Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2 DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM BİLGİLENDİRME VE PAYLAŞIM TOPLANTISI GÜNDEM Açılış Yılı Faaliyetleri Hedefler Yaşanan Aksaklıklar ve Yapılacak Çalışmalar Puanlama ve Verimli Çalışma Dyned kapsamı ve belegeler Değerlendirme ve Öneriler Dilek ve Temenniler Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

3 2009-2010 Faaliyetler Senebaşı İşlemleri
Okullar, senebaşında yapılması gereken işlemler ile ilgili bilgilendirildi. CD ihtiyacı olan okulların temin edebilmesi amacıyla her ilçeye yeni sürüm bir CD ulaştırıldı. Dyned Okul Sorumluları Bir önceki yıl belirlemesi yapılmayan Dyned Bilgisayar Okul Sorumlularının belirlenmesi ve Dyned İngilizce Okul Sorumlularının güncellenmesi sağlandı.

4 Sisteme Eklenen ve Sistemden Çıkarılan Okullar
Bakanlığımızın talebi doğrultusunda; ilgili rapor hazırlanarak bakanlığımıza iletildi. Eklenmesi gereken okullar sisteme eklendi, fakat bakanlığımızın uygulama kararları doğrultusunda sistemden çıkarılması gereken okullar sistemden silinmedi ve hala sistemde kayıtlı.

5 Bölge ve Okul Sorumluları ile Toplantılar
- Her iki dönem bilgilendirme toplantıları yapıldı. - İlçelerin bir kısmı ziyaret edilerek, ilçe temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirildi.

6 Teknik Destek Bilgilendirme ve eğitim toplantılarına ek olarak; sistemin uygulanması ile ilgili sorun yaşadığını belirtip, yardım isteyen okulların yaşadığı sıkıntılar, telefon ve gerektiğinde bizzat yerinde müdahele ile çözüme kavuşturuldu.

7 Raporlar İlçelerden, bölgelerinde yer alan okullarda yapılan çalışmalar ve yaşanan aksaklıklar ile ilgili dönem dönem raporlar alınarak; sorunların çözümü ve sistemin daha sağlıklı yürütülebilmesi ile ilgili çalışmalar yapıldı.

8 Hedefler Eğitim ve Öğretim Yılı için sisteme öğrenci kayıtlarının tam olarak yapılması ve sistem kullanımının olabildiğince yaygınlaştırılması amaçlanmıştı. Öğrenci kayıtları yüzde yüze yakın bir oranda gerçekleşti. Sistem kullanımı konusunda ise, sistemde yer alan okullardaki her sınıftan sisteme giriş yapılması üzerine yoğunlaşıldı ve bu konuda da 80% civarında bir başarı sağlandı. Öğrencilerin çalışma sürelerinde de bir önceki yılla mukayese edilemeyecek ölçüde artış sağlandı.

9 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda, kullanımın yaygınlaştırılması ile birlikte; verimli bir çalışmanın göstergesi olan öğrencilerin puanlarını yükseltmeleri doğrultusunda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.

10 Geçen Yıl Yaşanan Temel Sıkıntılar ve Eğitim Öğretim Yılında Çözüm Amaçlı Yapılacak Çalışmalar

11 TEMEL SORUNLAR Programın erişilebilirliği ve server ile ilgili sıkıntılar BT Sınıfları Öğrencilerin Motivasyonu Öğretmen ve İdarecilerin Motivasyonu

12 Programın erişilebilirliği ve server ile ilgili sıkıntılar
Bu konuda bakanlığımız gerekli iyileştirmelerin yapıldığı ve yapılmaya devam edileceği bilgisini verdi.

13 BT Sınıfları Bazı okullarımız BT sınıflarının yokluğu veya yetersizliği konusunda sıkıntıları olduğunu belirtmişlerdir. BT sınıfı olan okullarımızın bu sınıflardan maksimum verimi almaları için gerekli düzenlemeleri yapmaları ve özellikle evinde interneti olan öğrencileri, evden çalışmaları konusunda yönlendirmeleri gerekmektedir.

14 Öğrencilerin Motivasyonu
Öğrencilerin ilgisizliği ana şikayet noktalarından birisidir. Öğrencilerin ilgisini arttırma amacı ile sınıf, şube, okul, ilçe ve il bazlı birincilerin aylık olarak belirlenmesi ve ilan edilmesi hususunda çalışmalar yapılacaktır.

15 Proje-performans ödevleri, sözlü notu gibi ödüllendirme yöntemleri de kullanılmaya devam edilecektir. Ayrıca veli toplantılarında, Dyned konusuna da değinilerek velilerin de bu konuda takipçi olmaları amaçlanmaktadır.

16 Öğretmen ve İdarecilerin Motivasyonu
Bölge ve okul temsilcilerimizin, okul idarelerinin konu ile ilgili yeterli ilgi ve desteği sağlamadıkları konusunda değerlendirmeleri olmuştur. Bu konu ile ilgili şube müdürleri ve müfettişler ile toplantılar düzenlenerek gerekli bilgi ve motivasyon çalışmalarının yapılması planlanmaktadır. Ayrıca yaşanan sorunların ivedilikle çözüme ulaştırılması için gerekli dönütler sağlanacaktır.

17 Yerel Basın Bu çalışmalara ilave olarak; projenin daha verimli yürütülebilmesi için tüm unsurların ilgi ve dikkatini çekmek amacıyla konunun yerel basında yer alması planlanmaktadır.

18 BİRİNCİLERİN BELİRLENMESİ
Sınıf, şube, ilçe ve il bazında belirlenecek Puan (SS) esasına göre Puan eşitliğinde ileri modülde olan Yine eşitlik varsa çalışma süresi fazla olan Kayıtlar sıfırlanacak Sınıf ve okul panoları ile web sitelerinde onurlandırılacaklar ***(Gizlilik konusu gerektiren hallere dikkat!)

19 BİRİNCİLERİN BELİRLENMESİ
Okul sorumluları kayıt olacak Her ayın sonunda 4.,5.,6.,7. ve 8. sınıfların birincileri sisteme kayıt edilecek. Bölge temsilcileri bilgilerin doğruluğunu kontrol edecek ***(Gizlilik konusu gerektiren hallere dikkat!)

20 DYNED ÇALIŞMA NOTU KRİTERLERİ ve VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

21

22

23

24

25 Dyned Klasörü Sınıf bazlı raporlar artık alınmayacak Records Manager -> Raporlar menüsünden her ay rapor alınacak Belirlenen 1., toplantı ve diğer rapor tutanakları yine bu klasörde yer alacak Okul gözlemci şifresi oluşturularak ilgili müdür veya müdür yardımcısına teslim edilecek

26 DynEd Müfredat ve Belgeler
C:Program files/Dyned/Doc/ Öğretmen el kitaplarında kapsam ve içerikler mevcut. Tgfe4t (FE UNIT 1-4) Tgfe5t (FE UNIT 5-8) Tgefs6t (EFS UNIT 1-2) Tgefs7t (EFS UNIT 3-5) Tgefs8t (EFS UNIT 6-8)

27 Sg… öğrenci el kitapları – hepsi aynı
Doğru Çalışma Yöntemleri, Çalışma Kılavuzu, Kullanım Kılavuzu , Sistem Gereksinimi, Eğitim Yazılımı Yükleme Kılavuzu, Eğitim Yazılımı Kullanım Kılavuzu Ek 1 : Quick Time Yazılımı Yükleme Kılavuzu Ek 2 : Adobe Reader Yazılımı Yükleme Kılavuzu

28 Yeni CD Yeni CD lerin içeriği doğrudan flash belleğe atılabilir; ve bu flash bellekten kurulum işlemi gerçekleştirilebilir.

29 Teşekkürler.


"BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları