştırmalar “hasta memnuniyeti ile çalışan memnuniyeti arasında pozitif korelasyon olduğunu” göstermektedir. 

25 YANİ Sağlık hizmetlerinde memnuniyetten bahsedebilmek için hasta memnuniyeti yanı sıra çalışan memnuniyetinin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

26 Hasta ile sağlık personeli etkileşimi, hasta tatmini ve hizmet kalitesini etkileyen en önemli faktörlerden biridir.

27 !!!!!!!! Hastaların tekrar aynı kurumu tercih etmelerindeki en önemli faktör teknik ve klinik donanım değil, bireyler arası iletişim olmuştur (Devebakan, 2005).

28 Yönetimin ele alması gereken önemli ve öncelikli sorunu,
Çalışanların sağlıklarının fiziksel ve ruhsal açıdan korunmasına olanak sağlayacak şekilde üretimi gerçekleştirebilmektir.

29 DİĞER BİR KONU İş yerinde memnuniyeti belirleyen önemli faktörlerden birisi de iş riski ve iş güvenliği parametreleridir. Arcak ve Kasımoğlu’nun araştırmasında sağlık kurumlarında çalışan hemşirelerin %20’sinin son bir yıl içinde hasta ve hasta yakınları tarafından tacize uğradığı belirtilmiştir(2008).

30 Vural ve arkadaşlarının yapmış olduğu çalışmada da
son altı ay içerisinde fiziksel veya sözel tacize uğrama sıklığı %20.2 olarak bulunmuştur (2012).

31 Çalışanlar sürekli aynı işi yapmaktan çok, işlerine yaratıcılıklarını kattıklarında motive olurlar ve yaptıkları işten doyum alırlar. Böylece çalışanlar yaptıkları işi sürekli daha iyi yapmaya çalışırken, işlerine yaptıkları katkı nedeniyle memnuniyet düzeyleri artar.

32 ÇALIŞANLARINIZA PARADAN DAHA FAZLASINI VERİN!
ÇALIŞANLARINIZA PARADAN DAHA FAZLASINI VERİN!

33 İYİ DERSLER


"Tatmin edilmemiş işgücü, tatmin edilmemiş müşterinin anahtarıdır" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları