ÇALIŞAN SA Ğ LI Ğ I B İ R İ M İ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
Advertisements

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ
4. Uluslararası Hastane ve Sağlık Yönetimi Kongresi
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
YOĞUN BAKIM HİZMETLERİ
İ Ş SA Ğ LI Ğ I VE İ Ş GÜVENL İĞİ KANUN NO:6331 H İ TAŞ YEM İ NL İ MAL İ MÜŞAV İ RL İ K LTD.ŞT İ.
Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
“Sağlıklı ve güvenli bir işyeri için doğru çözümler”…
MEMNUNİYET ANKETLERİ Yük.Hemş. Betül BOZACI Kalite Birimi
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
Eğitim ve Araştırma Hastanesi
CBÜ HAFSA SULTAN HASTANESİ ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ
GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ
HASTANE ETİK KURULLARI
İş Sağlığı ve Güvenliği

AİLE HEKİMLİĞİNDE HASTALIKLAR
İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
LABORATUAR GÜVENLİĞİ Fazilet TAVUKÇUOĞLU
GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ
Yrd Doç Dr Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
SEVK BİLGİ DÖNÜŞ FORMU VE
E.Ü.T.F Çalışan Sağlığı, Güvenliği ve Hakları Birimi
AMAÇ Çalışanların birimine özel sağlık taramasının periyodik olarak yapılması, Sonuçların hekim tarafından değerlendirilmesi ve çalışana sonuçlar hakkında.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
Türkiye’de Metal Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Etkin ve Güvenilir Kaynakların Kullanımı Hollanda Hükümeti Matra Fonu tarafından desteklenmektedir.
RUH SAĞLIĞI HASTANE VE KLİNİKLERİNDE GÜVENLİK Prof. Dr. Medaim Yanık.
KURUM ÖZELLİKLERİ Hastane yatak sayısı: 750 Personel Sayısı: 1229
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ
H İ EP 2009 S İ VAS Personel Sağlığı Polikliniği Dr. İlhan ÖZGÜNEŞ Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları AD Hastane İnfeksiyonları.
8. Tıp hizmetleri organizasyonu
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
SHKS HASTA BAKIM HİZMETLERİ
Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
E.Ü.T.F. ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
22 Mayıs 2014 Tarih ve resmi gazeteye göre.
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
İŞYERİ HEMŞİRESİNİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
SAĞLIK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
Dr. Mehtap Türkay Ankara SÇS Akdeniz Üniversitesi İşyeri Sağlık Birimi.
KILIÇARSLAN ORTAOKULU MESLEK TANITIM GÜNLERİ
T.C. Sa ğ lık Bakanlı ğ ı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu T.C. Sa ğ lık Bakanlı ğ ı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETİNİN YÜRÜTÜLMESİ.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
ÜSKÜDAR İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
DİSPANSERLER
OLAY BİLDİRİM ALGORİTMASI
Ameliyathanede Çalışma Koşulları Ameliyathanede çalıştığımız koşulları birkaç başlık altında inceleyebiliriz.
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ. AMAÇ Bu oturum sonunda katılımcıların; Aile Hekimi ve Aile Hekimliğinin tanımını yaparak bugünkü durumunu.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU DEĞİŞİKLİKLERİ
olmadığında uygun koşullar sağlanarak
SDÜ ARA Ş TIRMA VE UYGULAMA HASTANES İ HEM Şİ REL İ K H İ ZMETLER İ MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M HEM Şİ RES İ 2018 ÖĞRENCİ UYUM EĞİTİMİ.
ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
İÇERİK Hasta dosyaları arşiv komitelerinin çalışma alanları
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Sunum transkripti:

ÇALIŞAN SA Ğ LI Ğ I B İ R İ M İ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi

AKDEN İ Z ÜN İ VERS İ TES İ HASTANES İ İ ŞYER İ SA Ğ LI Ğ I VE GÜVENL İĞİ B İ R İ M İ ORGAN İ ZASYON ŞEMASI BAŞHEKİM YARDIMCISI İŞ YERİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRÜ HASTANE MÜDÜRÜ (Personel İşleri) İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI SAĞLIK MEMURU Dok.No. İSG-ORG-01 Rev.Tarihi: Rev.No: 00 Onaylayanlar Doç.Dr. Dilara İNAN Doç.Dr. Oktay ERAY Başhekim Yard. Başhekim

KURUM ÖZELL İ KLER İ Hastane yatak sayısı: 650 Personel Sayısı: Yaklaşık 3000 personel

PROSEDÜR

AMACI Akdeniz Üniversitesi Hastanesi İ şyeri Sa ğ lı ğ ı Birimi, hastane çalışanlarının bedensel, ruhsal ve sosyal iyilik durumlarını en üst düzeye ulaştırmayı ve bu düzeyde sürdürmeyi hedefleyerek, çalışanları iş yerinden kaynaklanan risklere karşı korumak, ayaktan tedavi edici sa ğ lık hizmetlerini sunmak, çalışanların sa ğ lı ğ ını geliştirmek amacıyla kurulmuş olan sa ğ lık biriminin işleyişini tanımlamak

İ şlevleri 1. İ şe giriş muayeneleri 2. Aralıklı kontrol muayeneleri 3. Hastalık raporlarının de ğ erlendirilmesi 4. Hastalık sonrası işe dönüş muayeneleri 5. Özel muayeneler 6. Klinik faaliyetler 7. E ğ itim faaliyetleri 8. Çevreye ve çalışana yönelik koruyucu faaliyetler 9. Kayıt ve istatistik faaliyetleri

İ nsangücü Halk Sa ğ lı ğ ı AD’dan bir ö ğ retim üyesi 1Hemşire 1 Sa ğ lık memuru 1 iş sa ğ lı ğ ı ve güvenli ğ i uzmanı Bu yıl firma hekimlerini resmi olmamakla birlikte birime ba ğ ladılar

Yapabildiklerimiz Periyodik muayeneler ◦ Muayene sonucunda 3 personeli aktif görevden uzaklaştırdık, 5 personeli başka birimde görevlendirdik. Aşılama hizmetleri ◦ 288 personelin HB aşısı yoktu. İ ki yıl içinde 238 personeli aşıladık. ◦ HAV ve suçiçe ğ i aşılamasına başladık. Ö ğ rencilerimizi de aşılıyoruz. Bu yıl içerisinde göreve başlayan 50 personele işe giriş muayenesi yaptık.

Yapabildiklerimiz 2010 yılında Sterilizasyon ünitesi Tıbbi genetik laboratuarı Boya atölyesi risk de ğ erlendirmesi yapılmıştı. Bu yıl merkez laboratuarı, patoloji laboratuarı de ğ erlendirildi.

Yapabildiklerimiz Oryantasyon e ğ itimi içerisinde 1 saat birimi ve işlevlerini tanıtan e ğ itim oturumu aldık ve bu güne dek yaklaşık 2000 personeli bilgilendirdik. Son iki yıl “Sa ğ lık Çalışanlarının Sa ğ lı ğ ı E ğ itim Seminerleri” başlattık ve ileri e ğ itimlere başladık.

Yapabildiklerimiz Kaza analizleri sonucunda özellikle delici kesici alet yaralanmalarında asistanların büyük rol oynadı ğ ı saptandı ve MSEK E ğ itimlerine “ iş sa ğ lı ğ ı ve güvenli ğ i” eklendi. E ğ itimler sonucunda 2008’de 8 olan kaza sayısı 2011 yılında 155, 2012 yılında 238 oldu.

Yapabildiklerimiz İ ş sa ğ lı ğ ı ve güvenli ğ i kurulunu kurduk. ◦ Başhekim yardımcısı ◦ İ şyeri sa ğ lık birimi koordinatörü ◦ Enfeksiyon kontrol komitesi sorumlu ö ğ retim üyesi ◦ Radyasyon kontrol komitesinden bir ö ğ retim üyesi ◦ Sendika temsilcileri (2 kişi)

Yapabildiklerimiz Araştırma ◦ Çalışanların ruhsal sa ğ lı ğ ı ◦ İ ş kazaları ◦ Çalışanların risk algıları ◦ Şişmanlık

Eksiklerimiz İ ş yeri hekimi Tüm birimlerin risk de ğ erlendirilmeleri henüz yapılamadı Periyodik muayeneyi ücret nedeniyle düzenli yapamıyoruz Kendimizi anlatmakta bazen zorlanıyoruz Halen Halk Sa ğ lı ğ ı AD ile organik ba ğ ları kuramadık

Eksiklerimiz Yasa çıktı ancak uygulamada ve finansmanda sorunlar yaşanmakta Ortam ölçümleri sınırlı oranda yapılabilmekte Yo ğ un bakımlar ve iklimlendirme üniteleri dışında gürültü analizleri yapılamadı