Yapılan Hizmetlerin Bilgisayara İş lenmesi Klinikten toplanmı ş olan hizmet formlarını klinik sekreterli ğ ine getirip bilgisayarda islenmektedir. Yapılan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Danışmanlık ve Bilgisayar Sistemleri
Advertisements

Bilgilerimi sunuyorum
İstatistik ve Bilgi İşlem
HASTANE BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ
Ülke, Şehİr ve bÖlge tanimlamasi
Tur Programının Kaydı.
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
Tur Tartı Tanımlama. Tur kartı açmak için Tanımlar menüsünün altındaki Paket Tur Listesi seçeneğine tıklanır.
KLAVYE KULLANIMI.
SGB NET Doküman Yönetim Sistemi
RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
1.Adım: Birime havale edilen evraklar seçeneği seçilir.
POLİKLİNİK HİZMETLERİ
BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
İşletim Sistemi Temel Bilgiler
Bilgisayar Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Halk Sağlığı Müdürlüğü
SQL Server da Veritabanı Yönetiminin Otomatikleştirilmesi
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
Özellik Tanımlamaları. Özellik Başlıgı Tanımlamaları.
DERS:HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ KONU:EPİKRİZ YAZMA İŞLEMLERİ
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
Muhasebe Ödeme Girişi. Rezervasyon ön ödemelerini girmek için Account menüsünün altında Reservation Prepayment List tıklanır.
KARDİYOTO KARDİYOLOJİ OTOMASYONU.
Yıldırım BAHADIR Programcı-Proje Sorumlusu Karabük Valili ğ i Bilgi İş lem Ş ube Müdürlü ğ ü.
OBS KULLANIMI SUNUMU (Akademik Personeller, Danışman Akademik Personeller, İdari Personeller için)
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
Sıralı dağıtım reçete girme, silme ve raporlama
OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
Microsoft Office Access
1.Adım: Yukarıdaki araç çubuğundan kayıt ekle sekmesine basılır.
1.Adım: Yukarıdaki araç çubuğundan kayıt ekle sekmesine basılır.
1.Adım: Kayıt geri almak için önce araç çubuğundan kayıt ara sekmesine basarak, geri alınacak evrak kaydı belirlenir.
KONUŞMACI NOTLARI Konuşmacı tarafından sunum sırasında hatırlatma amacıyla hazırlanan ve kağıt çıktısı olarak da alınabilen notlardır.  Konuşmacı notları.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
1.Adım: Yukarıdaki araç çubuğundan kayıt ekle sekmesi seçilir.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
FAR MANAGER Windows un ‘windows gezgini’ ile DOS işletim sistemi arasında bir program olarak düşünülebilir DOS işletim sistemi ile doğrudan bağlantılıdır.
Bilgisayar II
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Microsoft EXCEL (1).
KLAVYE VE KISAYOL TUŞLARI Hazırlayan: Pınar KORKMAZ Bil.Tek.Öğretmeni.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
DEDEMAN İ LKOKULU Dyned kurulumu. 1.ADIM CD bilgisayara takılınca otomatik kur seçene ğ i gelmelidir.E ğ er gelmezse kurulum CD sinin içinde ki dosyalardan.
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
6. TEZGAHA PROGRAM YAZILMASI VE SİLİNMESİ Tezgâha herhangi bir program gireceğimiz veya bir program üzerinde değişiklik yapacağımız zaman; Mode anahtarını.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ TAKBİS/ERP DE BANKA BİLGİSİ DEĞİŞTİRME DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL SERVİSİ.
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ GEÇİCİ GÖREVLİ PERSONELE FAZLA MESAİ UYGULAMASI DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL.
DOSYA MENÜSÜ.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Kemikler ile Çalışmak (Bone Tool)
DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Libreoffice Calc ile Veri Tablosu Hazırlama. Veri Tablosu Oluşturmak İçin Veri Girişi Bir öğrencinin; 1. Vize Notu 2. Final Notu 3. Ödev Notu A) Girişi.
Excel (Hesap Çizelgesi) Programı
Sunum transkripti:

Yapılan Hizmetlerin Bilgisayara İş lenmesi Klinikten toplanmı ş olan hizmet formlarını klinik sekreterli ğ ine getirip bilgisayarda islenmektedir. Yapılan hizmetlerin bilgisayarda hastanın hesabına i ş lenebilmesi için hastanın hesabının açık olması gerekmektedir. Bilgisayardaki kayıt i ş lemi a ş amaları ş öyledir:

a) Konsültasyon İş leme - H İ ZMET VE TETK İ K EKLEME menusu - Hizmet Ekleme, Silme seçene ğ i seçilir. - Hasta No alanına hastanın protokol numarası girilir. - E ğ er hastanın “Ayaktan” ve “Yatan” olarak iki ayrı hesabı varsa bizi ilgilendiren bölüm yani “Klinik i ş lemlerinde Yatan, Poliklinik i ş lemlerinde Ayaktan” seçilir. - Hizmet ekleme için a ş a ğ ı yon tu ş uyla (veya Shift+F5) a ş a ğ ı inilir. - Hizmet Kodu kısmına gelinir. Örne ğ in Konsültasyon için PO 0010 kodu girilir. - Talep Eden kısmına konsültasyonu isteyen servis formun üzerindeki bilgiden bakarak F9 ile listeden seçilerek aktarılır. - Yapan Servis kısmına hangi birim konsultasyonu yapmı ş sa F9 ile formda yazan birimin adı seçilir. - F10 tu ş u ile kaydedilir-onaylanır. - Forma kayıt kasesi vurulur.

Not: E ğ er hastanın hesabına yanlı ş hizmet girilmi ş se bu pencerede eklenen hizmet seçilir. Hizmet satırının en sa ğ ında “Hız.Sil” onay kutucu ğ u seçilir veya SHIFT+F6 tu ş larına basılır. Ekrana gelen pencerede F9 tu ş una basılarak “HATALI G İ R İŞ ” seçene ğ i seçilir ve F10 tu ş u ile i ş lem iptal edilerek kaydedilir.

- H İ ZMET VE TETK İ K EKLEME menusu - Laboratuar Test Kabul ve Ekleme seçene ğ i seçilir. Karsımıza gelen Laboratuar Hasta Kabul penceresinde Hasta No alanına hastanın protokol numarası girilir. Enter tu ş una basılır. - Kurum Kodu girilir veya F9 ile resmi kurum kodu seçilir. - Gönderen Servis ve Gönderen Doktor alanına kadar Enter tu ş una basılır. - F9 ile doktor listesinden test isteyen doktor seçilir. - TEST SEC komut dü ğ mesi tıklanır. - Test alanındaki satırlara test ka ğ ıdındaki i ş aretli olan kod veya kodlar sırasıyla girilir. - F10 ile kaydedilir (veya “Seçilen Testleri Kaydet” komut dü ğ mesi fare ile tıklanır).

 Laboratuar Testlerinde Kullanılan Hizmet Formları Kodları  Konsultasyon ka ğ ıdı (PO – PO 0010)  Radyoloji ka ğ ıdı (PO – RD ve ilgili hizmet kodu)  Laboratuar istek ka ğ ıdı (HB – HB ve ilgili hizmet kodu)  (HI – MI ve ilgili hizmet kodu)  (ME – ME ve ilgili hizmet kodu)  (MS – MS ve ilgili hizmet kodu)  (MT – MT ve ilgili hizmet kodu)  Patoloji istek ka ğ ıdı (PA – PA ve ilgili hizmet kodu)  Genel Hizmet kodu (GM – GM ve ilgili hizmet kodu)  Ameliyat ka ğ ıtları AA, ilaç Hizmetleri EC, Nükleer Tıp Hizm. NT, Fizik Tedavi Hizm. HT,  Anestezi Hizm. AR, Hizm. YT

 - H İ ZMET VE TETK İ K EKLEME menusu  - Radyoloji Talepleri Kabul ve Ekleme seçene ğ i seçilir.  - Tetkik Talepleri Düzenleme penceresinde Hasta No alanına hastanın protokol numarası girilir ve  Enter tu ş una basılır.  - Gönderen Kurum alanına gelinir ve kurum kodu F9 ile seçilir veya yazılır.  - Doktor Kodu alanına F9 ile listeden isteyen doktor seçilir- girilir.  - Tetkik satırlarının son satırına veya (Tablo bos ise) ilgili alana hastaya verilecek olan hizmetin  kodu girilir (eldeki formdan bakarak – örne ğ in; KR Gö ğ üs Arka-On)  - F10 tu ş u ile i ş lem kaydedilir.

- Yukarıda verilen örne ğ imizde (Tetkik Talep Düzenleme-Ekleme penceresinde) KR 1000 Gö ğ üs Arka-On isledikten sonra; - F4 tu ş u ile (veya Randevu Ver [F4] komut dü ğ mesi) Radyoloji Tetkiki Randevu penceresini acarız. (Üstteki ekran görüntüsü) - Burada film sayısı, teknisyen, röntgen adedi gibi bilgiler girilir. - F10 ile kaydedilir.

- Daha sonra “Ücretlendir-F5” komut dü ğ mesi ile veya sadece F5 kısayol tu ş una basarak ücretlendirme i ş lemi yapılır. - Bu pencerede F9 ile doktor alanına doktor (Genellikle Radyoloji A.D. Ba ş kanı Prof. Dr. İ ZZEDD İ N ACAR) seçilir. - F10 ile kaydedilerek i ş lem tamamlanır.