992 SAYILI SERİRİ TAHARRİYAT VE TAHLİLAT YAPILAN VE MASLİ TEAMÜLLER ARANILAN UMUMA MAHSUS BAKTERİYOLOJİ VE KİMYA LABORATUVARLARI KANUNU KABUL TARİHİ:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNTERNET TOPLU KULLANIM SAĞLAYICILARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU
HAFRİYAT TOPRAĞI, İNŞAAT VE YIKINTI ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
BAKANLIĞIN GIDAYA DAİR RESMİ KONTROL PROSEDÜRÜ
6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Düzenlemeleri
ÖZEL TANI VE TEDAVİ MERKEZLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLU MÜDÜR YARDIMCISI
Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Giresun Tarım İl Müdürlüğü
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU Kanun Numarası : 5996 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 13/6/2010 Sayı :
İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR ?
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
LABORATUVARLAR VE MÜESSESELER
4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Çevre.
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Mükelleflerin İzahat Talepleri
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. YALOVA VALİLİĞİ BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2013.
ÇEVRE GÖREVLİSİ Halil İbrahim YÖRÜBULUT Çevre Denetimi Şube Müdürü
Engellilik ve Dava Örnekleri
FUMİGASYON EĞİTİMİ MERSİN
DERS:SAĞLIK HUKUKU KONU:HEMŞİRELİK KANUNU Hazırlayan: Türkan YILMAZ
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
olarak tanımlanmıştır.
Harcama Yetkilileri.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU SAKARYA İL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİLERE YÖNELİK İSTİHDAM FAALİYETLERİ.
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
MÜDÜR ATAMALARINA İLİŞKİN İŞLEMLER
İzmit İlçe MEM.İSG Koordinatörleri
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
AÇIK SÜRELER
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
Kılık Kıyafet.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
Müracaat ve Şikayetler
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
992 SAYILI KANUN KAPSAMINDA BULUNAN TIBBİ TAHLİL LABORATUARLARI DENETİM FORMU.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU
REHBERLİK YÖNETMELİK-3
ANRO-2.
İŞYERLERİNDE İŞİN DURDURULMASINA DAİR YÖNETMELİK
Görev ve Sorumluluklar
Hanife ÇAKIR Uzman Öğretmen
İŞ MAHKEMELERİ.
II. Anayasa Mahkemesi’nin «Norm Denetimi» İşlevi
Sunum transkripti:

992 SAYILI SERİRİ TAHARRİYAT VE TAHLİLAT YAPILAN VE MASLİ TEAMÜLLER ARANILAN UMUMA MAHSUS BAKTERİYOLOJİ VE KİMYA LABORATUVARLARI KANUNU KABUL TARİHİ: 19.03.1927

Kimler Laboratuvar Açabilir Türkiye’de sanatını icra etme hakkına sahip Mikrobiyoloji,Biyokimya ve Patoloji Uzmanlık Belgesi Bulunan Doktor, Veteriner, Eczacı veya Kimyagerler tarafından açılabilir.İstenilen evraklar hazırlanarak başvuruda bulunur,başvuru dosyasında yapılacak tetkikler ve araç gereç listeleri ile ilgili olarak nizamname beyan etmek zorundadır.

NERELERDE LABORATUAR AÇILABİLİR Tıp Merkezi, Poliklinik, Özel Dal Merkezi bünyesinde Hastahane Bağımsız olarak

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2003/118,2010/1 Sayılı Genelgesinde Belirtilen Evraklar İle Doğrudan Sağlık Müdürlüğü’ne Başvuru Yapılır.

Yapılan Başvuru Bir Ay İçinde Sonuçlandırılmalıdır.

Yapılan Teftiş Sonucunda Şartları Uygun Olan Laboratuarlara Sağlık Bakanlığı’nca Ruhsat Düzenlenir

Laboratuarla İlgili Her Türlü Husustan Adına Ruhsatname Düzenlenen Kişi sorumludur.

LABORATUVAR DENETİMLERİ Laboratuarlara Senede Bir Defa Genel Denetim Yapılır.Teftiş sırasında Laboratuar sorumlusu kayıt defterlerini göstermeye ve sorulan sorulara açıklama yapmak zorundadır.

YÖNETMELİK 992 sayılı Kanun Kapsamında Bulunan Laboratuarların Tabi Olacakları Hükümlerin Belirlendiği Yönetmelik, 31.07.1928 Yılında Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girmiştir.

BAŞKA BİR YERE TAŞINMA YADA KAPANMA Laboratuarın Başka Bir yere Nakli Yada Kapanması Durumunda Laboratuar Sahibi Sağlık Müdürlüğüne Bilgi Vermek Zorundadır.Adına düzenlenen eski laboratuar ruhsatnamesini Müdürlükten iptal ettirmek zorundadır.

C E Z A L A R Uzman Olup İzinsiz Laboratuar Açanlara Verilen Cezalar Uzman Olmayıp İzinsiz Laboratuar Açanlara Verilecek Cezalar

C E Z A L A R Araç Gereçleri Eksik Olanlara Verilen Cezalar Fenne Uygun Tahliller Yerine Getirilmediği Taktirde ve Beyannamede Belirtilen Hükümlere Uyulmadığı Taktirde Verilen Cezalar

PARA CEZALARI 2008 TARİHİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR. MADDE:9 “UZMAN OLUP,İZİNSİZ LABORATUAR AÇANIN BU KANUNDA YAZILI USUL UYARINCA İZİN ALININCAYA KADAR MAHALLİ MÜLKÜ AMİR TARAFINDAN LABORATUARI KAPATILIR.UZMAN OLMAYIPTA BU ÇEŞİT LABORATUAR AÇANLARA VEYA İZİN İLE AÇMIŞ OLDUKLARI LABORATUARI UZMAN OLMAYANLARA TERK EDENLERE BİNTÜRK LİRASINDAN,BEŞ BİN TÜRK LİRASINA KADAR İDARİ PARA CEZASI UYGULANIR.AYRICA KANUN’UN 4.MADDESİNDE GÖSTERİLEN LABORATUARDA KULLANILAN CİHAZLARA AİT NOKSANLIKLAR VERİLEN SÜREDE TAMAMLANMADIĞI TESPİT EDİLENLERİN LABORATUARI KAPATILIR VE RUHSATI GERİ ALINIR.              Madde 9 – (Değişik

Madde 10 – (Değişik : 23/1/2008-5728/9 md.)     Fenne uygun tahliller yerine getirilmediği ve beyannamesinde belirtilen hükümlere uymadığı veya bu Kanunun 7 nci maddesi uyarınca düzenlenen yönetmeliğe aykırı hareket ettiği belirlenenlere mahallî mülkî amir tarafından bin Türk Lirasından üçbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. Ayrıca, şartlar yerine getirilinceye kadar laboratuvar kapatılır. HÜKMÜ MEVCUTTUR

LABORATUAR BAŞVULARI SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN 2003/118 VE 2010/ 1 SAYILI GENELGE EKİNDE EK:9 ‘DA YER ALANBAŞVURU EVRAKLARINA GÖRE HAZIRLANIR.