İZCİLİK VE TOPLUMA HİZMET. Bilindiği gibi, İzcilik hareketi izciliğin kurucusu Baden Powell tarafından oluşturulmuş ve onun tarafından belirlenen amaç.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İZCİLİĞİN AMAÇLARI ve TEMEL PRENSİPLERİ
Advertisements

MESLEKİ REHBERLİK PDR SERVİSİ «Büyüyünce Ne Olacaksın»
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi 1 MODERN YEREL YÖNETİM BİRLİĞİNE DOĞRU John Jackson Capacity Building International.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI KREŞLER MÜDÜRLÜĞÜ
KAZANIMLAR 5. İçinde bulunduğu eğitsel ve sosyal faaliyetlerde işleyen süreçleri demokrasinin ilkeleri açısından analiz eder.
TEMEL İZCİLİK BİLGİLERİ
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN İLKELERİ
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
İZCİ ANDI İzcilik Teşkilatına giren herkes aşağıdaki İzci Andını içer : “Tanrıya - Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, İzcilik Türesine uyacağıma,
Rol; bir işte veya ortamda bir kimsenin üzerine düşen görevdir.
TÜRKİYE İZCİLİK TEŞKİLATI
TEMEL İZCİLİK BİLGİLERİ
Yaş Basamaklarına Göre Eğitim Gereksinimleri. Yaş Basamakları  8-11 Yavrukurt  İzci  Ergin İzci.
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
ÜNİTE TOPLANTILARI. Kaynaklar Baden Powell diyor ki; 16 yaş için iyi olan 15 yaş için çok iyi olmayabilir, hatta 13 yada 14 için kötü olabilir. Karakter,
İZCİLİĞİN AMACI NEDİR ?.
ÇOCUK HAKLARI.
TÜRKİYE İZCİLİK TEŞKİLATI
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
YERELDE AB SÜRECİ.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
REHBERLİK.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
NİÇİN İZCİLİK.
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
OKUL ÖNCESİ DÖNEM: İnsan hayatının her döneminde olduğu gibi
Ünite Portfolyo Sunumu
İZCİLİK ARMALARI İZCİ ARMALARI :
ÖZEL HAYAT Kazanım: İnsanların özel hayatına saygı gösterir.
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Pragmatizm, natüralizmin sanayileşme sonrası Amerikan ruhunu yansıtan versiyonudur.
KİŞİSEL GELİŞİM.
TALAS LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME ÇALIŞMA GRUBU
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ
İSTASYON YÖNTEMİ.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
Öğretmenlerin Mesleki ve Kişisel Gelişimlerine Yönelik Çalışmalar
ROBERT STEPHENSON SMYTH BADEN POWELL
Örgütsel bilgi kullanımı
1 Rehberlik; Bireyin kendini anlaması, çevredeki imkanları bilmesi, doğru tercihler yaparak kendini gerçekleştirebilmesi için bireye yapılan sistematik.
E ğ itimde Kalite nedir? *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ögrencilerin ihtiyaçlarıdır. *Kalite, amaçlara uygunluktur.
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
YENİ ORGANİZASYON YAKLAŞIMLARI
BE P BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. BEP ; özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan.
KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM
Yeşilay nedir? Ülkemizde 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Peki, Yeşilay nedir? Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
Uluslararası Örgütler. UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü)  UNESCO (Unesko), 1946 yılında kuruldu. Birleşmiş Milletlere bağlı.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GELİŞİM
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
Öğretmenlerin Mesleki ve Kişisel Gelişimlerine Yönelik Çalışmalar
YAZ DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMASI
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
BTC Finans.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ Hayat Boyu Rehberlik
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Sizce beden eğitimi ve sporun amaçları nelerdir?
C SPORUN TOPLUM ÜZERINDEKI ETKILERI. Yeni bir gün ve faaliyete istekli ve kuvvetli başlamayı sağlar. Toplumsal sorumluluğu geliştirir. Kendini kontrol.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
Din,Ahlak, Değer İlişkisi Ve Eğitimi
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
Sosyal Sorumluluk Nedİr?
Sunum transkripti:

İZCİLİK VE TOPLUMA HİZMET

Bilindiği gibi, İzcilik hareketi izciliğin kurucusu Baden Powell tarafından oluşturulmuş ve onun tarafından belirlenen amaç ilkeler ve metot ile uygulanan bir eğitim hareketidir ve temel kural ve inaçları temsil eden üç ana prensip üzerine kurulmuştur. BUNLAR; 1. KENDİNE KARŞI GöREV 2. BAŞKALARINA KARŞI GÖREV 3.TANRIYA KARŞI GÖREVDİR.

BU TEMEL PRENSİPLER İLE TOPLUMSAL KONULARIN BAĞLANTISI İSE; İzci açısından; kendine karşı görevlerdir ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olarak ; Oba ve ekipte yaşama ve bu küçük grupların üyesi olma sorumluluğu izciye topluluk yaşamı için gerekli davranışlar kazandırır. Oba ve ekipte yaşama ve bu küçük grupların üyesi olma sorumluluğu izciye topluluk yaşamı için gerekli davranışlar kazandırır. Yemin ve türe ile çok önemli değerlere bağlanmak izcinin bireyle, kültürler ve topluluklara kabulünü ve saygısını kolaylaştırır. Yemin ve türe ile çok önemli değerlere bağlanmak izcinin bireyle, kültürler ve topluluklara kabulünü ve saygısını kolaylaştırır.

Yardımlaşmayı ve birlikte çalışmayı öğretir.Takım çalışmasını ve herkesin katılımını sağlayan eğitim proğramı ile bunu pekiştirir. Yardımlaşmayı ve birlikte çalışmayı öğretir.Takım çalışmasını ve herkesin katılımını sağlayan eğitim proğramı ile bunu pekiştirir. Derece derece (basamak, basamak) sorumluluk alma fırsatları ile küçük ve kolay görevlerden geniş anlamda görev yüklenebileceği projelere hazırlar. Yavrukurtlar aile, okul yakın çevre ile ilgili çalışmalar yaparken, ergin izciler ulusal hatta uluslararası projelerde yer alma becerisini gösterir. Derece derece (basamak, basamak) sorumluluk alma fırsatları ile küçük ve kolay görevlerden geniş anlamda görev yüklenebileceği projelere hazırlar. Yavrukurtlar aile, okul yakın çevre ile ilgili çalışmalar yaparken, ergin izciler ulusal hatta uluslararası projelerde yer alma becerisini gösterir. Uluslararası kamplarla birarada bulunan izcilere bir dünya kardeşliği sağlar... Uluslararası kamplarla birarada bulunan izcilere bir dünya kardeşliği sağlar...

KISACA İZCİLİK PROĞRAMI PEKÇOK YOLDAN İZCİYİ TOPLUMSAL YAŞAMA HAZIRLAR ve onların aktif bir dünya vatandaşı olarak hazır olmasını amaçlar. KISACA İZCİLİK PROĞRAMI PEKÇOK YOLDAN İZCİYİ TOPLUMSAL YAŞAMA HAZIRLAR ve onların aktif bir dünya vatandaşı olarak hazır olmasını amaçlar.

Başkalarına karşı görevler ise; izcilerin içinde yaşadıkları toplum hakkında bilgi edinerek ve yurttaş olarak sorumluluklarını anlamayı öğrenerek olmalıdır. Toplumlar uyuşukluk, ilgisizlik ve bilgisizlikle mücadele edebilmek için enerjik ve istekli, heyecanlı insanlara gereksinim duyarlar. Başkalarına karşı görevler ise; izcilerin içinde yaşadıkları toplum hakkında bilgi edinerek ve yurttaş olarak sorumluluklarını anlamayı öğrenerek olmalıdır. Toplumlar uyuşukluk, ilgisizlik ve bilgisizlikle mücadele edebilmek için enerjik ve istekli, heyecanlı insanlara gereksinim duyarlar. İşte izcilik bir toplumun gereksinim duyduğu genç, enerjik ve yetenekli, iyi eğitim almış insangücünü toplumlara sunar. İşte izcilik bir toplumun gereksinim duyduğu genç, enerjik ve yetenekli, iyi eğitim almış insangücünü toplumlara sunar.

İzcilik hareketi başkalarına her zaman yardım etmeyi izcilik andında vurgular. Yardımlaşma ruhu hergün bir iyilik yapma olgusunda kendini gösterir. Yardımlaşmayı, paylaşımı günlük yaşamın bir parçası haline getirir. İzcilik hareketi başkalarına her zaman yardım etmeyi izcilik andında vurgular. Yardımlaşma ruhu hergün bir iyilik yapma olgusunda kendini gösterir. Yardımlaşmayı, paylaşımı günlük yaşamın bir parçası haline getirir. Toplum hizmeti öncelikle ait olunan ve içinde yaşanılan topluluk için yararlı birşeyler yapmaktır. İzcilikte tam bu noktada iyilik yapmak ve başkalarına yardımcı ve yararlı olmak ile topluma hizmet etmek prensiplerinin uygulanmasına olanak yaratır.

Uzmanlık işaret sistemi yardımı ile desteklenir ise toplumsal ve küresel anlamda ülkemizden de büyük başarı sağlanacaktır. Uzmanlık işaret sistemi yardımı ile desteklenir ise toplumsal ve küresel anlamda ülkemizden de büyük başarı sağlanacaktır. Son olarak özetle; Son olarak özetle; Küresel bir eğitim hareketi olarak izciliğin vizyonu daha iyi bir dünya yaratmaktır.Bunu sağlamak için yapılan gelişme projeleri ise dikkati çekecek kadar başarılı ve topluma yararlı olmuştur.Özellikle Güney Afrika’da yapılan Dünya İzcilik Hareketi Konferansında silahsızlanma, ekolojik felaketler konusuna dikkat çekilerek toplumların kendi başlarına çözümlemesinin güç olduğu evrensel konulara dikkat çekilmiştir. DİKKAT Küresel bir eğitim hareketi olarak izciliğin vizyonu daha iyi bir dünya yaratmaktır.Bunu sağlamak için yapılan gelişme projeleri ise dikkati çekecek kadar başarılı ve topluma yararlı olmuştur.Özellikle Güney Afrika’da yapılan Dünya İzcilik Hareketi Konferansında silahsızlanma, ekolojik felaketler konusuna dikkat çekilerek toplumların kendi başlarına çözümlemesinin güç olduğu evrensel konulara dikkat çekilmiştir. DİKKAT

İZCİLİK YAPMA VE UYGULAMA ÜZERİNE KURULUDUR. BARIŞ VE ANLAYIŞ BAŞTA OLMAK ÜZERE TOPLUMSAL SORUNLAR SADECE KONUŞULARAK GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ. İZCİLİK YAPMA VE UYGULAMA ÜZERİNE KURULUDUR. BARIŞ VE ANLAYIŞ BAŞTA OLMAK ÜZERE TOPLUMSAL SORUNLAR SADECE KONUŞULARAK GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ.