Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sizce beden eğitimi ve sporun amaçları nelerdir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sizce beden eğitimi ve sporun amaçları nelerdir?"— Sunum transkripti:

1 Sizce beden eğitimi ve sporun amaçları nelerdir?

2 1-Kişisel Yönden. Bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığın korunması
1-Kişisel Yönden *Bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığın korunması. *Fiziki uygunluk. *Kas iskelet sisteminin uyumu. *İş emniyeti eğitimi. *Dengeli esnek kişilik. *Bedenen eğitilmiş olmak. *Rekreaktif(boş zaman) davranış ve becerileri kazandırmak. *Kültürel estetik zevk ve duyarlılıkları gelişmiş kültürleşmeyi sağlamak.

3 2-Fizyolojik Yönden. Daha enerjik bir organizma
2-Fizyolojik Yönden *Daha enerjik bir organizma. *Bedensel ve zihinsel yorgunluklara karşı direnci arttırır. *Kilo almayı önler, vücut yağ oranını düşürür. *Bedensel işlerde geç yorulmayı erken dinlenmeyi sağlar. *İç salgı bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar. *Vücutta kılcal damar sayısı artar. *Kalp üzerinde olumlu etkilere yol açar.

4 3-Toplumsal Yönden *Barış ve ülkeyi savunmak için gerekli vatandaşlık niteliklerini sağlamak. *Toplumsal sorumluluk geliştirmek. *Liderlik niteliklerini geliştirmek. *Yasalara, kurallara, töre ve geleneklere saygıyı geliştirmek. *Başkalarının hakkına saygılı olmak. *İşbirliği kollektif davranışı geliştirmek. *Toplumun değer yargılarından saygıyı bilinçlendirmek. *

5 4-Ekonomik Yönden. Yapıcı, yaratıcı ve üretici yetenekleri geliştirmek
4-Ekonomik Yönden *Yapıcı, yaratıcı ve üretici yetenekleri geliştirmek. *İş, görev ve meslek sorumluluğu geliştirmek. *İş ve çalışmalarda verimli ve başarılı olmak. *Aileye, çevreye ve okula yararlı görev ve sorumluluk yüklemek.

6 Beden eğitimi dersinin amacı: Genel eğitimin ayrılmaz bir parçası olan beden eğitiminin temel amacı; çocukların ve gençlerin, fiziksel etkinlikler, yani hareketler yolu ile eğitimini sağlayarak her öğrencinin hareket kapasitesinin en üst düzeye çıkmasına yardımcı olmaktır.


"Sizce beden eğitimi ve sporun amaçları nelerdir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları