Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

olmadığında uygun koşullar sağlanarak

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "olmadığında uygun koşullar sağlanarak"— Sunum transkripti:

1 YOĞUN BAKIM SONRASI EVDE BAKIM KİTAPÇIĞI GENEL DAHİLİYE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

2 olmadığında uygun koşullar sağlanarak
düzeltmek ya da sakatlık hastalığın etkisini en aza indirerek, bağımsızlığını en yüksek düzeye çıkarmak amacıyla birey Evde sağlık bakımı: kapsamlı sağlık hizmetleridir ve ailelere yaşadıkları ortamda sunulan nedeniyle hastane koşullarına ihtiyacı Kişinin sağlık sorunu evde bakım Evde sağlık bakımı: Kişinin sağlık sorunu nedeniyle hastane koşullarına ihtiyacı olmadığında uygun koşullar sağlanarak sağlığı geliştirmek, korumak, sürdürmek, düzeltmek ya da sakatlık hastalığın etkisini en aza indirerek, bağımsızlığını en yüksek düzeye çıkarmak amacıyla birey ve ailelere yaşadıkları ortamda sunulan kapsamlı sağlık hizmetleridir. sağlığı geliştirmek, korumak, sürdürmek,

3 Evde bakımla ilgilenen tüm sağlık ve sosyal hizmet görevlilerinden
oluşan profesyonellerin ekip olarak çalışması; ekip içinde hasta ve ailesinin yer alması ve Bu bireyleri tüm yönleri ile tanıması nedeniyle hemşirelerin taburculuk ve evde bakım birimlerinin koordinatörü Olmasını gerektiriyor.

4 Ve bu nedenle biz öncelikle ;
“hemşire olmak ?” diyoruz :

5

6 Evde bakım sisteminde kilit insan gücü olarak nitelendirilen
hemşirenin en önemli rolü hasta ve ailelerine sağlıklarını ve yaşamlarını olumlu etkileyecek "sağlık davranışlarını öğretmek ve hastanın öz-bakım gücünü geliştirmektir.

7 İleri yaşam, terminal dönem ve hastane de uzun süreli tedavi gören hastaların taburculuğu önerildiğinde hasta yakınlarından alınan geri dönüş genelde endişe, kaygı ve korku içermektedir.

8 Bireyler hastalarına sunulan sağlık hizmetini ve bakımı evde uygulayamayacağını düşündüğünden dolayı kaygı duymaktadır.

9 Bizler bu algıyı azaltmak ve bunun önüne geçmek adına hastaların tedavi sürecinin evde de sağlıklı bir şekilde devam ettirilebileceğini hasta yakınlarına anlatmak, onları bakıma ve eğitime dahil ederek daha sonrasında bakımı tamamen aileye bırakmak için bir proje tasarladık.

10 Hasta yakınlarının endişe ve kaygılarını gidermek,hastanın daha konforlu bir yaşam sürmesi ve psikolojik açıdan aile ile birlikte olmasının iyileşme sürecine büyük katkı sağlayacağını düşündük.

11 Genel Dahiliye yoğun bakım çalışanları olarak hasta taburculuk sonrası bakımının devamını sağlamak için evde bakım kitapçığı hazırladık.

12 Bu kitapçıkta: Hastanın genel bakımı, Hasta odasının nem ve ısı durumu, hasta ziyareti enfeksiyon riski ve alınacak önlemler,

13 Hasta banyosu, El ayak ve tırnak bakımı, Ağız bakımı, Hastanın beslenmesi, Pegle beslenme yapılan hastada beslenme ve peg bakımı,

14 evde bakım sürecinde bası ülseri (yatak yarası) oluşmaması için alınacak önlemler, bakımı,
dekibüt(yatak yarası)bakımının yapımı

15 Aspirasyon ihtiyacı olan hastalarda aspirasyon eğitimi,
Trakeostomi kanül bakımı gibi hastaya uygulanacak bakım hizmetleri bulunmaktadır.

16

17 Teşekkürler.


"olmadığında uygun koşullar sağlanarak" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları