“SİGORTA BİLİNÇLENDİRME VE DESTEK PROJESİ”. PROJENİN AMACI: Bu kapsamda; uluslararası bağlantıları olan  AON Risk Solutions  Marsh  Grass Savoye (Willis)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Hafta 9 – BİÇİMSEL İLETİŞİM Bölüm 2 : Biçimsel İletişim Türleri
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
PAZARLAMAYA GİRİŞ PAZARLAMANIN TANIMI
NAKLİYAT SİGORTALARI.
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
(e-ihale) -EKAP İlişkisi (e İhaleye Hazırlık Aşaması)
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Islahçı Kuruluş Olmanın Bedeli
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
OTO KAZA SİGORTALARI - HİZMET KALİTE İYİLEŞTİRME
Müşteri-Sektör-Rekabet
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KALKINMA AJANSLARI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER İÇİN GEÇERLİ SATINALMA SÜREÇLERİ 1.
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
TÜRKİYE DENİZCİLİK VAKFI KONUT SİGORTALARI SUNUMU 07/02/2012 Consumer Connexions Osman Mert & Melis Oktay Istanbul.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
Tetkik Aşamaları Vildan MEVSİM.
TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ İHRACATÇI EĞİLİM ANKETİ 3. DÖNEM ARAŞTIRMA SONUÇLARI (Temmuz- Eylül 2009 Gerçekleşmeleri Ekim-Aralık 2009 Beklentileri) Kasım,
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
İhracatın Finansmanı…
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
NÜFUS HİZMETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
Mobil Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatları
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
KOBİ’LERİN ULUSLARARASI PAZARLAMA ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRACAK ÇALIŞMALAR Veysel Öztürk Kobi Kaynak Planlaması ve Bütçe Yönetimi – INOV 534.
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
Laboratuvar (Tıbbi Tahlil Hariç) ve Muayene Hizmetleri (Egsoz Ölçümü Dahil) Mesleki Sorumluluk Sigortaları sigorta Kapsamı Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK ARDEB PROJELERİ ARAŞTIRMA SUNUMU (Ağustos -2016)
İhracatçıların, ihracat bedeli alacaklarını ticari ve politik risklere karşı teminat altına alan bir sigorta türüdür. 2 RİSKLER TİCARİ RİSKLER * İFLAS.
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
DAHA GÜVENLİ TİCARET ANKARA - ÇİN.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
18 Nisan 2017 günü MAİB ve EXİMBANK ortak toplantısında makine ihracatının desteklenmesine yönelik bir bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Eximbank Genel.
Ticari Risk Yönetimi ve Ticari Alacak Sigortası
Büyüme ve finansal sektör 2017
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık 2016 Saat:
BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ GÖRÜŞMELERİ ANALİZİ
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
İÇİNDEKİLER Firmalarda Uzun Vadeli Yatırım Kararları (Sermaye Bütçelemesi) Sermaye Bütçelemesi ve Nakit Akımı Analizleri Projenin Nakit Akımlarının Tahmini.
ÜRETİM VE İSTİHDAM DESTEK LEASİNG PROTOKOL TANITIMI
Sunum transkripti:

“SİGORTA BİLİNÇLENDİRME VE DESTEK PROJESİ”

PROJENİN AMACI: Bu kapsamda; uluslararası bağlantıları olan  AON Risk Solutions  Marsh  Grass Savoye (Willis) firmalarıyla görüşülmüştür. Önceki süreçte; ihracat kredi sigorta hizmeti veren Atradius, Coface ve Euler- Hermes firmaları ile yapılan görüşmelerde üyelerimize hizmetin doğrudan sunumu modellenmiş ve adı geçen 3 firmadan teklifler alınmıştır Alınacak hizmetin uzmanlık gerektiren yapısı göz önüne alınarak bu defa sektörde “brokerage” hizmeti veren firmalarla görüşülmüş ve sunabilecekleri avantajlar hakkında bilgi alınmıştır.

GÖRÜŞMELER: GÖRÜŞME NOTLARI: Yapılan görüşmelerde aşağıdaki hususlar ifade edilmiştir: Alınacak hizmet uzmanlık gerektirmekte olup, genel bir hizmet alımından öte, firmaya özgü nitelikler barındırmaktadır. Broker firmaları, hem geçmiş tecrübeleri ve konu hakkındaki birikimleri ile hizmetin firma ihtiyaçlarına en uygun şartlarda alınabilmesini sağlamaktadır. Hizmet veren tüm firmalarla ilişki içinde bulunduğundan ve yüksek montanlı hizmet alımı yapıldığından ötürü, daha uygun prim oranları ile hizmet sağlanması mümkün olabilecektir.

HİZMETİN MODELLENMESİ: AŞAMA 1 Programın duyurulması Bilinçlendirme ve farkındalık yaratma amaçlı eğitim ve seminer çalışmaları AŞAMA 2 Üyelerimizin ihracat kredi sigortası ile ilgili her türlü sorunlarını görüşebilecekleri bir “Danışma Masası” kurulması Politik Risk Sigortası ve Ürün Sorumluluk Sigortası gibi, ihracatçı firmalarımızın dış pazarlarda rekabet olanağını arttıracak ve bilançolarında olabilecek riskleri yönetebilecekleri her türlü enstrümanları n da bilgilendirme sistemine dahil edilmesi AŞAMA 3 Sonuçların ve üye firmalarımızın taleplerinin takibi Firma taleplerinin kayıtlarının tutulması suretiyle sektör talebinin yapısının takip edilmesi ve konu ile ilgili yeni projelere veri oluşturacak şekilde yorumlanması PROJENİN AŞAMALARI:

SONUÇ: Bilgilendirme ve farkındalık yaratma aşamasında bir broker firmadan hizmet alınarak sektörde sigortalama hizmeti veren 3 büyük sigorta firmasına eşit uzaklıkta kalmak mümkün olacaktır. Danışma masası faaliyeti ile hem telefon hem de e-posta yoluyla üyelerimize hızlı ve sağlıklı bilgi sunulması mümkün olabilecektir. Konu sadece ihracat kredi sigortası bağlamında kalmayacak, firmalarımızın ihracat süreçlerinde ihtiyaç duyabilecekleri her türlü sigortacılık ürünü ile ilgili olarak bilgi sağlanacaktır. Hizmet alınan broker firmalar verdikleri eğitim ve danışma masası hizmetleri ile ilgili olarak, Birliğimizden ya da üyelerimizden herhangi bir ücret talep etmeyecektir. Firmalarımızın konu ile ilgili talepleri sürekli olarak takip edilecek, ve ihtiyaçlar doğrultusunda ilave projeler üretilmesi mümkün olabilecektir. Adı geçen broker firmalara gereken bilgilendirmeler yapılmıştır. Bilgilendirmeler doğrultusunda her firmadan, yukarıda ifade edilen aşamaları kapsayan bir model oluşturmaları talep edilmiştir.