Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU"— Sunum transkripti:

1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU

2 farklı fakülte ve bölümlerindeki tüm öğrencilerdir.
Bilgi Topluluğu Hacettepe Üniversitesi Bilgi Topluluğu (HÜBİL) 2010 yılının Ekim ayında kurulmuştur. Hedef kitle: Bilgi ve Belge Yönetimi öğrencileri başta olmak üzere Hacettepe Üniversitesi’nin farklı fakülte ve bölümlerindeki tüm öğrencilerdir.

3 Misyonumuz Hacettepe Üniversitesi bünyesinde ve yeteneklerimiz doğrultusunda, hayatın her alanında ihtiyaç duyulan bilgiyi bulmayı ve bu bilgiyi kullanma gereksinimini karşılayacak olan bilgi merkezlerini, bu konudaki eğitim programlarını ve teknolojik gelişmeleri sunacak sosyal ve kültürel organizasyonlar gerçekleştirmek, yeri geldiğinde eğlenmek ve sosyal sorumluluk bilinciyle paylaşımda bulunmaktır.

4 Vizyonumuz Bilginin gücü ile öncelikle Hacettepe Üniversitesi’nin daha sonra Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olmak ve uluslararası platformlarda ülkemizi ve üniversitemizi temsil etmek.

5 2014-2015 Topluluk Yönetimi Topluluk Danışmanı: Doç. Dr. Özgür KÜLCÜ
Topluluk Başkanı: Dilara ŞAHİN Başkan Yardımcısı: Kübra ÖZEN Topluluğumuzun yönetim kurulunda başkan ve başkan yardımcısı ile birlikte 9 kişi görev almaktadır. Ayrıca bir önceki yönetim kurulundan 2 kişi de denetim kurulunda yer almaktadır.

6 Bilgi Topluluğu Etkinlikleri
Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümümüzün desteğiyle yapılan BBY Panel ve Konferans Dizisi Bölümümüzün düzenlediği “Kariyer Günleri’nde” destek Kütüphane Haftası’nda “Kitap Okuma Eylemi” Kitap Toplama Kampanyaları Sosyal Aktiviteler

7 Kariyer Günleri Öğrenciler kariyerlerine yön verirken, onların daha doğru kararlar verebilmelerine yardımcı olmak amacıyla her sene “Kariyer Günleri” düzenlenmektedir. Belirlenen sektörlerde alanlarında uzmanlaşmış konuşmacılarla öğrencileri bir araya getirerek, öğrencilerin kamu ya da özel sektördeki kuruluşları daha yakından tanıyabilmeleri, sektörler hakkında detaylı olarak bilgilendirilmeleri sağlanmaktadır.

8

9

10

11

12 BBY Panel ve Konferans Dizisi
Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ile Bilgi Topluluğu birlikte, 2010–2011 öğretim yılından itibaren Çarşamba Toplantıları adıyla konferanslar ve paneller düzenlemektedir. Farklı konularda düzenlenen, yurt içi ve yurt dışından konuşmacıların katıldığı konferans ve panellerde öğrenciler kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadırlar.

13

14

15

16

17 Kütüphane Haftası Mesleğimizi temsil etme görevini üstlenmiş olan topluluğumuz, her yıl farklı bir ilde düzenlenen Kütüphane Haftası açılışı etkinliklerine düzenli olarak katılmaktadır. “Kitap Okuma Eylemi” her yıl Kütüphane Haftası’n da katıldığımız ve keyifle gerçekleştirdiğimiz bir etkinliktir.

18

19 Öğrenci arkadaşlarımıza ileride çalışmayı düşündükleri kuruluşlarla ilgili ayrıntılı ve karşılaştırmalı bilgi olanağı sunmakta, aynı zamanda da şirketlerin birlikte çalışmayı hedefledikleri elemanlara doğrudan kendilerini tanıtma olanağı sunulmaktadır.

20

21 Kitap Toplama Kampanyası
Kütüphanesi olmayan köy, ilçe veya il okullarına kütüphane kurmak amacıyla her sene kitap toplama kampanyası düzenliyoruz. Bunun yanı sıra düzenlediğimiz bu kampanyalarda amacımız sadece kitap toplamak değil, kırtasiye ve kıyafet yardımları da toplamaktır. Topladığımız bu yardımları yerlerine ulaştırarak çocukları mutlu ediyoruz.

22

23 Sosyal Aktiviteler Topluluktaki öğrenci arkadaşlarımızın tanışmasını, kaynaşmasını ve eğlenmesini sağlayacak sosyal aktivitelerde bulunuyoruz. Amacımız eğlenirken bu tür etkinliklerde bir araya gelerek sevgi, dostluk, dayanışma ve paylaşma gibi değerlerin korunduğu bir bilinç ortamı oluşturmaktır.

24

25

26

27

28

29

30 HEDEFLENEN ETKİNLİKLER
Bilgi merkezlerini tanıtacak “Kültür Gezi”leri düzenlemek, Farkındalık yaratabilmek için kitap okuma eylemleri yapmak, Eğlendirici ve öğretici tanıtım videoları hazırlamak, Ünlü yazarlarımızı, sanatçılarımızı davet etmek, Sosyal etkinliklerimizi daha da arttırarak eğlenmek istiyoruz.

31 Üye olmak size neler kazandıracak?
Aktif üyelikte ise yaptığımız tüm etkinliklerde etkin rol alabilirsiniz. Takım çalışmasını tecrübe edip, bir organizasyonda yer almanın hazzını yaşayabilirsiniz . Yeni insanlarla tanışıp, farklı ortamlarda bulunarak çeşitli fikir alışverişlerinde bulunabilir, yeni dostluklar kazanabilirsiniz.

32 Bizimle iletişime geçin...
Web sitesi: hubil.org Twitter : bilgi_toplulugu Facebook üye grubu: Hübil-Hacettepe Üniversitesi Bilgi Topluluğu

33 TEŞEKKÜRLER…


"HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları