Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık 2016 Saat:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık 2016 Saat:"— Sunum transkripti:

1 T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık Saat: Yer: Karşıyaka Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

2 SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ
@ Karsiyaka_MEM

3

4 4006 BİLİM FUARLARI ÇAĞRISI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
Başvuru son tarihi 15 Ocak 2017 olarak belirlenmiştir. Başvuru yaparken yürütücü/okul/okul müdürü bilgilerinin yanısıra, sergilenecek projelere ait projenin adı/konusu/amaç/özet bilgileri de BAŞVURU AŞAMASINDA sisteme girilecektir. TÜBİTAK tarafından üniversitelerden görevlendirilecek İl Temsilcileri, sisteme girilen proje bilgilerini görüntüleme hakkına sahiptir. İl Temsilcileri her bir başvurunun proje bilgilerini kontrol edip sergilenmesine onay verecek ya da vermeyecektir. Bu nedenle BAŞVURU AŞAMASINDA İl Temsilcisiyle görüş alışverişinde bulunabilirsiniz  (telefon/e-posta/karşılıklı görüşme). Okulda sergilenecek projelerin en az %50'sinin 'araştırma projesi' olması gerekmektedir. Araştırma projesinin tanımı için lütfen çağrı metnini okuyunuz.

5 4006 BİLİM FUARLARI ÇAĞRISI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
Okul hizmet alanına göre sergilenecek proje sayısına sınır getirilmiştir.  Okul hizmet alanı 1, 2, 3, 4 olan okullar en az yarısı araştırma projesi olmak üzere “sadece 20”, okul hizmet alanı 5, 6 olan okullar ise en az yarısı araştırma projesi olmak üzere “sadece 10 proje” sergileyebilecektir. Projelerde sadece bilimiz.tubitak.gov.tr adresinde yer alan "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Logosu" kullanılacaktır.

6 TÜBİTAK Bilim Fuarları 1
“TÜBİTAK Bilim Fuarları Amaçları” 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. 

7 TÜBİTAK Bilim Fuarları 2
TÜBİTAK Bilim Fuarları ile hedeflenen genel amaçlar şunlardır: Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması,

8 TÜBİTAK Bilim Fuarları 3
Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması, Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak / yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır.

9 TÜBİTAK Bilim Fuarları 4
Çağrı Kapsamı: Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir devlet okulu veya bilim ve sanat merkezi (BİLSEM) bünyesinde, sınıf öğrencileri tarafından proje yapma süreçleri takip edilerek hazırlanmış projelerden oluşan ve yukarıda belirtilen amaçlar çerçevesinde düzenlenen proje sergileri TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında yer alabilir eğitim öğretim yılı için, TÜBİTAK Bilim Fuarları 14 Nisan 2017 – 14 Haziran 2017 tarihleri arasında en az 1 gün en fazla 3 gün olacak şekilde gerçekleştirilebilir.

10 2015 BAŞVURU SÜRECİ

11

12 Sergi Açılışı

13 Proje uygulamaları

14 Uygulamada

15 ğretmenevi ve Akşam Sanat OkuluDSFGLAS

16

17 KATILIMINIZ VE DİNEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
KATILIMINIZ VE DİNEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ! Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Ekibi


"T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık 2016 Saat:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları