Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PEYGAMBERLERE İMAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PEYGAMBERLERE İMAN."— Sunum transkripti:

1 PEYGAMBERLERE İMAN

2 Peygamber ve Peygamberlere İman
Peygamber; Allah tarafından insanlara arasından seçilen ve O’nun mesajlarını insanlara ileten elçidir. Peygamberler; Allah tarafından seçilirler Allah’tan vahiy getirirler Vahyi, olduğu gibi insanlara bildirirler Vahyedileni uygular, insanlara örnek olurlar

3 Peygamber ve Peygamberlere İman
“…O (Muhammed), Allah’ın resulü ve nebilerin sonuncusudur…” (Ahzab, 40) Nebi: Dini buyrukları insanlara bildirmek amacıyla Allah’tan vahiy alan kişidir. Resul: Allah’tan aldığı kitabı insanlara ulaştıran (tebliğ eden) kişidir.

4 Peygamberlerin İnsanlardan Seçilmesinin Nedenleri
“… Onların iman etmelerine ancak, ‘Allah bir beşeri mi peygamber olarak gönderdi?’ demeleri engel olmuştur. Şunu söyle: Eğer yeryüzünde yerleşmiş gezip dolaşan melekler olsaydı, elbette onlara gökten, peygamber olarak bir melek gönderirdik.” (İsra, 94-95) Melek olsalardı, Gaybı bilselerdi, İnsanüstü güçleri olsaydı, Ölümsüz olsalardı… ONLARI ÖRNEK ALAMAZDIK.

5 MUCİZE “Bilmeyenler dediler ki: Allah bizimle konuşmalı ya da bize bir ayet (mucize) gelmeli değil miydi?...” (Bakara, 118) Mucizeler, peygamberlerin kendi başlarına asla gerçekleştiremeyecekleri; ancak Allah’ın izin vermesiyle gerçekleşen, insanı aciz ve hayrette bırakan olaylardır.


"PEYGAMBERLERE İMAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları