Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI."— Sunum transkripti:

1 DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI

2 MS Word kelime işlemci programının başlatılması. Programı başlatmak için Başlat menüsünden fare ile tıklanarak -Programlar-Microsoft Office-Microsoft Office Word 2003 seçilir.

3 Klasör oluşturulurken masaüstünde boş bir alanda fare sağ tıklanır. Gelen menüde Yeni seçeneği içerisinde Klasör seçilir. Aşağıdaki gibi bir klasör oluşturulur ve adı Yeni Klasör olarak adlandırılır. Eğer bu isim uygun ise Enter tuşuna basılır. Klasörün adını değiştirebilmek için klasör seçilip F2 tuşuna basılır. Yeni klasör yazısı silinerek Deneme yazılır. Aynı işlem Klasör seçilir ve fare ile sağ tıklanır. Gelen menüde Ad değiştir seçilerek de yapılabilir.

4 Yeni bir belge oluşturmak için masaüstünde fare sağ tıklanır ve “ Yeni” seçeneği içerisinde “ Metin Belgesi” seçilir. Yeni Metin Belgesi dosyasının adı Ders olarak değiştirilir. Dosyanın adını değiştirebilmek için klasörün adını değiştirirken uygulanan yöntemler uygulanabilir.

5 Daha sonra Ders adlı dosyayı Deneme klasörünün içerisine kopyalama işlemi için Ders dosyası fare ile seçilir. Seçili dosyanın üzerinde iken farenin sağ butonuna basılır. Açılan menüde Kopyala seçilir. Bu seçenekten sonra Ders adlı dosya bilgisayarın hafızasına kopyalanır. Bundan sonra masaüstündeki Deneme adlı klasörün içerisine fare ile çift tıklanarak girilir. Gelen Deneme klasörü penceresinin boş bir alanında farenin sağ butonuna basılarak gelen menüden Yapıştır seçilir. Seçilen dosyada Kopyala veya Kes işlemi bir başka kopyala ve kes seçimine kadar, birçok kez yapıştır işlemi için kullanılabilir.

6 “ Kes” işlemi için Ders adlı dosyayı Deneme adlı klasörün içerisine taşımak için Ders adlı dosya fare ile sağ tıklanır ve gelen menüde Kes seçilir. Ardından Deneme klasörü içerisine girilerek fare ile yapıştır işlemi yapılır. Bu işlemde Ders adlı dosya bulunduğu yerden silinerek klasörün içerisine taşınır. Ders adlı dosya fare ile sağ tıklanır ve çıkan seçeneklerden “kes” seçilir

7 Yapılan Deneme adlı klasörü silmek için klasör seçilir ve klavyeden Delete tuşuna basılır. Aynı işlemi klasör fare ile sağ tıklanıp gelen menüde Sil seçilerek de yapılabilir. Sil dendikten sonra kullanıcıya bu silme işleminden emin olup ulunmadığı sorusu sorulan pencere gelir. Eğer işlem onaylanacak ise Evet butonuna basılır. Silinen dosya Geri Dönüşüm Kutusuna gitmiştir. İstenirse burada dosya seçilir ve Bu öğeyi geri yükle seçeneği tıklanarak dosya eski yerine gönderilebilir. Geri Dönüşüm Kutusu boşaltılarak tamamen silinebilir. Geri Dönüşüm Kutusunun fiziksel bir boyutunun olduğu ve boyutları büyük olan dosyaların Geri Dönüşüm Kutusuna gitmeden silinir.

8 Disketleri formatlayabilmek için Bilgisayarım simgesinden girilerek 3½ Disket (A) seçeneği fare ile sağ tıklanır. Gelen pencerede Kapasite bölümünde disketin kapasitesi seçilir. İstenirse Birim Etiketi bölümüne diskete bir isim verilir, Başlat tıklanır. Hızlı biçimlendir ile disketteki bozuk kesimler işaretlenmeyebilir.

9 Disket ile işlem yapılırken disket sürücüsünün lambası yanar. Bu lamba yanarken sürücüye disket takılmaması veya çıkarılmaması gerekir. Bir disketin içeriğini başka bir diskete kopyalamak için Disket simgesi fare ile sağ tıklanır ve Disket Kopyala seçilir. Gelen pencerede Başlat butonuna basmadan kopyalanacak disket takılmalıdır. Bu işlemde önce disket okunur, sonra da kullanıcıdan boş disket istenir.

10 Bilgisayar içerisinde önceden kayıtlı bir belgenin yeri bilinmiyorsa ve ona ulaşmak istenirse Ara komutu ile o dosyaya ulaşılır. Bu işlem için Başlat menüsü içerisinden Ara – Dosya ya da Klasör seçilir. Açılan pencerenin sol kenarında yandaki gibi kullanıcıya seçenekler sunulur. Burada aranılan belgenin niteliği olan seçenek fare ile tıklanır. Eğer aranılanın niteliğinden emin değilsek Tüm dosya ve klasörleri seçeneği seçilir.

11 Sol bölümdeki alanlar doldurulup Ara butonuna basıldığında arama sonuçları buradan gözlenir. Aranılan belgenin adı girilir. Aranılan belgenin adı bilinmiyorsa belgede geçen bir kelime veya cümle bu alana yazılabilir. Arama işlemini kısaltmak için belgenin tahmini konumu seçilebilir. Bilinmiyorsa tüm sabit diskler seçilmelidir Aranılan belgenin oluşturulma veya değiştirilme tarihi, boyutu gibi özellikleri biliniyorsa buradan seçilebilir.


"DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları