SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

GİRİŞİMCİLİK – Herkesin Bir Hayali Var
5084 SAYILI YATIRIMLARIN VE İSTİHDAMIN TEŞVİK EDİLMESİNE DAİR KANUNUN ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASINA DAİR PROJENİN SONUÇLARI Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü.
YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Proje ortağı Sağnak Eğitim ve Kültür Derneği,
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
kaynakca.info TÜRKİYE KAYNAKÇASI
(Bilişim Sektörüne Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi Projesi)
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
İŞKUR’UN GÖREVLERİ  ULUSAL İSTİHDAM POLİTİKALARININ HAZIRLANMASINA KATKI SAĞLAMAK,  İŞGÜCÜ PİYASASI VERİLERİNİ DERLEMEK, ANALİZ ETMEK VE YORUMLAMAK,
Kadın ve Genç Girişimciler İçin En İyi Fırsatlar Better Opportunities For Young and Women Entrepreneurs.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
SEKTÖRLER ARASI İŞBİRLİĞİNE DAYALI İSTİHDAMI GELİŞTİRME VE GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEME PROJESİ “iş arayana, girişimciye ve işletmelere destek” Proje Uygulama.
Girişimcilik.
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
Türkiye’nin Rekabet Gücü Üzerine Gözlemler
İşgücü Piyasası ve Eğitim Bilgi Dağıtım Sistemi
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
Türkiye’de Kayıt Dışılık
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Özel sektör işyerlerinde 6 ay süreyle İşbaşı Eğitim Programında (İEP) çalışacak kursiyerlere İŞKUR tarafından net asgari ücret ödenecektir.
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Ayhan TÖZERMüberra GÜNGÖR Genişbant İnternet Hizmetlerinin Yeni Ekonomideki Rolü ve Ülkemizdeki Durum Habtekus 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE.
Durum Analizi Sorun Analizi
Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. GİRİŞİMCİLİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
Ü CRETSIZ AILE IŞÇISI Aile fertlerinden bir ya da bir kaçının sahip olduğu işletmelerde herhangi bir ücret almaksızın çalışan aile fertleridir. Bu kişiler.
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ ÖĞR.GÖR.İBRAHİM GÜLTEKİN 2016.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ÇİĞLİ HİZMET MERKEZİ HOŞGELDİNİZ.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
KURUM HİZMETLERİ VE İSTİHDAMA YÖNELİK UYGULAMALARI
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
“İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ”
Bilgilendirme Toplantısı
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
DÜZGÜN İŞ (DECENT WORK)
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI

SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli ile modern binasında hizmet vermektedir. Bünyesinde TSE Temsilciliği ve KOSGEB Sinerji Odağı’nı bulundurmaktadır. STSO HAKKINDA

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI 2000 yılında oluşturulan AR-GE Departmanı ile kendi projelerinin yanı sıra üyelerine de proje hazırlama ve yürütme konularında hizmet vermektedir. Bugüne kadar;  1 adet AB kaynaklı Aktif İşgücü Projesi  6 adet Özelleştirme Sosyal Destek Projesi  1 adet Sosyal Riski Azaltma Projesini başarıyla uygulamıştır.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Üyelerimizin ihtiyaç duyduğu kalifiye personelin yetiştirilmesi ve istihdamını amaçlayan bu projeler sonucunda İş-Kur’a kayıtlı yaklaşık 400 işsiz eğitime tabi tutulmuş olup, bunların % 50 ye yakınının üye işletmelerde istihdamı sağlanmıştır.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI  Bu projelerin toplam bütçesi 500 Bin YTL civarındadır ve tamamına yakını Dünya Bankası ve AB fonlarından sağlanmıştır.  Sivas, Odamızın da yapmış olduğu çalışmalar sonucu ÖSDP-1 uygulanan iller arasında 43 proje ile 1. olmuştur.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI AB/İŞ-KUR Aktif İşgücü Programı “Kadın ve Genç Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI  Proje Süresi:  Proje Süresi: 12 Ay  Proje Bütçesi:  Proje Bütçesi: 95,000 Euro  Hedef Gruplar: Kadınlar, Gençler, Küçük aile işletmeleri.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Projenin çıkış noktaları;  Projenin en önemli hedef kitlesi olan kadınlar; halihazırda aktif üreticilerdir; fakat kendi işlerinin tam sahibi olarak ekonomiye katkıda bulunamamaktadırlar.  Dünya genelinde kadınlar ekonomide ancak %10’luk bir dilimi oluşturmaktadırlar.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Potansiyel Kadın ve Genç Girişimciler sosyal kimlikleri ve sorumluluklarından kaynaklanan sorunların yanı sıra;  İş bulma  İş kurma  İşlerini devam ettirebilmek için örnek model bulma  Yeterli bilgi ve beceri eksikliği konularında sorunlarla karşılaşmaktadırlar.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Yüksek eğitimli kadınlar ve gençler kayıtlı ekonomide başarılı olurken; Düşük eğitimli kadınlar ve gençler kayıt dışı ekonomide çalışmakta ve  ürün pazarlama,  genel işletme yönetimi ve  kredi olanaklarına erişim konularında sorunlarla karşılaşmaktadırlar.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Proje, Kadınlar ve gençlerin, kendilerinin niteliklerini arttıracak eğitim olanakları ve danışmanlık hizmetlerinden daha kolay faydalanabildikleri takdirde; bölge ve ülke ekonomisinde etkin rol alabilecekleri düşüncesiyle hazırlanmış ve uygulanmıştır.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI  Proje faaliyetlerinin odak noktası eğitimdir.  Projede toplam 120 katılımcının eğitilmesi hedeflenmiştir.  Eğitim girişimcilik konusunda tecrübeli eğiticiler tarafından verilmiştir.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Projenin Genel Hedefleri:  Kadın ve Genç Girişimcilerin ekonomiye katkı yapabilecek duruma getirilerek, iş hayatına kazandırılması amacıyla cesaretlendirilmesi.  Hedef kitleye Sivas Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle, öncelikle yöresel ekonomik hayata girerek kurumsal bir çerçeve kazandırılması.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI  Bölgesel, ulusal ve AB düzeyinde yaygın olarak kullanılabilecek başarılı deneyim ve yöntemlerin paylaşımı için aktif bir ağ yaratılması.  Yepyeni ve sonuca odaklı bir metodoloji ve danışmanlık hizmetlerinin kullanımı sayesinde yararlanıcı hedef kitlenin gelirlerini ve bunun yanı sıra sosyal çevrelerinin gelirlerinin artırılmasını sağlayacak bir modelin uygulanması.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Projenin Spesifik Hedefleri:  Girişimciliğe motivasyon, girişimcilik, pazarlama ve satış, legal prosedürler, muhasebe ve kayıt saklama, finansman başlıkları altında 10 haftalık 2 tekrarlı eğitimle toplam 120 katılımcıya eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmesi  Proje kapsamında eğitim merkezine yerleştirilecek olan internet bağlantılı bilgisayarlar ile işe başvurma, iş bağlantısı kurma ve piyasa iletişimi hizmetlerinin verilmesi.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI SONUÇLAR :  Projenin sona ermesini takiben 1 yıl içinde eğitim gören katılımcılardan 8’i kadın toplam 13 girişimci hazır yemek imalatından telekomünikasyona, kuaförlükten restoran işletmeciliğine uzanan geniş bir yelpazede kendi işletmelerini kurmuştur.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI  27 katılımcı Oda üyesi firmalara, yetenekleri ve tecrübeleri doğrultusunda işe yerleştirilmiştir.  Sivas Ticaret ve Sanayi Odası diğer projelerin etkisi ve bu projenin de sonucu olarak işsizler için bir referans noktası haline gelmiş olup, 500’den fazla işsizin özgeçmişinden oluşan veri tabanı ve güçlü bağlantıları ile istihdama ve girişimcilere katkı sağlamayı sürdürmektedir.

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI TEŞEKKÜRLER