Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE’DEKİ ENTEGRE DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE’DEKİ ENTEGRE DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ"— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE’DEKİ ENTEGRE DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ
ERDEMİR KARDEMİR İSDEMİR

2

3 Karadeniz Ereğli'de yerleşik bulunan demir-çelik fabrikasıdır.
11 Mayıs 1960 tarihinde resmen kurulmuş olup fabrika kurulması 42 ay sürmüş ve 15 Mayıs 1965'de işletmeye alınmıştır. Türkiye’deki ilk kurulan yassı çelik tesisidir. Türkiye'nin en büyük YASSI DEMİR üreticisidir. Yılda yaklaşık 10 milyon ton ham çelik, 5 milyon ton üzerinde yassı çelik üretiyor.

4 Yüksek Fırınlar Kok Fabrikası Sinter Fabrikası Kireç Fabrikası Çelikhane İkincil Metalurji Tesisleri Oksijen Fabrikası Sürekli Döküm Tesisleri Levha Haddehanesi İkmal Hatları Kuvvet Santrali Refrakter Atölyesi Su tesisleri Liman Tesisleri

5 Yüksek Fırın

6 Zübeyde Ayşe

7

8

9 Ürünler Sıcak Haddelenmiş Yassı Çelik Soğuk Haddelenmiş Yassı Çelik Galvanize/Galvanile Yassı Çelik Kalay/Krom Kaplı Yassı Çelik Silisli Saçlar

10 KARDEMİR

11 KARDEMİR Karabük’de yerleşik bulunan demir çelik fabrikasıdır.
1937 yılında Karabük Demir Çelik Fabrikaları olarak kurulmuştur. Türkiye’nin ilk entegre demir çelik fabrikası ve uzun mamülde cevhere dayalı üretim yapan tek kuruluşudur. 1995 yılında özelleştirilerek Kardemir adını almıştır.

12 KARDEMİR ton/yıl düzeyinde ham çelik üretim kapasitesi ile uluslararası kalite standartlarında pik, blum, kütük, nervürlü inşaat çeliği, profil, köşebent, maden direği, her türlü ray, kok ve kok yan ürünleri üreten Kardemir, inşaat, madencilik, ulaştırma ve sanayi sektörüne temel girdiler sağlar. Kuruluşundan itibaren çok sayıdaki endüstriyel tesisin proje, imalat ve montajını gerçekleştiren Kardemir, Türkiye’de Fabrikalar Yapan Fabrika olarak tanınır.

13 KARDEMİR Özelleştirme sonrası hızla kendisini yenileyen Kardemir, kurduğu yeni çelikhane konvertör sistemi ile çelik üretim prosesini değiştirmiş, modern teknolojisi ile kapasitesini verimlilik ve karlılığını arttırmıştır yılında devreye giren ray ve profil haddehanesi ile ürün gamını genişleten Kardemir, ray ve ağır profil üretiminde Türkiye ve bölge ülkeleri arasında tek kuruluş haline gelmiştir. Yeni kok fabrikası, yeni yüksek fırın, yeni oksijen konverterleri, yeni sürekli döküm tesisleri ve yeni enerji santrali gibi devam etmekte olan yatırımlar ile büyümesini sürdüren Kardemir, kapasitesini ton/yıl ’a ulaştıracaktır.

14 KARDEMİR

15 KARDEMİR

16 KARDEMİR

17 KARDEMİR

18 KARDEMİR

19 KARDEMİR

20

21 İSDEMİR 3 EKİM 1970 tarihinde Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında İskenderun’a yakın mesafede Payas yöresinde kurulmuştur. Ülkemizin kuruluş tarihi itibari ile üçüncü uzun üretim kapasitesine göre en büyük entegre demir ve çelik fabrikası olan İSDEMİR ,2008 yılında devreye aldığı 3.5 milyon ton/yıl sıcak haddeleme kapasitesi ile Türkiye’nin uzun ve yassı ürün üreten tek entegre tesisidir.

22 Uluslararası kalite standartlarında Pik, Blum, Kütük, İnşaat Çelikleri gibi uzun mamul üretmesi amacıyla kurulan İSDEMİR tesislerinde kok – sinter –yüksek fırın –çelikhane-sürekli döküm-sıcak haddeleme prosesleriyle üretim yapılmaktadır.

23 İSDEMİR’de Bulunan Yüksek Fırın

24 Üretim Akış Şeması

25 İSDEMİR, hem uzun hem yassı ürün üretimini demir cevherinden gerçekleştiren entegre bir demir – çelik tesisidir. Uzun Ürünler Kütük Kangal Yassı Ürünler Slab, sıcak haddelenmiş yassı ürünler Bobin Dilinmiş rulo Boya kesilmiş sac

26 Slab Döküm Kangal Haddehane

27 İSDEMİR’ de Üretilen Yassı Ürünler

28 KAYNAKLAR http://www.erdemir.com.tr
Demir – Çelik ders notları

29 TEŞEKKÜRLER…


"TÜRKİYE’DEKİ ENTEGRE DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları