ISO 14001 OHSAS 18001. ÇİN Dünya Çelik Sektörü Ham Çelik Üretimi (Milyon Ton)  Dünya çelik üretimi içindeki payı: % 49 (2013) (786 milyon ton)  Çelik.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Advertisements

GLOBAL MEANING OF INNOVATION IN THREAD ROLLING
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
1979 – ASMETAL’in kuruluşu 50’den fazla marka araç için 1600’ü aşkın ürün çeşidi 5.000m2 kapalı alanlı fabrikasında 110 adet, konusunda uzman çalışan.
Üretici firma sayısı 30 Sektörde istihdam edilen kişi sayısı yılı üretim miktarı Ton İhracatın üretime oranı %45-50 Üretim kapasitesi.
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Türkiye Yapısal Çelik Sektörün Gelişimi 2010
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
HAYAT HOLDING.
TÜRKİYE’DEKİ ENTEGRE DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ
TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMUNUN
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
Konuları hakkında temel bilgi sahip olacaksınız.
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
KRYD-Reel Sektörde Risk Raporlamaları 24 Temmuz
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
BAŞKALLAR OTOMOTİV SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.
KURULUŞ Gövdesan Makina; Kocaeli Darıca sanayi sitesinde konuşlu m2 kapalı alana sahip tesislerinde; otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörüne; çelik,
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Ülkemiz ve Dünya Ünitesi 2. Kazanıma (Ülkemizin diğer.
HÜRMAK Plastik Otomotiv Makina İmalat San. ve Tic. A.Ş
Otomotiv Sanayii – inci İzmir İktisat Kongresi 01 Kasım 2013İzmir Otomotiv Sanayii – inci İzmir İktisat Kongresi 01 Kasım 2013İzmir Prof.Dr.Ercan.
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
AYDIN TORNA SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ.
BÜYÜME.
GLOBAL EKONOMİK KRİZİN ENERJİ SEKTÖRÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
SOLAREX GENSED-GÜNDER OTURUMU Türkiye’de PV Sektörü ve Geleceği
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
KIRMA-ELEME TESİSLERİNDE
KARDEMİR A.Ş. Eurasia Rail Konferansı Mart 2011
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
ÜLKE BİLGİLERİ ADI: İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BAŞKENT: TAHRAN YÖNETİM ŞEKLİ : TEOKRATİK CUMHURİYET PARA BİRİMİ : İRAN RİYALİ.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
GİRİŞİMCİLİK VE BAŞARI SANATI
BİR ORGANİZE SANAYİYE DOĞRU
Kimya Mühendisinin Kostümleri
Merhaba arkadaşlar konumuz ..ÜLKELER ARASI ALIŞVERİŞ
İNSANLIĞIN İKİ ÖNEMLİ İHTİYACI. Yönetilmezse; Sel Erozyon Heyelan Kontrollü akış Toprağın su ile buluşması Enerji Yönetilirse; Baraj, Gölet ve Setlerle.
KIRGISİZTAN EKONOMİSİNİN SOSYO EKONOMİK YAPISI VE KALKINMA POTANSİYELİ
M.O.S.B. 4. KISIM 405. CD. NO:1 MANİSA
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi
ALMANYA ÜLKE SOHBET TOPLANTISI
ENERJİ SEKTÖRÜ.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
Türkiye’nin Dış Ticareti
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
ECZACIBAŞI TOPLULUĞU. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMIMIZ.
HAZIRLAYANLAR ONUR ÇEŞMELİ ONUR ERCAN
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) 24/12/09.
Soğuk Çekme Özel Çelik Profiller Konu Başlıkları Firmamızı Tanıyın Üretimimiz Ürünlerimiz ve Teknik Özellikleri Nasıl Ulaşabilirsiniz?
KARABÜK KARDEMİR DEMİR ÇELİK FABİKALARI TİCARET A.Ş.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
Marka hikayesi ERDEM OKTAY
2017 OCAK-NİSAN AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
Türkiye ekonomisi 2016'nın son çeyreğinde %3. 5, 2016 yılında %2
MAKRO İKTİSAT EKONOMİNİN ÖLÇÜLMESİ 1: HASILANIN ÖLÇÜLMESİ
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
PLASTİK KÜTLE ŞEKİL VERME
Sunum transkripti:

ISO OHSAS 18001

ÇİN Dünya Çelik Sektörü Ham Çelik Üretimi (Milyon Ton)  Dünya çelik üretimi içindeki payı: % 49 (2013) (786 milyon ton)  Çelik üretimindeki artış: % 7,5 (2013) ( 55 milyon ton) 2014 (9 ay) : Dünya Milyon Ton Çin 618 Milyon Ton

Dünya Çelik Sektörü Ham Çelik Üretimi (Milyon Ton, 2013) 2014 (9 Ay) : Türkiye 25,7 Milyon Ton (8. Sıra)

Dünya Çelik Sektörü Dünya Çelik Sektörü (2013) Kişi Başı Çelik Kullanımı (Kg/Kişi)

TÜRKİYE ÇELİK HARİTASI

Ürünlere Göre Ham Çelik Üretimi (Milyon Ton) TÜRKİYE’NİN KAPASİTESİ ; Çelikhane Kapasitesi : 49,639 m ton - EAO kapasitesi : 37,689 m ton - BOF kapasitesi : 11,950 m ton Kütük Kapasitesi : 40,089 m ton Slab Kapasitesi : 16,250 m ton *Çelikhane kapasitesi ile yarı mamül üretim kapasitesi arasındaki farklılık, bazı kuruluşların kütük ve slab üretim kapasiteleri toplamının, çelikhane kapasitelerinin üzerinde olmasındandır.

TÜRKİYE NİHAİ MAMUL ÜRETİMİ (Milyon Ton)

TÜRKİYE NİHAİ MAMUL TÜKETİMİ (Milyon Ton)

TÜRKİYE DEMİR ÇELİK İHRACATI

TÜRKİYE DEMİR ÇELİK İTHALATI

ÜRETİM YÖNTEMLERİNE GÖRE HAM ÇELİK ÜRETİMİ

ÜRÜNLERE GÖRE HAM ÇELİK ÜRETİMİ – 2013

1974: Koç Holding tarafından kuruldu. 1979: Yıllık ton sıvı çelik kapasitesi ile üretime başladı. 1983: Kamulaştırıldı. 2000: % 96,75 oranındaki kamu hissesi YAZICI-GÜRİŞ-PARSAN Ortak Girişim Grubu tarafından satın alındı. 2006: 70 tonluk EAO yatırımı ile beraber yıllık sıvı çelik kapasitesi ton’a ve hadde mamul kapasitesi ton’a yükseltildi. 2012: EAO iyileştirme yatırımı ile sıvı çelik kapasitesi ton’a yükseltildi. (Ancak Haddehane yatırımları tamamlanmadığı için mevcut kapasitemizin ton olarak kabul edilmiştir.) ŞİRKETİMİZ ;

ŞİRKET ORTAKLIK YAPISI

 Alaşımlı,  Yüksek alaşımlı,  Alaşımsız,  Sıcak haddelenmiş,  Her türlü tamamlama işlemleri yapılmış,  Isıl işlem görmüş, Vasıflı Çelik üretilmektedir. NE ÜRETİYORUZ?

TÜRKİYE’DEKİ VASIFLI ÇELİK SEKTÖRÜNDE ASİL ÇELİK’İN YERİ 2013 Üretim Dağılımı (%) FirmalarKapasiteÜretim Kapasite Kullanımı (%) Asil Çelik ,273 Diğer (*) ,027 Toplam (*) Tahmini

 Otomotiv sanayi,  Otomotiv yan sanayi,  Makine imalat sanayi,  Savunma sanayi,  Madencilik-Petrol sanayi,  Enerji sektörü  Ulaşım sektörü,  İş makineleri  Tarım iş makineleri sanayi, için üretim yapıyoruz. KİME ÜRETİYORUZ?

ÜLKELER BAZINDA SATIŞ DAĞILIMI (2013) 2014 (9 Ay) Türkiye : %76 Dış Piyasa : %24

ASİL ÇELİK ;  Kapasite olarak Türkiye’nin en büyük vasıflı çelik üreticisi olması,  İngot Döküm ve Sürekli Döküm üretimi yapması,  %100 yerli sermaye olması,  Lojistik olarak uygun konumda bulunması,  Satış sonrası teknik hizmetler olarak güçlü servis hizmeti sunması,  Özellikle Otomotive Sanayi başta olmak üzere, Makine İmalat Sanayi, Savunma Sanayi için ihtiyaç duyulan her türlü vasıflı çelik üretimini yapabilmesi, nedeniyle ülkemiz için stratejik önemi olan bir kuruluştur. ASİL ÇELİK’İN SANAYİ İÇİN ÖNEMİ

YATIRIMLARIMIZ

YATIRIMLARIMIZ (2012) Sürekli Döküm Makinesi Kesit Büyütme Modifikasyonu Yatırımın Bedeli : $ Yatırımın Gerekçesi : Mevcut durumda 135x135, 160x160 ve 240x240 mm kare olarak üretmekte olduğumuz blumların 160x160, 240x240, 280x300 Kare ve 300 mm Yuvarlak üretecek şekilde yapılacak bir modifikasyon ile, ingot dan elde edilen bazı kesitlerin, Sürekli Döküm imalatına kaydırılıp maliyet tasarrufu sağlanması. EAO Manipülatör Yatırımın Bedeli : $ Yatırımın Gerekçesi : Ocak içi Oksijen yayılımının daha kolay sağlanarak, Oksijen kullanımı veriminin arttırılması, buna bağlı olarak elektrik enerji ve elektrot sarfiyatının azaltılması.

YATIRIMLARIMIZ (2013) Yeni Büyük Kesit (Jumbo) Sürekli Döküm Makinesi (SMS) Yatırımın Bedeli : $ Yatırımın Gerekçesi : İngot ihtiyacının azaltılması, ürün portföyünün geliştirilmesi ve üretim verimliliğinin arttırılması.

YATIRIMLARIMIZ (2013) u Jumbo Sürekli Döküm Makinası:

YATIRIMLARIMIZ (2013) Büyük Kesit ve Orta Kesit Tamamlama Hatları Yüzey Çatlak Test Cihazları (Dr. Foerster) Yatırımın Bedeli : € Yatırımın Gerekçesi : Büyük Kesit ve Orta Kesit Haddehanesi mamullerinde artan müşteri taleplerinin gereksinimlerinin karşılanarak daha hızlı ve hassas yüzey çatlak kontrolünün yapılabilmesi. Büyük Kesit ve Orta Kesit Tamamlama Hatları Ultrasonik Test Cihazları (GE) Yatırımın Bedeli : € Yatırımın Gerekçesi : Mevcut cihazın yedek parçalarının üretilmiyor olması ve kalibrasyon hizmeti verilemiyor olması nedenlerinden dolayı yeni ve daha güncel bir cihaz alımı gerekliliği.

YATIRIMLARIMIZ (2014) Yeni Orta Kesit Sürekli Haddehanesi (DANIELI) Yatırımın Bedeli : € Yatırımın Gerekçesi : Orta Kesit Haddehanesinin kapasitesinin ve ürün kalitesinin arttırılması.

YATIRIMLARIMIZ (2014) Büyük Kesit Haddehane Modernizasyonu (DANIELI) Yatırımın Bedeli : € Yatırımın Gerekçesi : Büyük Kesit Haddehanesinin kapasitesinin ve ürün kalitesinin arttırılması.

YATIRIMLARIMIZ (2014) Hurda Makası (COPEX) Yatırımın Bedeli : $ Yatırımın Gerekçesi : Büyük hurda parçalarının kesilerek hurda boyutlarının küçültülmesi ve hurda şarj sayılarının azaltılması, verimliliğin arttırılması.

YATIRIMLARIMIZ (2014) SAP – ERP Sisteminin Kurulması Yatırımın Bedeli : € Yatırımın Gerekçesi : Mevcut AS400 olan ERP sisteminin yerine daha etkin kaynak yönetim sistemi olan SAP’nin kurulması, Proses ve sistem optimizasyonunun ve verimliliğinin arttırılması.

YATIRIMLARIMIZ (2014) Uludağ Üniversitesi Asil Çelik MYO İnşaatı Yatırımın Bedeli : € Yatırımın Gerekçesi : Sosyal sorumluluk çerçevesinde vasıflı ara eleman ihtiyacının karşılanması.

ISO 9001 ISO/TS ISO OHSAS 18001