Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANRO-2.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANRO-2."— Sunum transkripti:

1 ANRO-2

2 SÖZLEŞME YAPMAK İÇİN VAKİT YOKSA:
REHBERLİK HİZMETİ SUNMAYINIZ Yaptırımı: Meslekten Geçici Men (Yasa Madde 5.1.c/6) BÖLGESEL TURİST REHBERİ İSENİZ BÖLGENİZ DIŞINDA ÇALIŞMAYINIZ Yaptırımı: Meslekten Geçici Men (Yasa Madde 5.1.c/7) Haklı nedenlerin bulunduğu hâllerde ve geçerli mazeretleri sona erdiği tarihten itibaren en geç yedi gün içinde yazılı olarak düzenlenmek kaydıyla e- posta, faks, telefon mesajı ve benzeri yollarla sözleşme yapılabilir. (Yönetmelik Madde 38/1)

3 TABAN ÜCRETİN ALTINDA ÜCRETLE REHBERLİK HİZMETİ SUNMAYINIZ
Yaptırımı: üç günlük taban ücretinden az olmamak üzere turun toplam süresine karşılık gelen taban ücret kadar idari para cezası (Yasa Madde 6/4) ve KINAMA cezası

4 ÇALIŞMA KARTINIZDA YAZILI OLAN DİL/DİLLERİN DIŞINDA REHBERLİK HİZMETİ SUNMAYINIZ Yaptırımı: Meslekten Geçici Men (Yasa Madde 5.1.c/6)

5 BÖLGESEL TURİST REHBERİ İSENİZ BÖLGENİZ DIŞINDA ÇALIŞMAYINIZ Yaptırımı: Meslekten Geçici Men (Yasa Madde 5.1.c/7) TABAN ÜCRETİN ALTINDA ÜCRETLE REHBERLİK HİZMETİ SUNMAYINIZ Yaptırımı: üç günlük taban ücretinden az olmamak üzere turun toplam süresine karşılık gelen taban ücret kadar idari para cezası (Yasa Madde 6/4) ve KINAMA cezası C ̧ALIŞMA KARTINIZDA YAZILI OLAN DİL/DİLLERİN DIŞINDA DENETİM ESNASINDA GÖREVLİ DENETMENLERE BİLGİ VE BELGE VERMEYE İTİRAZ ETMEYİNİZ, YALAN VE EKSİK BİLGİ VERMEYİNİZ Yaptırımı: Meslekten Geçici Men (Yasa Madde 5.1.c/2- 3) TURUN SÜRE VE GÜZERGAHINI DEĞİŞTİRMEYİNİZ. Yaptırımı: Meslekten Geçici Men (Yasa Madde 5.1.c/1) Altı ay içinde üst üste iki kez uyarma cezası alanlara kınama cezası, aynı yıl içinde iki kınama cezası alanlara meslekten geçici men cezası ve beş yıl içinde iki yılı geçecek şekilde meslekten geçici men cezası alanlara da meslekten çıkama cezası uygulanır.

6 Rehber Taban Ücretleri
2015 yılı rehberlik ücretleri Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenmiş olup, aşağıdadır. Rehber taban ücretleri, yılda bir kez Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Taban ücretler nettir, stopaj ve benzeri kesintilerden sonra kalan ve rehbere net olarak ödenecek tutar, taban ücretten düşük olamaz. Rehberlerin taban ücretten daha düşük ücret alması ve acentaların rehberlere taban ücretten daha düşük ödeme yapması; mevzuata aykırıdır ve her iki taraf için cezai yaptırımı bulunmaktadır. Tura çıkmadan önce imzalayacağınız zorunlu sözleşme metninde, ücretlerin de yer aldığını anımsatmak isteriz.

7 Acente-Rehber Hizmet Sözleşmesi
Acente-Rehber Hizmet Sözleşmesi, imzalanacak olan sözleşmedir sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu’nun 6/3 maddesi ile Turist Rehberliği Meslek Yönetmeliği’nin 36/2 maddesi uyarınca, Rehberler Birliği tarafından resmi internet sitesinde ( yayımlanan “Acente-Rehber Hizmet Sözleşmesi Genel Hükümler”ine bağlı kalmak kaydı ile tanzim edilmiştir. Taraflar, bu sözleşme ile birlikte  “Acente-Rehber Hizmet Sözleşmesi Genel Hükümleri”ne de uyacaklarınıkabulve taahhüt ederler. Rehberlik hizmeti veren rehber, turu gerçekleştiren acentede bordrolu ise veya acentenin sahibi ise ne yapması gerektiği de aşağıdaki sözleşme örneğinde yer almaktadır.

8 Çalışma kartı: Eylemli turist rehberlerine, kayıtlı oldukları oda tarafından bir yıl süreyle geçerli olmak üzere mesleği fiilen icra edebileceklerine ilişkin verilen ve rehberlik hizmeti verilmesi esnasında görünür bir şekilde taşınan izin belgesini, Eylemli turist rehberi: Çalışma kartı sahibi olup fiilen turist rehberliği hizmeti sunma hak ve yetkisine sahip turist rehberini, Eylemsiz turist rehberi: Ruhsatname sahibi olup çalışma kartı olmayan turist rehberini,


"ANRO-2." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları