GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için Eğitim ve Ağ Kurma
Advertisements

Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
PROGRAM GENEL TANITIMI
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2: AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
PROGRAMI E Y L E M 1. 1 G e n ç l i k D e ğ i ş i m l e r i.
TÜRK ULUSAL AJANSI PROGRAMLARI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)
9/1/ AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB Gençlik Programı (YOUTH)
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
ERASMUS+ Gençlik.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 Eylem 4- Gençlik Destek Sistemleri GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK.
AB Gençlik Programı (YOUTH)
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Çocuklarla Daha Güçlüyüz
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri www.salto-youth.net/participation www.genclik.gov.tr

Gençlik Demokrasi Projeleri Nedir? Gençlik Programı’nın alt bir Eylemidir, Gençlik Programı’nın “Aktif Katılım” ile ilgili önceliğine vurgu yapan bir Eylemdir, Toplumda aktif bir vatandaş olarak yer almak isteyen gençler tarafından uygulanacak projelere mali ve teknik destek sağlanmasıdır. www.salto-youth.net/participation www.genclik.gov.tr

Gençlik Demokrasi Projelerinin Amaçları Gençlerin katılımcı yapılara dahil fazla dahil olmasını sağlamak (karar-alma süreçlerine etki); Kamu/hükümet kuruluşları ile gençler arasındaki diyaloğu geliştirmek (danışma süreci); Gençleri siyasi karar-alma süreçlerine yakınlaştıracak stratejiler geliştirmek (katılımı öğrenmek); Gençlerin demokratik hayata katılmalarını engelleyen nedenlerle mücadele etmek (katılmayı öğrenmek/dahil etme süreçleri)... www.salto-youth.net/participation www.genclik.gov.tr

Kalite Kriterleri Nelerdir? Dahil olan proje ortaklarının çeşitliliği; Katılımcı çalışma yöntemleri; Yaygın öğrenme deneyimi; Toplum üzerinde beklenen etki; Avrupa boyutu; Projenin görünebilirliği; Sonuçların yaygınlaştırılması ve kullanılması www.salto-youth.net/participation www.genclik.gov.tr

Teknik Kriterler Ortaklık: Katılımcılar: En az biri AB ülkesi olmak üzere en az 2 Program ülkesi (AB ülkeleri+Linkeştayn, Norveç, İzlanda ve Türkiye) Her bir ülkeden en az 2 farklı yararlanıcı Proje ortakları resmi olmayan gençlik grupları veya kar amacı gütmeyen kuruluşlar/Sivil Toplum Kuruluşları ya da yerel/bölgesel düzeyli kamu/hükümet kuruluşları veya ASTK olabilir Katılımcılar: En az 13-30 yaş aralığında 16 katılımcı www.salto-youth.net/participation www.genclik.gov.tr

Teknik Kriterler Süre: Spesifik tema: 3 ile 18 ay arasında (hazırlık, uygulama, değerlendirme ve takip dahil) Spesifik tema: Gençlerin temsili demokrasi mekanizmalarına katılımları, Gençlerin temsili demokrasi ve aktif vatandaşlık kavramlarını ve uygulamalarını deneyimlemeleri, Gençler ile tüm düzeylerdeki karar-vericiler arasında diyalog geliştirme, Yukarıda sunulan hususların herhangi bir bileşeni. www.genclik.gov.tr

Teknik Kriterler Nasıl Başvuruda Bulunmalı? Hibe: Başvuru Formu 5 Son Başvuru Tarihi (1 Şubat, Nisan, Haziran, Eylül ve Kasım) 1 yararlanıcı kendi Ulusal Ajansına başvurur (ya da Avrupa Sivil Toplum Kuruluşları için Yürütme Ajansı’na başvurulur) Hibe: Eş-finansman kuralı Toplam harcamaların en fazla 75% i, 50.000 Avroya kadar www.genclik.gov.tr

Ulusal Ajanslar tarafından Kabul Edilen Proje Örnekleri Gençlerin Katılımı Alanında Bilgi ve Deneyim Değişimine Izin Veren Ağlar Oluşturma; örnek: Avusturya -Gençlerin Katılımı-Kasaba ve Şehirlerdeki Gençlerin Katılımına Dair Çalışma Yöntemleri ve İyi Uygulamalar Hakkında bir El Kitapçığı hazırlama suretiyle yaparak öğrenme Demokratik Hayata Katılımla İlgili Olarak Gençlerin İhtiyaçlarını ve Beklentilerini Anlamak Üzere Yine Gençler Tarafından Gençlerle Birlikte Danışma Faaliyetleri İçinde Bulunma; Örnek: Almanya ve Belçika *, kasaba/kent planlaması çalışmalarına göçmen gençlerin dahil edilmesi Katılımcı Demokrasi Mekanizmaları Odaklı Gençler Tarafından Düzenlenecek Bilgilendirme Faaliyetleri/Seminerler/Tartışma/Münazara Etkinlikleri; Örnek: İngiltere, Avrupa’ya Duyur, gençler tarafından hazırlanan podcasts programı www.genclik.gov.tr

Ulusal Ajanslar Tarafından Kabul Edilen Proje Örnekleri Demokratik Hayata ve Demokratik Kurumlara Katılım Konusunda Gençler ile Karar-Vericiler/Uzmanlar Arasındaki Toplantılar; örnek: Almanya, proje ortağı ülkelerin kırsal alanlarında yaşayan gençlerin katılımını artırmak üzere Gençlik Forumları düzenlenmesi Demokratik kurumların işleyişi ve karar-vericilerin rolleri ile ilgili simulasyon çalışmaları düzenleme; örnek: Gençlik Parlementleri Ağı tarafından hazırlanacak simulasyon projeleri Farklı düzeylerde (yerel, bölgesel, ulusal, uluslararası) gerçekleştirilecek yukarıda belirtilen faaliyetler dizisi ya da bu faaliyetlerin bileşimi. www.genclik.gov.tr