Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURAN. Allah tarafından gönderilen ilahi kitapların sonuncusu olan KURAN-I KERİM, Son peygamber Hz.Muhammed’e indirilmiştir. Sözlükte toplamak,okumak,biraraya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURAN. Allah tarafından gönderilen ilahi kitapların sonuncusu olan KURAN-I KERİM, Son peygamber Hz.Muhammed’e indirilmiştir. Sözlükte toplamak,okumak,biraraya."— Sunum transkripti:

1 KURAN

2 Allah tarafından gönderilen ilahi kitapların sonuncusu olan KURAN-I KERİM, Son peygamber Hz.Muhammed’e indirilmiştir. Sözlükte toplamak,okumak,biraraya getirmek anlamına gelir. Terim olarak,Hz.peygambere indirilen,mushaflarda yazılı, peygamberimizden bize kadar tevatür yoluyla gelen ilahi kelamdır.

3 KUR’AN-I DİĞER KUTSAL KİTAPLARDAN AYIRAN ÖZELLİKLER 1.Parça parça 23 yılda indirilmesi 2.Son ilahi kitap oluşu ve ondan sonra kitap gelmeyecek olması 3.Evrensel olması 4.Değiştirilmeden günümüze kadar gelmesi 5.Hz.peygamberin peygamber oldugunu gösteren en büyük mucize olması


"KURAN. Allah tarafından gönderilen ilahi kitapların sonuncusu olan KURAN-I KERİM, Son peygamber Hz.Muhammed’e indirilmiştir. Sözlükte toplamak,okumak,biraraya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları