Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

YÖNETMELİKLERDE YETERİNCE AYRINTININ VERİLMEDİĞİ BAZI MADDELER İÇİN
Farabi Değişim Programı Tanıtım Prof. Dr. Şaban ÇALIŞ YÖK Başkan Danışmanı Ulusal Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim Komisyonu Üyesi Ankara Üniversitesi.
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İçin Akış Şeması Tuşları Kullanarak akışı takip.
ÖYP YAZIŞMALARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR
Farabi Değişim Programı Tanıtım. Farabi Değişim Programı2 Sunumun İçeriği 1.Yasal Dayanakları 2.Kapsamı 3.Özellikleri 4.Araçları 5.Organizasyonu 6.Bileşenleri.
Ö Ğ R E T İ M Ü Y E S İ Y E T İ Ş T İ R M E P R O G R A M I (Ö Y P ) Ö Z E T Ş E M A S I • Şemada, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ile ilgili aşamalar.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı.
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
OMU – ÖYP OFİSİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KASIM, 2012) Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP)
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ÖYP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
KAMU KURUM VE KURULUŞLARI
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi Son Başvuru Tarihi: 09 EYLÜL 2011.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Ege Üniversitesi Yeni Bilgi Sistemi
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ÖN ÖDEME (AVANS) İŞLEMLERİ
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Değerli Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanları HOŞGELDİNİZ
Görev ve Sorumluluklar
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA ATAMALARDA %20 KOTASI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
Farabi Değişim Programı Tanıtım
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
BAP KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018.
Sunum transkripti:

Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KASIM, 2012) Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ OMU – ÖYP OFİSİ

OMU-ÖYP KURUM KOORDİNATÖRLĞÜ Ondokuzmayıs Üniversitesi ÖYP (Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı) Kurum Koordinatörü ÖYP Kurum Koordinatörü (Harcama Yetkilisi) Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER Tel: 0 362 312 19 19 (1174) e-mail: isezer@omu.edu.tr Üye (Gerçekleştirme Görevlisi) Ömür KAÇMAZ Tel: 0 362 312 19 19 (1421) e-mail: OMU-ÖYP KURUM KOORDİNATÖRLĞÜ

OMU-ÖYP KURUM KOORDİNATÖRLĞÜ AMAÇ Üniversitemizde Lisansüstü Eğitim görmeye başlayan ÖYP Araştırma Görevlileri ve danışmanlarını OMÜ-ÖYP Kurum Koordinatörlüğü ve kaynak kullanımı hakkında bilgilendirmektir. OMU-ÖYP KURUM KOORDİNATÖRLĞÜ

ÖYP ÖĞRENİM SÜRESİ Kendilerine ek süre verilen araştırma görevlileri, ek süre boyunca, bu program kapsamında verilen desteklerden yararlanamazlar. EK SÜRE Yüksek lisans için: 4 yarıyıl 2 yarıyıl Doktora için : 8 yarıyıl 4 yarıyıl Bütünleştirilmiş doktora için: 10 yarıyıl 4 yarıyıl

OMU-ÖYP KURUM KOORDİNATÖRLĞÜ OMU-ÖYP-YÖK Öğrencilerinden Yüksek lisans ve Doktora Proğramında Bulunan Öğrencilerinin Enstitülere Dağılımı Enstitüler 2007 2009 2010 2011 2012 Toplam Eğitim Bilimleri Y.Lisans 2 4 6 Doktora 1 Fen Bilimleri 11 22 - Güzel Sanatlar Sağlık Bilimleri 7 10 Sosyal Bilimler 8 3 21 18 39 13 52 OMU-ÖYP KURUM KOORDİNATÖRLĞÜ

OMÜ-ÖYP ARAŞ. GÖR. FAKÜLTELERE GÖRE DAĞILIMI OMÜ-FAKÜLTELER 2011 yılı 2012 Toplam Veteriner Fakültesi 1 2 Tıp Fakültesi 3 Diş Hekimliği Fakültesi 5 - Fen-Edebiyat Fakültesi 22 6 28 İlahiyat Fakültesi 4 Mühendislik Fakültesi 7 13 Eğitim Fakültesi 14 18 Ziraat Fakültesi 10 Samsun İkt.ve İd.Bil.Fak. Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi İletişim Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mimarlık Fakültesi Samsun Sağlık Y.O. Yaşar Doğu BESYO Turizm Fakültesi 78 32 110 OMU ERASMUS OFİSİ

YABANCI DİL EĞİTİMİ Yabancı dil puanı 65’in altında olan ÖYP araştırma görevlileri Yükseköğretim Kurulunun belirlediği yurtiçindeki yükseköğretim kurumlarına altı ay süreyle dil eğitimi almak üzere yerleştirilir. ÖYP araştırma görevlilerinin yurtiçi yabancı dil eğitimine katılmaları ve devam etmeleri zorunludur. Dil eğitimine katılmayanların veya yeterli dil puanı almış olsalar dahi dil eğitimine devam etmeyenlerin kadro ile ilişikleri kesilir. Yurtiçindeki altı aylık yabancı dil eğitimini tamamlayan ÖYP araştırma görevlileri, kadrolarının bulunduğu yükseköğretim kurumlarına dönerler. Ancak ÖYP araştırma görevlisi olarak atandığı tarihten itibaren; yabancı dil puanı halen 50’nin altında olan araştırma görevlilerinin bir yılın sonunda, yabancı dil puanı 65’in altında olan araştırma görevlilerinin ise iki yılın sonunda kadroları ile ilişikleri kesilir.

YABANCI DİL EĞİTİMİ Belirlenen sürelerde 65 geçerli notunu alan ÖYP araştırma görevlileri eğitim öğretimlerine başlarlar. Yabancı Dil Sınav Sonucu 65 ve üzeri puan olan ÖYP araştırma görevlileri, istekleri halinde yabancı dil eğitimi için en fazla altı ay süreyle yurtdışına gönderilir. Araştırma görevlilerinin yurt dışında dil eğitimi almalarına ilişkin şartlar YÖK Yürütme Kurulunca belirlenir.

ÖYP KAYNAK MİKTARI

ÖYP KAYNAK KULLANIMI YÖK tarafından Üniversiteye aktarılan kaynaklar; (a) Proje Giderleri: Lisansüstü eğitim için gerekli alımlar, temel ofis ekipmanları, sarf malzemeleri, makine-teçhizat ve hizmet alım, bakım ve onarım harcamaları (tez çalışmaları ile eğitim programı kapsamında yapılacak diğer ödemeler dahil) b)Seyahat Giderleri: ÖYP araştırma görevlileri ile bunların danışmanlarının yılda toplam 15 günü aşmayacak şekilde yurtiçi ve yurtdışı bilimsel amaçlı toplantılara katılmaları (6245 sayılı Harcırah Kanunu uyarınca yapılan ödemeler ile ÖYP araştırma görevlisinin danışmanları için ÖYP kapsamında yapılacak diğer ödemeler dahil) için kullanılır.

ÖYP KAYNAK KULLANIMI Proje ve Seyahat Gider kalemleri arasında kaynak aktarımı yapılamaz. Üniversitemize aktarılan kaynaklardan eğitim süresi bitimine kadar kullanılmayanlar, YÖK’ün ilgili hesaplarına iade edilir. Yapılan tüm harcamalar YÖK ve Sayıştay denetimine tabidir. ÖYP proje yürütücüleri ve araştırma görevlileri ÖYP projeleri ile ilgili ayrıca BAP’dan destek alamazlar.

HARCAMA BELGELERİ Kaynak kullanım öncesi hazırlanması gereken Bütçe Kullanım Talep Formu ve Malzeme İstek Formu 4. Düzey Bütçe Tertibi Kullanım Dilekçesi Kullanıcı Banka Hesap Bilgi Formu Bağlı Enstitünün belirlemesi gereken Piyasa Araştırma Görevlilerinin ve Muayene Kabul Komisyon Üyelerinin Yönetim Kurulu Kararı

SATIN ALMA SÜRECİ Satın alma işlemlerinde teklif veren firmalar tarafından kaşeli ve imzalı 3 adet teklif veya proforma fatura teknik şartnameleri ile birlikte ÖYP Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilir. Kurum Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Yaklaşık Maliyet Cetveli, Piyasa Araştırma Tutanağı ve Muayene Kabul Komisyon Tutanağı ÖYP araştırma görevlisine imzaları tamamlatılmak üzere gönderilir. Her evraktan 3 asıl kopya hazırlanır. Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilir ve bunu takiben ödeme işlemi satıcı firmaya gerçekleştirilir. Not: Proje ve Seyahat giderlerinde avans verilmemektedir.

YURTİÇİ VE YURTDIŞI SEYAHAT Yurtiçi seyahat öncesi ve sonrasında aşağıda belirtilen formların doldurulması ve ÖYP Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Yurtiçi Bilimsel Destek Başvuru Formu Yurtiçi Bilimsel Destek Geri Bildirim Formu

YURTİÇİ VE YURTDIŞI SEYAHAT Yurtdışı seyahat öncesi ve sonrasında aşağıda belirtilen formların doldurulması ve ÖYP Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı Bilimsel Destek Başvuru Formu Yurtdışı Bilimsel Destek Geri Bildirim Formu

YURTDIŞI ÇALIŞMALAR ÖYP araştırma görevlileri, yüksek lisans eğitimleri süresince en çok üç ay, doktora eğitimleri süresince de en çok 12 ay yurt dışında bir üniversitede eğitim-öğretimlerini veya araştırmalarını sürdürebilirler. ÖYP araştırma görevlileri 2547 sayılı Kanun’un 33. maddesi uyarınca (doktora derecesi almak koşuluyla) yurtdışında lisansüstü eğitim yapabilirler. Bunun için, YÖK’ün belirlediği lisansüstü eğitim yapılabilecek üniversitelerden birinden doktora eğitimine ilişkin kabul almak ve diğer şartları sağlamış olmak gerekmektedir.

MECBURİ HİZMET Kurum Dışı ÖYP araştırma görevlileri, kadrosunun bulunduğu üniversiteye karşı sorumlu olmak üzere, 2547 sayılı Kanunun 35 nci maddesi hükmü çerçevesinde bir mecburi hizmet sözleşmesi imzalar. Ek süre de dâhil belirtilen süreler içinde çalışmalarını tamamlayamayan veya programa devam etmek istemeyen ÖYP araştırma görevlilerine mecburi hizmet sözleşmesi maddeleri uygulanır.

DANIŞMAN ATAMA ÖYP araştırma görevlilerine lisansüstü öğrenim için kayıtlı oldukları enstitü tarafından bir danışman görevlendirilir. Danışman, her yarıyıl sonunda öğrenci hakkında hazırlayacağı değerlendirme raporunu enstitüye sunar. Bu raporlar düzenli olarak öğrencinin mecburi hizmet yükümlüsü olduğu üniversiteye iletilir.

DANIŞMAN ATAMA Doktora derslerini başarı ile tamamlayan ÖYP araştırma görevlilerinin tez çalışmalarını değerlendirmek üzere, enstitü tarafından, varsa mecburi hizmet yükümlüsü olduğu üniversitede görev yapan bir öğretim üyesinin de katılımıyla en az üç öğretim üyesinden meydana gelen bir tez izleme komitesi oluşturulur.

OMU ERASMUS OFİSİ

TEŞEKKÜRLER