Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: 0-242-2278731- 2277708 Fax: 0-242-2278733 STOK – COST CONTROL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Danışmanlık ve Bilgisayar Sistemleri
Advertisements

SentezDELUX OTEL Yönetim Sistemi
•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
DİKKAT!!! Yılbaşı devir işlemine başlamadan önce bu işlemleri kesinlikle yapmalısınız.
Front Office Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax:
RMOS DEVREMÜLK DEVRE TATİL OTOMASYONU
Tur Bilet Girişi. Rehberin sattıgı biletleri programa girmet için Reservation menüsünden Tour Reservation seçenegine tıklanır.
1 1-Diğer bölümünden Eczane Stok Sayımı bölümüne girilir.
Otel Satış Fiyatları.
2012
RMOS ORDERTAKER Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax:
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
AVEA SAHA GÜCÜ OTOMASYON PROJESİ
Teknik Servis Programı
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
İTS (İlaç Takip Sistemi)
RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
YEŞİL KART REÇETELERİ İTS İŞLEM REHBERİ
Otel Sözleşmeleri Giriş
Eczane ve Finans Yönetimi Sunumu 2014
Restaurant Yönetim Sistemi
Golf Course’lara satış fiyatlarını eklemek için Cards menüsünün altından Golf Course seçilir.
Otel alış fiyatlarını sisteme tanımlamak için Rezervasyon menüsünün altından Hotel Price seçilir.
Aynı Anda 3 ayrı satış fişi. Bir Müşteri işlemini yarım bırakıp başka bir müşteriye satış yapabilme 40 Ayrı Masa Hesabı -Tüm ürünleri masalara 2. satış.
M İ RONM İ RON İ HALE BAZLI LOJ İ ST İ K YAZILIMI Yazılım Kapsamındaki Süreçler.
Partilerin Oluşturulması ve Etiket talebi Üreticiler tarafından partileri oluşturulabilmesi için Tarla kontrol Raporunda belirtilen ifadenin yanındaki.
SÜT ÜRETİCİLERİ İÇİN BİR DEVRİM. AVESSOFT (DATA MEDIA) Avessoft olarak 2000 yılından bu yana sektörel yazılımlar üretmekteyiz. Yazdığımız bu ürünler.
Bütünleşik Dökümhane Çözümü
ERP KULLANIM KILAVUZU.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax: STOK – COST CONTROL.
MUHASEBE Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA
KONAKLAMA İŞLETMELERİ MUHASBESİ
1TÇ:Ticaret Yönetimi + Genel Muhasebe
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ TEDARİK YÖNETİM ZİNCİRİ
YEŞİL KART – İTS – KAREKOD İŞLEM BASAMAKLARI
Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.
Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
TAŞIT TANIMA SİSTEMİ Bu sistem, 1996 yılında Türkiye’de ilk defa Shell tarafından kullanılan, akaryakıt harcamalarının tek merkezden kontrol altına alınmasını.
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Otel Fiyatı Kopyalama. Otel alış fiyatlarını üzerine kar ekleyerek satış fiyatlarına veya otel satış fiyatlarından belli bir iskonto yaparak alış fiyatlarını.
EXCEL 2003 Ders 3,4,5,6. HESAPLAMALAR Fonksiyon Düğmesi Bu düğmeye tıkladığımızda karşımıza 5 tane seçenek çıkmaktadır. Bunlar; 1. Sum(Topla)= Belirtilen.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
Derslere grup öğrenci tanımlaması yapılabilen ve ders öğrenci sınıf listelerinin raporlarının alınabildiği ekrandır. Ekran 3 sekmeden oluşmaktadır. Bu.
Microsoft EXCEL (1).
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
LOGO CRM ve SİPARİŞ OTOMASYONU
KALKIM ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 13 Ağustos 2013
İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ EDİNDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA) Kütüphanenin ana sayfasından Giresun Üniversitesi Katalog Tarama tıklanır. Gelen ekranda Oturum Aç sekmesi seçilir.
CRM Yazılımı - Anasayfa CRM Yazılımı İçerisinde Barındırdığı Özellikler *. Personel BilgileriPersonel Bilgileri *. Müşteri BilgileriMüşteri Bilgileri *.
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İŞLETME DEFTERİ NAZAN PAT
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
MM-Malzeme Yönetimi Genel Sunumu
EN KOLAY ONLINE ÖN MUHASEBE PROGRAMI YONCAERP
Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için Online Ön Muhasebe Programı YoncaERP ile Stok, Cari, Fatura, Sipariş, Kasa, Banka, Çek Senet takibini yapın
Yerli Direkt Malzeme Fatura Kontrol Süreci
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax: STOK – COST CONTROL

Stok Kodları MS Excel’den Transfer edilebilmesi Programın her bölümünde raporları Word ve Excel’e gönderebilmek için bu butonlardan faydalanılır. Stoklar Envanter Gruplarına göre açılır.

Tüm Stok Hareketleri tek bir ekrandan rahatlıkla yapılabilir. Yeni Satıcı ve Yeni Malzeme aynı ekran üzerinden yapılabilir. Böylelikle işlenmekte olan fişten çıkmak zorunda kalınmaz. Yine fişin içindeyken, Tesellüm fişinden departmana direk çıkış, Satıcı değişikliği. Tarih değişikliği. Fatura No değişikliği, Departman değişikliği, Bir Malzemenin durumuna bakma gibi işlemler tek tuşla yapılabilir. Son Kayda Göre Düzenle; Fiş girilirken en son kaydı en yukarda göstererek kullanıcının daha etkin kontrol yapabilmesi sağlanır.

Stok Kartı herhangi bir malzemenin istediğimiz tarihler arasındaki tüm hareket detaylarını gösterir. Ayarıca aynı ekran üzerinden bir malzeme üzerindeki tüm hareketler diğer malzemeye veya bir satıcı üzerindeki tüm hareketler diğer bir satıcıya transfer edilebilir.

Giriş Raporları belirtmiş olduğumuz tarihler arası girişi yapılan malzemelerin listesini verir. Yukarıdaki butonlardan yararlanılarak malzemeleri hangi kritere göre sıralayacağımız belirtilir. Çekilecek olan raporda hangi bilgilerin çıkıp çıkmayacağı aşağıdaki seçeneklerden belirtilebilir. Eğer Muhasebe Mutabakat seçilirse Depo girişleri işe muhasebeleşenler arasındaki farkı aşağıda olduğu gibi gösterir.

Çıkış Raporları Belirmiş olduğumuz tarihler arası departmanlara çıkışı yapılan malzemelerin listesini verir. Yukarıdaki butonlardan yararlanılarak malzemeleri hangi kritere göre sıralayacağımız belirtilir. Çekilecek olan raporda hangi bilgilerin çıkıp çıkmayacağı aşağıdaki seçeneklerden belirtilebilir.

Programda ana depo stokları ile gerçekteki stokları karşılaştırmak açısından ana depo sayımı girilir.

Bu raporla Ana depoda bulunan malzemelerin tamamını devir, giriş, çıkış ve kalan şeklinde görebiliriz.

Yıllık Analiz Raporu malzemeleri ay bazında yılık toplamları veren bir rapordur.

Ana Depoda malzemeler tanımlanırken minimum – maksimum stok seviyeleri belirtilerek ana depoda bulunması gereken stok miktarını kontrol altında tutabiliriz.

Malzemelerin aylık yada günlük olarak ortalama fiyatlarını raporlayabiliriz.

Ay Sonu işleminde ana depoda kalan malzemeler bir sonraki aya devir olarak aktarılır.

Departmanlardan yapılan Pos satışlarının departmanlardan düşürtmek için satılan her ürünün bir reçetesi bulunmalıdır.

Satılan ürünlerin stoklardan düşmesi için reçetelerin detaylarının girilmesi gerekmektedir. İlk girişte maliyetini bulan reçete sonraki stok alımların dada maliyetini otomatik olarak güncelleyecektir.

Pos Sistemin kullanılmadığı otellerde satışların stoklardan düşmesi için Satış Bildirim fişi kullanılabilir.

Satışı yapılan reçeteler kategorilerine göre (Satış, Ödenmez, İkram, Yiyecek, İçecek vs.) listelenir.

Satışı yapılan reçetelerdeki kullanılan malzemeler kategorilerine göre (Satış, Ödenmez, İkram, Yiyecek, İçecek vs.) listelenir.

Departmanlarda bulunan tüm malzemelerin Devirlerini. Girişlerini, Transferlerini, Satışlarını ve kalanlarını tek bir raporda görebiliriz.

Departman sayımları girildikten sonra departmanlarda kalan stok miktarları ile girilen sayımları karşılaştırıp tüketimi bulabiliriz.

Cost Raporları Aylık Bazda alınabildiği gibi Yıllık Bazda da alınabilir. Bunu yaparken soldaki seçeneklerden hangi fiş tipinin görüntülenmesini istiyorsak onu seçerek raporumuz almalıyız.