Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No:1 15.12.2013 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
Eylem Planı Sonraki Adımlar
TÜRKİYE’DEKİ TURİZM SORUNLARI
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Sağlık Turizminde Devlet Desteğinin Önemi ve Yabancı Sermaye Hüseyin ÇELİK Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü II.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Antalya.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Bölgesel Kalkınma: Türkiye’de olmayan nedir? Güven Sak Ankara, 8 Eylül, 2006.
İTÜ-Mimarlık Fakültesi
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
YERELDE AB SÜRECİ.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
MEGEP ANTALYA BÖLGESİ II. DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
ANKARA’DA SA Ğ LIK TUR İ ZM İ Ankara Valili ğ i İ l Sa ğ lık Müdürlü ğ ü Dr. Dursun AYDIN (Sa ğ lık Müdür Yardımcısı)
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Iain Maclean 20 Haziran 2012 Çevre ve Şehircilik.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Yerel Aktörler; Bütünleşme ve Ayrışma A.Faruk GÖKSU ULI-GYODER ISOCARP KONGRESİ BÜTÜNLEŞME.
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
GELENEKSEL KENT DOKULARININ YENİ GELİŞME ALANLARIYLA BULUŞMASI
Doç. Dr. Mehmet Cihan YAVUZ
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
Bu proje Avrupa Birliği ve Tu ̈ rkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İLKÖĞRETİM KURUMLARINA DEVAM ORANLARININ ARTIRILMASI PROJESİ (TR2010/ /001.
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Şehir Pazarlama: Gelecekle İletişim
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Sunum transkripti:

Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

AMAÇ Mardin için hazırlanmakta olan Turizm Geliştirme Stratejileri ve Eylem Planı çalışmalarına ışık tutmak ODAK GRUP TOPLANTILARI

TOPLANTI 1TOPLANTI 2TOPLANTI 3TOPLANTI 4TOPLANTI 5TOPLANTI 6 Turizm ÜrünleriYöresel ÜrünlerTanıtımKentsel HizmetlerEğitim ve İstihdamYönetişim Turizm ürünlerinin iyileştirilmesi ve alternatiflerin geliştirilmesi Kamu kurumları Özel Sektör Yerel işletmeler Seyahat Acenteleri Tur Operatörleri Kent Konseyi STKlar Küçük üretiminin desteklenmesi ve üretilen yerel ürünlerin geliştirilmesi Kamu kurumları Yerel işletmeler Küçük esnaf ve zanaatkarlar Odalar Kent Konseyi STKlar Tanıtım araçlarının geliştirilmesi ve Mardin turizm markasının oluşturulması Kamu kurumları Turizm bilgi ofisleri Müzeler Yerel işletmeler Basın Kent Konseyi STKlar Turizmi destekleyici kamu hizmetlerinin sağlanması Belediye, merkezi yönetim ve özel sektörün hizmet sunucu kurumları, Kent Konseyi STKlar İnsan kaynağı geliştirme ve istihdam politikalarının geliştirilmesi Kamu kurumları Özel Sektör Yerel işletmeler Üniversite Kent Konseyi STKlar Örgütlenme, katılım, u zlaşma, işbirliği ve koordinasyonun sağlanması Kamu kurumları Özel Sektör Yerel işletmeler Üniversite Kent Konseyi STKlar OCAK 2014 İKİNCİ YARISINDA DÜZENLENECEK ODAK GRUP TOPLANTILARI

TOPLANTI 1TOPLANTI 2TOPLANTI 3TOPLANTI 4TOPLANTI 5TOPLANTI 6 Turizm ÜrünleriYöresel ÜrünlerTanıtımKentsel HizmetlerEğitim ve İstihdamYönetişim Kitle turizmi- Bireysel ziyaretler Tarih ve kültür turizmi İnanç turizmi Doğa turizmi Alternatif turizm ürünleri Teşvikler ve yatırım ortamı Tur organizasyonu Küçük esnaflık- Üretim ve ürün yelpazesi Kalite ve fiyat standartları, paketleme ve sunum Tanıtım araçları Mardin markasını oluşturmak Turizm bilgi ofisleri Yerel işletmeler Elektrik ve aydınlatma Su ve kanalizasyon Trafik düzenleme Yol ve kaldırım Otopark Toplu taşıma Zabıta Güvenlik ve asayiş Çevre ve temizlik İmar ve planlama Park ve yeşil alanlar Kent yönetimi Kurumsal kapasite ve işletmecilik kapasitesini geliştirme eğitimleri İnsan kaynağı geliştirme ve yönetimi İstihdam politikaları Zanaatkarlık Üniversite rolü Toplumsal gelişim Yönetim ve katılım Ortak hareket geliştirme Sektörel örgütlenme STK örgütlenmesi Uzlaşma, işbirliği ve koordinasyon OCAK 2014 İKİNCİ YARISINDA DÜZENLENECEK ODAK GRUP TOPLANTILARI

PROJE BOYUNCA OTEL VE RESTORAN SAHIPLERİNDEN /İŞLETMECİLERİNDEN BEKLENTIMİZ Proje tarafından Ocak ayının 2. yarısında düzenlenecek ODAK GRUP toplantılarından başlayarak, Şubat-Nisan döneminde planlanan STRATEJİ GELİŞTİRME VE EYLEM PLANI GELİŞTİRME safhalarında gerçekleştirilecek katılımcı toplantıların tümüne kendilerini temsil edebilecek/konuyla ilgili en az 1’er temsilci ile aktif olarak katılmaları