Semavi Kitaplara İman Hilal DEMİRTAŞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAZI SORULAR VARDIR ÇÖZMENİZ GEREKEN…..
Advertisements

Hz. İDRİS [a.s].
KUR'AN-I KERİM NASIL BİR KİTAPTIR?
MELEKLERE İMAN A) MELEKLERİN TARİFİ
KUR’AN-I KERİM Kur’anı Kerim son peygamber Hz. Muhammet (s.a.v.)e Allah tarafından Cebrail (a.s) aracılığı ile nazil olmuş mukaddes kitapların sonuncusudur.
İLMİHAL Bir müslümanın dinini en güzel şekilde yaşaması için öğrenmesi.
KURAN-I KERİMİ’İ TANIYALIM HAZIRLAYAN TALİP ORHAN
Kur’an ı Kerim’in İç Düzeni
KONU BAŞIKLARI KUTSAL KİTAP NE DEMEKTİR?
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
KUR'AN-I KERİM'İ TANIYALIM
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
HAZIRLAYAN: Kenan SEZER.
Din Kavramı ve Gerçek Dinin Esasları
Kur’an-I Kerİm Din Görevlisi:.
KUR’AN AKLIMIZI KULLANMAMIZI İSTER
Ders: Temel Dini Bilgiler Konu: Peygamberlik
KUR’ÂN-I KERİM’İ TANIYALIM
KUR’AN-I KERİMİN İÇERİĞİ
KUR’AN-I KERİM’İN İÇ DÜZENİ
Kitaplara iman
KURAN VE YORUMU 10. SINIF 4. ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
KURAN’I KERİMİN İÇ DÜZENİ
VAHİY Allah’ın peygamberlerine gönderdiği bilgilere ve mesajlara vahiy denir. Vahiy meleği Cebrail’dir.
10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
CAMİYİ TANIYALIM.
8. SINIF 1. ÜNİTE 2.3. Toplumsal Yasalar
BURSA-Mustafakemalpaşa Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni
PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İMAN
ÖĞRENME ALANI İNANÇ 7.SINIF 1.ÜNİTE MELEK VE AHİRET İNANCI
PEYGAMBERLERE İMAN.
KELAM 5. ÜNİTE MELEKLER 1. MELEKLERİN VARLIĞI
KUTLU DOĞUM HAFTASI Nisan 2015
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
« Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. » HZ. MUHAMMED (S.A.V.)
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
Sorumluluk Bilinci.
PEYGAMBERLERE ve İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ
İslam’da Bilginin Kaynakları
Kur’an-ı Kerim’i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri
Kur'an'da Bilgi Edinme Yolları
İlahi Kitaplara İman -Allah Niçin Vahiy Göndermiştir?
Peygamberlere Gelen İlahi Mesajların Ortak Amaçları
İncil kelime olarak müjde, talim ve öğretici anlamlarına gelmektedir. Allah (C.C.) Teala Hz. İsa aracılığıyla Yahudilere gönderilmiştir. Ancak Yahudiler.
İlahi Kitap İlahi Kitaplara İman.
VAHİY SÜRECİ ve KURAN.
Peygamberlere İman “Peygamber kendisine Rabbi tarafından indirilene iman etti, müminler de. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine.
DERSİN ADI:Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
KUR'ÂN-I KERİM KONULU HADİS-İ ŞERİFLER
KURAN. Allah tarafından gönderilen ilahi kitapların sonuncusu olan KURAN-I KERİM, Son peygamber Hz.Muhammed’e indirilmiştir. Sözlükte toplamak,okumak,biraraya.
Kitaplara İman “…Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse şüphesiz derin bir sapıklığa düşmüştür.” (Nisa suresi,
KURAN (İNDİRİLİŞ SÜRECİ, İÇ YAPISI)
Behçet Gündüz İzmir Kur’an-ı Kerim Allah tarafından vahiy meleği cebrail’e, ondan peygamberimize ve onun şahsında tüm insanlık alemine.
Bugün neler öğreneceğiz?
3. ÜNİTE: VAHYE DAYALI DİNLER
Bugün neler öğreneceğiz?
KUR’ÂN-I KERİM’İ TANIYALIM
Bugün neler öğreneceğiz?
Kur'an-ı Kerim …... yılında, ..…………… ayında,
KUR’AN-I KERİM.
6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BİLGİ YARIŞMASI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİGİSİ Peygamber ve Peygamberlere İman
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
 Doğum yeri Kudüs'tür.  Hem peygamber hem de kraldır.  Allah tarafından kendisine Zebur isimli kutsal kitap indirilmiştir.
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı 6. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
Sunum transkripti:

Semavi Kitaplara İman Hilal DEMİRTAŞ

Kutsal Kitap Ne Demektir? Allah’ın peygamberler aracılığı ile insanlara gönderdiği kitaplara kutsal kitap denir. Bunlara Semavi veya İlahi Kitaplar da denir.

Vahiy Nedir? Vahiy: Allah tarafından Cebrail (a.s.) vasıtasıyla insanlara iletilmek üzere Peygamberlere gönderilen ilahi bilgilerdir.

Vahiy Çeşitleri Sadık Rüya: Allah, dilediği bilgileri doğru bir rüya ile peygamberlerine bildirmiştir. İlham Yoluyla Vahiy: Allah’ın, dilediği şeyleri vasıtasız olarak peygamberlerin kalbine koymasıdır.

Perde Arkasından Kelam: Arada bir vasıta olmadan ve söyleyeni görmeden Allah kelamının işitilmesidir. Bir Elçi Vasıtasıyla Olan Vahiy: Yüce Allah, sözünü bir melek aracılığı ile peygamberlerine duyurmuştur.

Suhuflar (Sahifeler) Allah tarafından peygamberlere gönderilen kitaplardan bazıları birkaç sayfadan meydana gelen küçük kitaplardır. Bunlara sahifeler anlamına gelen “SUHUF” denilmektedir.

Sahifeler Şu Peygamberlere Gönderilmiştir? 1) 10 sahife , Adem Aleyhisselam’a. 2) 50 sahife , Şit Aleyhisselam’a. 3) 30 sahife, İdris Aleyhisselam’a. 4) 10 sahife, İbrahim Aleyhisselam’a. Bunların toplamı 100 sahifedir.

Büyük Kitaplar Hz. Musa: Tevrat Hz. Davut: Zebur Hz. İsa:İncil Hz. Muhammed (s.a.v.): Kur’an-ı Kerim

Allah Niçin Vahiy Göndermiştir? Allah-u Teala insanlara uyarmak ve onlara her şeyin tam doğrusunu göstermek için vahiy göndermiştir. Kutsal kitaplar, peygamberlerin içinde yaşadığı toplumun dilinde gönderilmiştir

Kur’an-ı Kerim’in Nazil Oluşu K. Kerim, ayet ayet, sure sure ihtiyaçlara cevap olarak gelmiştir. 23 senede vahiy yoluyla Hz. Peygambere vahiy yoluyla gelmiştir. Vahiy katipleri tarafından yazılmış, yüzlerce hafız tarafından ezberlenmiştir. Tevatür yoluyla hiçbir değişikliği ve eksikliğe uğramadan bize kadar gelmiştir.

Kur’an-ı Kerim’in Taşıdığı Gerçekler Kur’an-ı Kerim, insanlara Yüce Allah’ın varlığını, birliğini, büyüklüğünü, hikmetlerini bildirir. K. Kerim, insanları ilim ve irfana, ibretle bakıp düşünmeye çağırır. K. Kerim, önceki devirlerde insanlara gönderilmiş olan peygamberlerin bir kısmıyla ilgili bilgi verir.

Kur’an-ı Kerim’in Taşıdığı Gerçekler (devamı) K. Kerim, geçmiş ümmetlere ait ders alınacak ibret sahnelerini ve tarihi olayları bildirir. K. Kerim, medeni ve sosyal hayatın bir düzen ve huzur içinde yürümesi için gereken esasları ve kuralları bildirir. K. Kerim, Allah’ın koymuş olduğu kanunları hiç kimsenin değiştiremeyeceğini anlatır.

Kur’an-ı Kerim’e Karşı Görevlerimiz Her müslüman, K. Kerim’in Allah’ın sözü olduğunu bilmelidir. Tecvid kurallarına uygun olarak Kur’an’ı yanlışsız okumalıdur. K. Kerim’i abdestli olarak eline alıp “Euzü-besmele” ile okumaya başlamalıdır. Kur’an’ı okurken mümkünse kıbleye karşı dönmelidir.

Kur’an-ı Kerim’e Karşı Görevlerimiz (devamı) K. Kerim, temiz yerlerde okunmalıdır. K. Kerim, yüksek ve temiz yerlerde bulundurulmalıdır. Kur’an’ın yap dediklerini yapmalı, yapma dediklerinden sakınmalıdır. Son derece edepli saygılı olmalı ve anlamını öğrenmeye çalışmalıdır.

Kur’an Okumanın Fazileti Hakkında Peygamberimizin Sözleri “Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” “Kur’an okuyunuz. Çünkü o, kıyamet günü okuyanlara şefaat edecektir.”