Performans ve performans ölçümü Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı 23-25 Şubat 2006 Ankara.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
3. Hafta: Kurumların raporları & izlemesi
Advertisements

Performans Göstergeleri
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
MODÜL 10 Müşteri Hizmetleri.
MODÜL 4 Organizasyon.
Emin Dedeoğlu , Eskişehir
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
İzleme - göstergeler AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Ders Haftası Carin Lindqvist-Virtanen Genel Müdür Yardımcısı Sigorta Bölümü.
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Mahkemelerde Kalite Yönetimi Ve Kalitenin Kontrolü Bert Maan.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Mağduriyet Anketleri Nedir ve Nasıl Kullanılır?
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
Belediye performansını finansmanla ilişkilendirmek Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
Mapsec İsveç’te Performans Yönetimi Allan Gustafsson Ankara, 10 Ocak 2005.
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
Karşılaştırmalı bir perspektifle yeni kamu yönetimi
Performans Göstergeleri
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Verimlilik Programı Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Ofisi
Vatandaşların Performans Ölçümüne Katılımı: Hak Beyanları Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
İZLEME & DEĞERLENDİRME Maliye Bakanlığı Grup Çalışması
İsveç Yerel Yönetiminden Stratejik Planlama ve Performans Bütçeleme Örnekleri Per Molander Ankara, 11 Ocak 2005.
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
ISO 9001 standardı maddelerinin tanıtımı ve yorumlanması
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
İnsan Kaynakları Yönetiminin
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 10) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
Süreç Yönetimi.
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ. Kalite yönetim sistemi, amaçlanan kaliteye ulaşmak amacıyla ilerletilen tüm süreçleri, açıklanan prosedürleri, ve benimsenen.
İZLEME ve DEĞERLENDİRME
KAYNAK YÖNETİMİ Kaynakların sağlanması Müşteri memnuniyeti hedeflenerek, kalite yönetim sistemiuygulanması ve iyileştirilmesi için gerekli olan kaynakihtiyaçları.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
İnsan Kaynakları Yönetiminin
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
TALIS (The Teaching and Learning International Survey )
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
Sunum transkripti:

Performans ve performans ölçümü Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara

Performans ve Performans Ölçümü Slide 2 Oturum Planı (1) Performans kavram(lar)ı (2) Hizmet performansını ölçmek: gösterge tipleri (3) Performans verisinin kaynakları (4) Tartışma: BEPER

Performans ve Performans Ölçümü Slide 3 1. Performans kavram(lar)ı Dönüşüm sistemleri olarak hizmet sağlayıcı kamu kuruluşları Girdiler -Personel - b ütçe - yetki - siyasi destek vs. Çıktılar -Toplanan çöp -Hizmet edilen müşteriler vs. etkililik temelli Geri-bildirim Sonuçlar Temiz şehir -İyileştirilmiş kamu sağlığı Ekonomi = girdilerin miktarı Etkinlik = çıktı miktarı/girdi miktarı Etkililik = elde edilen sonuçlar/ belirlenen hedefler Kalite= müşteri beklentilerini karşılama algısı Dönüşüm sistemi Kamu programı /kamu kuruluşu

Performans ve Performans Ölçümü Slide 4 2. Performansı Ölçmek Düzey 1: Kamu politikaları Düzey 2: Kamu programları Düzey 3: Kamu kuruluşları Düzey 4: Bireyler ‘nın performansı Hizmet kalitesini ve çıktıları iyileştirir Kaynak tahsisini iyileştirir ve kurum bütçelerini ve hizmet kesintilerini doğrular Hesap verilebilirliği geliştirir Yerel yönetime vatandaşın güvenini artırır Belediye personelini motive eder Programları stratejik planlara ve/veya yıllık bütçelerle ilişkilendirir. Niçin? Faydalar:

Performans ve Performans Ölçümü Slide 5 2. Performansı Ölçmek: Gösterge çeşitleri Girdi: Kullanılan kaynakların miktarı Girdi: Kullanılan kaynakların miktarı  Program için gerekli pozisyonlar  Harcanan paranın miktarı  İhtiyaç duyulan teçhizat Çıktı(Output): Sunulan hizmetin miktarı Çıktı(Output): Sunulan hizmetin miktarı  Hizmet edilen insanların sayısı  İşleme konan uygulamaların sayısı  Yapılan teftişlerin sayısı Sonuç(Outcome) Programın müşterilere etkisi/sonuçları Sonuç(Outcome) Programın müşterilere etkisi/sonuçları  Suç oranı  İstihdam oranı  Mezun oranı Etkinlik (Efficiency): çıktı/sonuç’un birim maliyeti Etkinlik (Efficiency): çıktı/sonuç’un birim maliyeti  Tamir edilen yolun maliyeti (çıktı bazlı)  Müşterilere ulaştırılan 1 milyon galon içme suyunun maliyeti

Performans ve Performans Ölçümü Slide 6 2. Performansı Ölçmek: Süreç Liderlik 1.Program amaçlarını belirle 2.Göstergeleri seç Veri 3. Veri topla 4. Veriyi işle Analiz 5. Maksimum ve minimumları belirleyin. 6. Kıyaslarla karşılaştır 7. Performans bilgisini analiz et ve raporla Eylemler 9. Hizmet ve ölçüm prosedürlerini rafine et 10. Hedefler, program stratejileri ve performansı izleme konusunda karar ver

Performans ve Performans Ölçümü Slide 7 4. Performans bilgisinin kaynakları Kurumun kendi kayıtları Diğer merciler ve kurumlardan alınan bilgi Eğitilmiş gözlemcilerin derecelendirmeleri Müşteri/vatandaş anketleri.

Performans ve Performans Ölçümü Slide 8 Performans bilgisinin kaynakları: Eğitilmiş Gözlemciler Yüzey kalitesi-derece 1 Yüzey kalitesi-derece 2 Yüzey kalitesi-derece 3 Yüzey kalitesi-derece 4

Performans ve Performans Ölçümü Slide 9 Performans bilgisinin kaynakları:Vatandaş/müşteri anketleri Bilgi/enformasyon aşağıdakilerden edinilebilir: mail, internet anketleri, yerinde yapılan anketler Kişisel mülakatlar: evde/işte, yerinde Telefonla mülakat Müşteri anketlerinden elde edilebilir enformasyon tipleri: Genel memnuniyet ve seçili hizmet özelliklerinin derecelendirmesi Müşteri deneyimleri ve memnuniyetsizlik nedenlerine dair bilgi Hizmetin iyileştirilmesi için tavsiyeler Müşterilerle ilgili demografik (nüfusa dayalı) bilgiler

Performans ve Performans Ölçümü Slide 10 Örnek: Tesis kullanıcıları anketi Aşağıdakileri nasıl derecelendirirdiniz? Mükemmel İyi Orta Kötü 1. İş/İşlem Süresi 2. Temizlik 3. Teçhizatın durumu 4. Kalabalık 5. Güvenlik şartları 6. Fiziksel çekicilik 7. Programların çeşitliliği 8. Personelin yardımseverliği 9. Genel