Erasmus+’ta Gençlik Destekleri 07.01.14. Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için Eğitim ve Ağ Kurma
Advertisements

Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
PROGRAM GENEL TANITIMI
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
EGEV EGE EKONOMİYİ GELİŞTİRME VAKFI. EGEV’e Üye  Afyon  Aydın  Balıkesir  Çanakkale  Denizli  İzmir  Kütahya  Manisa  Muğla  Uşak  Valilikler.
31 Ekim Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır.
Erasmus+ Erasmus Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü (Dh.1285)
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
“ Genç Düşün, Değişimi Yarat”. Biz Kimiz? e-gençlik Derneği, internet sayfası ve bölge temsilcilikleri yoluyla farklı yerlerdeki.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
Gençler için Avrupa Fırsatları. nedir? Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Serdar ARSLAN PPKB Uzmanı T.C. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
ERASMUS+ Gençlik.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 Eylem 4- Gençlik Destek Sistemleri GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK.
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Nedir? Eğitim Gençlik Spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Nedir? Erasmus +; yılları.
Hatay, 28 Nisan 2016 ERASMUS+ PROGRAMI ‘Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci’ Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi. GENÇLER İÇİN AVRUPA FIRSATLARI Gençlere soru cevaplama hizmeti yanında ihtiyaçları olan bilgiyi, bilgilendirme.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
ERASMUS
MOVING FORWARD WITH KEY COMPETENCES
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

Erasmus+’ta Gençlik Destekleri

Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört gencin oluşturduğu gençlik gurupları  Üniversite öğrenci kulüpleri Desteklenecek Faaliyetler:  Gençlik Değişimleri  Avrupa Gönüllü Hizmeti  Gençlik Çalışanları için Hareketlilik Faaliyetleri  Ortaklık Projeleri  Politika Yapımına Destek Projeleri

BİREYSEL ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ ANA EYLEM 1 (Key Action 1) – KA1

GENÇLİK ALANINDA HAREKETLİLİK PROJELERİ Gençler ve Gençlik Çalışanları Hareketlilik Projeleri 1- Gençlik Değişimleri 2- Avrupa Gönüllü Hizmeti 3- Gençlik Çalışanları için Eğitim ve Ağ Kurma

İYİ ÖRNEKLERİN PAYLAŞIMI VE YENİLİĞİ İÇİN İŞBİRLİĞİ ANA EYLEM 2 (Key Action 2) – KA2

GENÇLİK ALANINDA İYİ ÖRNEKLERİN PAYLAŞIMI VE YENİLİĞİ İÇİN İŞBİRLİĞİ 1.Eğitim, Öğretim ve Gençlik Alanlarında Stratejik Ortaklıklar 2.Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme

POLİTİKA REFORMU’NUN DESTEKLENMESİ ANA EYLEM 3 (Key Action 3) – KA3

GENÇLİK ALANINDA POLİTİKA REFORMU’NUN DESTEKLENMESİ Yapılandırılmış Diyalog: Gençler ve karar alıcılar arasında, gençlik alanında gerçekleşen toplantılar

Örnek Proje  Program adı: Gençlik Programı - Gençlik Girişimleri  Proje Adı: İpeksi Dokunuşlar  Yürüten Kurum/Kuruluş: İpek Böcekçiliğini Yaşatma Grubu  Hibe miktarı: Avro  Yararlanıcı sayısı: 4  Proje özeti: Proje kapsamında Antalya- Alanya'da 16 bayan katılımcıya yönelik ipekböceği kozalarından hediyelik süs eşya yapım kursu açılmıştır. 3-5 ipek kozasından 1 adet gül ya da karanfil yaparak ev ekonomisine katkı sağlayan kadınlar, aynı zamanda Alanya’ya özgü olan hediyelik eşyaları gelen turistlere tanıttılar ve meslek sahibi oldular.

Örnek Proje

 Program adı: Gençlik Programı – Avrupa Gönüllü Hizmeti  Proje Adı: Çocuklar için Gönüllüler  Yürüten Kurum/Kuruluş: Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)  Hibe miktarı: Avro  Gönüllü sayısı: 3  Proje özeti: Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın İstanbul'daki tesislerinde gerçekleştirilen projenin hedef kitlesi çocuklardır. Projede yer alan gönüllüler, sanat ve spor içerikli programlarla çocukların yaratıcılığı ve katılımcılığını artırmaya çalışmışlardır. Açık raf sistemi ile özel tasarlanmış sanat atölyelerinde çocukların yaratıcılıklarının farkına varmaları, potansiyellerini sonuna kadar kullanmaları, bireysel farklılıklarını anlamaları ve grup halinde çalışarak ortak çalışma yapmaları desteklenmiştir.

Örnek Proje  Program adı: Gençlik Programı – Gençlik Değişimleri  Proje Adı: İleri Gazetecilik ve Medya Eğitimi  Yürüten Kurum/Kuruluş: Gençlik Katılımı Ve Kültürlerarası Diyalog Derneği  Hibe miktarı: Avro  Yararlanıcı sayısı: 38  Katılımcı ülkeler: Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan, Hırvatistan, Mısır, Makedonya, Almanya, İtalya, Ürdün, Kosova, Filistin, Polonya, Romanya, Slovenya ve İspanya  Proje özeti: Proje, sosyal ağları, değişen gazetecilik anlayışı ve çevrimiçi araçlar ile yeni bir olgu haline gelen dijital gazetecilik kavramını çıkış noktası olarak belirlemiştir. 15 ülkeden gelen genç gazeteci ve medya çalışanları ile birlikte medyanın dünü, bugünü ve yarını araştırılmış, yakın coğrafyada meydana gelen olaylar ve projenin konusu olan sosyal ağların bu olaylara katmış olduğu değerler tartışılmıştır. Proje, yeni medya araçlarının nasıl kullanılması gerektiği, geleneksel medya ve günümüz sosyal medyasının rolleri, medya stratejileri, internetin olması gereken sınırları, gazeteciler arasında iş birliği oluşturmanın yolları, medya etiği ve insan hakları gibi evrensel konuların tartışılmasını sağlamıştır. Projede Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve TRT gibi kurumlara yönelik olarak düzenlenen alan ziyaretleri ile katılımcılara merak ettikleri konuları en yetkili ağızdan öğrenme fırsatı sağlanmıştır.

Örnek Proje  Program adı: Gençlik Programı - Gençler ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları  Proje Adı: Gençlerin Bakışıyla Yönetim Modelleri: Başkanlık, Yarı Başkanlık, Parlamenter Sistem  Yürüten Kurum/Kuruluş: Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi  Hibe miktarı: Avro  Yararlanıcı sayısı: 150  Proje özeti: Proje var olan yönetim modellerini tartışmaya açarken; başkanlık, yarı başkanlık, parlamenter sistem ve partili cumhurbaşkanlığı sistemlerini ayrıntılarıyla ele almayı hedefliyor. Proje kapsamında 7 Bölge + İstanbul olmak üzere 8 ayrı bölgede öncelikle bölgesel toplantılar yapılarak gençlerin konu üzerine müzakere etmeleri ve fikirlerini ortaya koymaları sağlanacak. Türkiye’nin 81 ilindeki üniversitelerde gerçekleştirilmesi düşünülen arama konferanslarıyla gençlerin konu hakkında bilgilendirilmesi sağlanacak ve gençlerin yönetim modelleri üzerine düşünceleri anket ve notlarla Ulusal Zirve’ye taşınacaktır

Eurodesk Türkiye Bilgilendirme Ağı

79 il – 181 Temas Noktası Ücretsiz eğitimler Burs, staj, yüksek lisans imkanları konusunda bilgilendirme Online bilgilendirme faaliyetleri