Bilgi ekonomilerinin giderek etkin olduğu günümüzde AB 2007 Yenilikçilik Indeksi’ne göre ülkemiz 0.08 ile en sonda... Yenilik Göstergeleri - 2 Bilgi Üretilmesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EGE BİLGİ VE YENİLİK MERKEZİ (EBIC-EGE)
Advertisements

KOSGEB DESTEKLERİ.
1 Relax Yatırım Danışmanlığı, Projelendirme ve Eğitim Hizmetleri.
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Avrupa Birliği üyelik sürecinde KOBİler
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN.
AVRUPA BİRLİĞİ REKABET EDEBİLİRLİK VE YENİLİK PROGRAMI ( )
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
MESLEKİ EĞİTİM OKULLARI VE İŞ DÜNYASI İLİŞKİLERİ
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
Kümelenmelerin Sürekliliğine Dönük Öneriler
KOBİ GELİŞTİRME KOMİSYONU
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER 2013
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Ercan BOYAR Bilgi Toplumu Dairesi 22 Şubat 2013 Ankara AVRUPA İÇİN SAYISAL GÜNDEM VE ICT PSP.
YURTDIŞINDA FİRMALARIMIZA SAĞLANAN DESTEKLER. İÇERİK 1. Ekonomi Bakanlığı Destekleri 1.1. Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımı Desteği 1.2.Yurt.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
Türkiye’de Yerel ve Bölgesel Kalkınma Kuruluşları
(Enterprise Europe Network-EEN)
TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE. Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
SÜRDÜRÜLEBİLİR REKABET İÇİN: AR-GE ve INOVASYON
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 21 KASIM 2008 Ankara.
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
1 28 Şubat 2008, İzmir. 2 Denizli Avrupa Bilgi Merkezi (ABM-EIC) Denizli Ticaret Odası bünyesinde Aralık 2003 yılından beri faaliyet göstermektedir.
1 Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Merkezi 22 Aralık,2011 EBİLTEM.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
Sunum transkripti:

Bilgi ekonomilerinin giderek etkin olduğu günümüzde AB 2007 Yenilikçilik Indeksi’ne göre ülkemiz 0.08 ile en sonda... Yenilik Göstergeleri - 2 Bilgi Üretilmesi - 8 Inovasyon ve Girişimcilik - 0 Uygulamalar- 0 Sınai Mülkiyet Hakları -0

AVRUPA KOBİ POLİTİKASI Daha Rekabetçi bir Avrupa için, KOBİ’lerin:  Bilgiye,  Yeni pazarlara,  Yeni teknolojilere,  AB mali kaynaklarına,  AB Proje ve ihale çağrılarına,  Yeni yönetmelik ve düzenlemelere, Daha kolay erişimleri için özel önlemler…

ETKİN AVRUPA AĞLARI Avrupa Komisyonu son 20 yıldır, Girişimcilik (DG Enterprise) ve Araştırma (DG Research) Başkanlıklarına bağlı çok sayıda uluslararası ağ vasıtası ile daha Rekabetçi bir Avrupa oluşturma gayretleri içinde:  EIC – 8 merkez  IRC – 2 merkez  PRO INNO Europe – Başkan Yardımcılığı  TAFTIE – Dönem Başkanlığı  CORDIS – FP Programlarına Üyelik  EUREKA - Üyelik  BIC  EBAN  ESA  IPR-HELPDESK  IRE  Pro-Ton EUROPE

IRC AĞI Uluslar arası bağlantıları olan bir Teknoloji Transfer Ağı  Dünyadaki en büyük Uluslararası Teknoloji Transferi ağı,  1994 yılından bu yana hizmet etmekte,  33 Ülkede, 71 ayrı IRC,  243 partner kuruluş,  480’den fazlası tam zamanlı çalışan 1360 IRC personeli.

Innovation Relay Centre Ağı Yenilikçi teknolojilerin: Teknoloji Üreten Araştırma merkezleri ve şirketlerden Teknolojiye ihtiyacı olan şirketlere transfer edilmesine aracı olur. 1 Nisan 2004’ten bu yana Türkiye’deki iki IRC’den biri olarak hizmet vermektedir.. IRC-EGE Ege Yenilik Aktarım Merkezi

TEKNOLOJİ TRANSFER HARİTASI 26 32

TEKNOLOJİ ALINAN / SATILAN ÜLKELER Ülke Alınan Teknoloji Satılan Teknoloji Toplam Yunanistan4812 İtalya549 Hollanda606 Almanya505 İngiltere213 İsrail033 Slovenya123 Fransa202 Bulgaristan022 İsveç112 İspanya202 Litvanya022 Romanya011 Finlandiya011 Çek Cumhuriyeti 011 Macaristan101 İzlanda101 Norveç101 Letonya101 TOPLAM Tüm bu faaliyetler ile bölgemizde 35 milyon € düzeyinde katma değer yaratılmış ve aynı zamanda 230 kişiye istihdam imkanı sağlanmıştır.

EIC Ağı Uluslar arası bağlantıları olan bir Bilgi ve Ticaret Ağı  1986 yılından bu yana hizmet etmekte,  51 Ülkede, 250 ayrı Euro Info Centre, 17 iletişim merkezi, 250 bağlantı noktası (relay)  1500 kadar partner kuruluş.

European Information Centre Ağı Sanayi ve ticaret kuruluşlarına yönelik Avrupa düzleminde bir bilgi ve iletişim ağı

Avrupa Bilgi Merkezleri  Avrupa Birliği'nin çalışmaları hakkındaki bilgi aktarımı,  AB kuruluşları ile iş ve ticaret işbirlikleri,  Firmalara yönelik AB destekleri,  KOBI'lere yönelik politikalarını oluşturması için Avrupa Komisyonu 'na bilgi.

YENİ ÇAĞRI 2008 – 2013 Dönemi  AB Çerçeve Programı Dışında Rekabetçilik ve Inovasyon Programı - CIP içinde,  Hizmet yelpazesi genişliyor – Firmalara daha kapsamlı hizmet vermek,  Yeni bir Network -270 AB Bilgi Merkezi ve 250 IRC birleşiyor,  Toplam Bütçe 320 milyon €,  Proje Süresi 7 yıl.

AVRUPA GİRİŞİMCİLİK AĞI

Europe Enterprise Network  40 farklı ülkede 150’ye yakın merkez içeren,  Üniversiteler, teknoloji merkezleri, Ticaret Odaları, Bölgesel Kalkınma ajanslarından oluşan 500 kurum ve kuruluşu bünyesinde barındıran,  Yaklaşık 4000 personelin çalıştığı, bir ağ…

Europe Enterprise Network - Avrupa Girişimcilik Ağı  Firmaların diğer ülkelerde ticari işbirlikleri oluşturmaları,  Yenilikçi ürün ve hizmetlerin teknoloji transferi yolu ile değerlendirilmesi,  Firmaların yenilikçi kapasitelerini arttırabilmeleri ve yeni pazarlara ulaşabilmeleri için AB etkinlikleri ve fırsatları hakkında bilgi sahibi olmaları,  Firmaları sınai mülkiyet hakları, standartlar ve AB yönergeleri hakkında yönlendirilmeleri,  Girişimciler ile AB karar noktaları arasında iletişim aracı olarak hizmet verilmesi, Yönünde çalışmalar yapmak ile görevlendirilmiş…

Avrupa Girişimcilik Ağı KOBİ’lerin  Uluslararasılaştırılması (DG ENTERPRISE /DG MARKET)  Rekabet güçlerinin arttırılması (DG ENTERPRISE)  Araştırma yönlerinin geliştirilmesi (FP7 / CIP / SME Unit)  Çevre Bilincinin güçlendirilmesi (DG ENVIRONMENT / DG ENTERPRISE)

BÖLGEMİZDEKİ DURUM EBIC-EGE İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Aydın Denizli, Muğla, Uşak, Afyon, Kütahya EIC- DENİZLİ Denizli, Aydın, Muğla, Uşak, Afyon, Isparta, Burdur Denizli, Aydın, Muğla, Uşak, Afyon, Isparta, Burdur IRC-EGEİzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale Aydın, Denizli, Muğla, Uşak, Kütahya, Afyon, Antalya, Isparta, Burdur, Mersin

KOBİ’LERE VERİLECEK HİZMETLER MODÜL- A:Ticari işbirliklerini geliştirmek MODÜL- B:Teknolojik işbirlikleri ve teknoloji transferine aracılık MODÜL- C:AB Projelerine katılımın sağlanması

MODÜL-A 1.İhaleler de dahil olmak üzere, KOBİ’lere piyasaların durumu ve piyasalarda ortaya çıkan yeni fırsatlar hakkında bilgi sağlamak, 2.Avrupa Birliği girişimleri, politikaları, yasal düzenlemeleri ve programları hakkında KOBİ’leri bilgilendirmek ve bu programlara başvuran KOBİ’lere yardımcı olmak, 3.Mevcut AB Yasa ve Yönetmeliklerinin KOBİ’ler üzerindeki etkisini ölçmek, 4.Komisyon tarafından uygulanan iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına yardımcı olmak,

MODÜL-A 5.KOBİ’lerin taleplerinin Avrupa Birliği politikalarının yapılması sürecine dahil edilmesi için çalışmalar yapmak, 6.KOBİ’lere uluslar arası pazarlara açılma ve yeni ticari işbirlikleri oluşturma konularında destek vermek, 7.Avrupa İş Ağı Veri Tabanı sayesinde değişik konularda KOBİ’lere uygun ortaklar bulmaya çalışmak

MODÜL-B 1.Başta finansal destek programları olmak üzere, Ar- Ge ve İnovasyona yönelik politika ve düzenlemeler hakkında bilgilendirici faaliyetler düzenlemek, 2.KOBİ’leri Ar-Ge ve İnovasyonun önemi konusunda bilgilendirerek teşvik etmek ve bu süreçte karşılaşabilecekleri sorunları önceden tahmin ederek yol göstermek, 3.Türk işletmeler ile Avrupalı işletmeler sırasında, bilgi ve teknoloji transferi başta olmak üzere her türlü teknik işbirlikleri oluşturma amacıyla eşleştirme etkinlikleri düzenlemek,

MODÜL-B 4.KOBİ’lerin yenilikçi özelliklerini ön plana çıkarak bu alanda farklı yetenekler kazanmalarına destek olmak, 5.Ar-Ge ve yenilik yapan KOBİ’lerimizi sınaî mülkiyet hakları konusunda bilgilendirerek, bu süreçte kendilerine destek olmak.

MODÜL-C 1.Avrupa Birliği Çerçeve Programları hakkında KOBİ’lerimizi bilgilendirmek, 2.KOBİ’lerimize teknolojik gereksinimlerini belirlemelerinde yardımcı olmak ve bu gereksinimlerini karşılayabilecekleri ortaklar bulmalarında destek olmak, 3.KOBİ’lerimizin Çerçeve Programlarına girmesini hızlandırmak amacıyla proje hazırlama, ortak bulma ve proje yürütme konularında yardımcı olmak

TEŞEKKÜR EDERİZ. Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Merkezi Denizli Ticaret Odası Ege İhracatçı Birlikleri