DG Taxation and Customs Union Slide: 1 European Commission - DG Taxation and Customs Union İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı– Modül 22 11 Nisan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Frédéric Gielen Mali Yönetim Baş Uzmanı Avrupa ve Orta Asya Bölgesi DÜNYA BANKASI Kurumlar Vergisi Raporlama ve Mali Raporlama Arasındaki İlişki: IFRS’nin.
Advertisements

 Avrupa Yolu –Muhasebe Reformu ve Kurumsal Güçlendirme Programı (REPARIS) Dünya Bankası / Avrupa Komisyonu Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Muhasebesi.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Kamu-Özel Sektör Ortaklığı Proje/İmtiyazlarında Özel Sektör.
REPARIS Çalıştayı Bir Bankacının Bakış Açısından Güvenilir Mali Raporların Önemi Risk Control March 14-15, 2006 Vienna,
1 IFRS’de Yorum Olanağı : IFRS için Ölüm Öpücüğü mü yoksa Başarıya Giden Yol mu? Prof. Dr. S. J. Maijoor (AFM)
(c) Rita Ilisson Dec Estonya’da IAS/IFRS IAS/IFRS ve KOBİ’ler Rita Ilisson Üye, IASB Standartlar Danışma Konseyi Başkan, Estonya Muhasebe.
AB Müktesebatı dahilinde Şirketler Kesimi Muhasebe ve Denetimi
Ayhan TOZER Telekomünikasyon Uzmanı Telekomünikasyon Sektöründe Hizmet Seviyesi Taahhütleri; AB ve Türkiye Uygulamaları Habtekus 2008, Yıldız Teknik Üniversitesi,
2005 YILI MALİ SONUÇLARI İstanbul 1.Nisan.2005.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.

Algoritmalar DERS 2 Asimptotik Notasyon O-, Ω-, ve Θ-notasyonları
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
Avrupa'da iş güvenliği ve sağlığı Lizbon Anlaşmasındaki sosyal güvenlik bölümü Çerçeve direktif Sair direktifler Sosyal diyalogun rolü İş güvenliği ve.
Bağlam Avrupa Komisyonu, AB’nin Ekim 2011’de çıkardığı “ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Yeni bir AB stratejisi” isimli KSS stratejisinde,
©2005 Deloitte & Touche LLP. Private and confidential 1 AB’de Ulusal bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
I. Uluslararası Muhasebe Denetimi Sempozyumu VII
Dünya Bankası KOBİ Finansal Raporlaması José Maria Bové FEE Başkan Yardımcısı, KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Başkan, FEE KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Çalışma.
1 © 2006 IASC Foundation, all rights reserved. IASB’ın KOBİ’ler için Muhasebe Standartları Projesi Paul Pacter IASB Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU « Yeni Kamu İhale Prosedürleri ve Araçları” Ankara 5-6 Şubat.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
Devredilebilir Menkul Kıymet Müşterek Yatırım Fonu Girişimleri (UCITS)
1 UFRS ve Basel 2 Ian Michael Muhasebe ve Denetim Politikası Dairesi Finansal Hizmetler Kurumu Contact:
Benoît Lebrun Başkan, Muhasebe Çalışma Grubu FEE 7 Haziran 2005 Muhasebe ve denetim düzenlemesinde gelişmiş program Muhasebe Direktifleri.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 22 Mali Tabloların ve Vergi Raporlamasının Genel Amaçları Stefano Marchese FEE, Vergilendirmeden Sorumlu.
IFRS’nin Sigorta Sektöründe Uygulanması Avusturya Çalışması Hakim Karin Harreither, CPA REPARIS Viyana Bakanlar Konferansı 2006, Mart 2006.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
Büyüme, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Reformları
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Martin Oder, LL.M. OECD/SIGMA “İmtiyazlar ve Kamu Özel Sektör.
Mapsec İsveç’te Performans Yönetimi Allan Gustafsson Ankara, 10 Ocak 2005.
TİCARİ KAR VEYA ZARARIN HESAPLANMASINDA TEK DÜZEN HESAP PLANINDA YAPILAN DÖNEM SONU KAYITLARI Bilanço Hesaplarında Maliyet Hesaplarında Gelir Tablosu.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticileri için DEA Oturum 2: DEA konusunda bazı Uluslar arası Deneyimler 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
Varşova, 7 Haziran 2005 Muhasebe ile ilgili Topluluk Müktesebatının Kabulü, Uygulanması ve Uygulatılması Jacek Gdański Muhasebe Bölümü, Maliye Bakanlığı.
KOBİ’LERİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMEK KOBİ’lerin ve Diğer Paydaşların İhtiyaçlarına Cevap Vermek SLOVENYA Örneği Dr. Meta Duhovnik, SLOVENYA.
® International Accounting Standards Committee Foundation December World Bank—Advanced Program in Accounting and Auditing Regulation Uluslararası.
29 Kasım Direktifin Uygulanması Macaristan’da Kamu Gözetimi Katalin Fekete Başkan Yardımcısı Macaristan Denetçiler Odası.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi Programı– Modül 28 Emeklilik Fonları Richard Berr Direktör, Değerleme ve Raporlama 20 Haziran 2006.
1 İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 23 Prof. Arnold Schilder BCBS Muhasebe Görev Gücü Başkanı 3 Mayıs 2006.
Kurumlar Vergisi ve Raporlama Arasındaki İlişki: İngiliz Tecrübesi Wayne Weaver 14 Mart 2006.
© 2006 KPMG The Advanced Program in Accounting and Auditing Regulation Module İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 24: UFRS’lerin.
IAS-1 Finansal Tabloların Sunumu
Slide 1 Yasal Denetim ile İlgili 8. Şirketler Hukuku Direktifi : Denetim mesleğine giriş, karşılıklı tanıma ve firmaların serbest dolaşımı ile ilgili.
Belirlilik Koşullarında Sermaye Bütçelemesi
Avusturya Kalkınma İşbirliği REPARIS Viyana Çalıştayı
MONOGRAFİ 5:Getiri Ltd. Şir.’nin Haziran 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Bilgilendirici Not: AB’de Kamu İhale Düzenlemeleri ve Uygulamaları.
Slide 1 AB Müktesebatı Muhasebe ve Denetime Giriş: Jurgen Tiedje Muhasebe ve Denetim Birimi Avrupa Komisyonu.
Bağımsız Denetime (ve TMS’ye) geçişte Tecrübe Paylaşımları
UMS 12 Kurum Kazancı Üzerinden Ödenen Vergiler Temel ilkeler
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Muhasebesi REPARIS Çalıştayı Annette Davis Mart 2006.
Devlet Muhasebe Standartları
TEK DÜZEN HESAP PLANI PROF. DR. METİN SABAN YRD. DOÇ. DR. HAKAN VARGÜN
Devlet Muhasebe Standartları
TÜRKİYEDE BAĞIMSIZ DENETİM
HESAP PLANI.
KONSOLİDE MALİ TABLO ÖRNEKLERİ
Sunum transkripti:

DG Taxation and Customs Union Slide: 1 European Commission - DG Taxation and Customs Union İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı– Modül Nisan 2006 Ortak bir AB Vergi Matrahı için Olası bir Başlangıç Noktası Olarak UFRS Tom NEALE Baş Yönetici Vergi ve Gümrük Birliği Genel Müdürlüğü

DG Taxation and Customs Union Slide: 2 European Commission - DG Taxation and Customs Union Giriş Ortak Konsolide Kurumlar Vergisi Matrahı (CCCTB) lGeçmişi  Bugüne Kadar Yapılan Çalışmalar IFRS/IAS lGeçmişi lCCCTB ile Etkileşim

DG Taxation and Customs Union Slide: 3 European Commission - DG Taxation and Customs Union CCCTB – Nedir? lOrtak - Her üye Devlette aynı vergi tabanı lKonsolide – Tüm grup şirketlerinin vergi matrahları, grup içi işlemler hariç tutularak birleştirilir ve daha sonra paylaştırılır lKurumsal – şirketler için lVergi matrahı- taban ile ilgilidir, oran ile ilgili değil

DG Taxation and Customs Union Slide: 4 European Commission - DG Taxation and Customs Union CCCTB - Geçmişi l lŞirketlerin Vergi Bildirimleri ve Şirket Vergi Çalışması (Ekim 2001) mZararların kurtarılmaması bir engel mUyum maliyetleri mDevir Fiyatlandırmasındaki karmaşıklıklar mEngellerin kaldırılması için ikili takip stratejisi - kısa vadede hedefleniyor – örneğin Direktif güncellemeleri, ve mDaha kapsamlı olarak, uzun vadede– CCCTB

DG Taxation and Customs Union Slide: 5 European Commission - DG Taxation and Customs Union CCCTB - Geçmişi 2003 – Kamuoyu İstişaresi ‘2005 yılında ISA’ların uygulanması ve şirketlerin AB çapındaki faaliyetleri için konsolide bir vergi matrahının uygulamaya konması üzerindeki etkileri’2003 – Kamuoyu İstişaresi ‘2005 yılında ISA’ların uygulanması ve şirketlerin AB çapındaki faaliyetleri için konsolide bir vergi matrahının uygulamaya konması üzerindeki etkileri’ 2003 – daha sonraki Bildiride, CCCTB tercih edilen uzun vadeli seçenek olarak teyit edilmiştir2003 – daha sonraki Bildiride, CCCTB tercih edilen uzun vadeli seçenek olarak teyit edilmiştir 2004 – ECOFIN (gayrıresmi) : CCCTB Çalışma Grubu için destek2004 – ECOFIN (gayrıresmi) : CCCTB Çalışma Grubu için destek Kasım 2004 – CCCTB Çalışma Grubu kurulduKasım 2004 – CCCTB Çalışma Grubu kuruldu Ekim 2005 – Lizbon Bildirisi: Lizbon hedeflerine ulaşılmasında verginin katkısı – CCCTB önerisi 2008’deEkim 2005 – Lizbon Bildirisi: Lizbon hedeflerine ulaşılmasında verginin katkısı – CCCTB önerisi 2008’de Nisan 2005 – Bugüne kadar kaydedilen ilerleme ve sonraki adımlar (COM(2006)157)Nisan 2005 – Bugüne kadar kaydedilen ilerleme ve sonraki adımlar (COM(2006)157)

DG Taxation and Customs Union Slide: 6 European Commission - DG Taxation and Customs Union CCCTB Çalışma Grubu (CCCTB WG) lTeknik çalışma grubu m Komisyon başkanı mTüm 25 Üye Devletten vergi idaresi uzmanlarının katılımı m başlangıç görev süresi üç yıl m Geçici çalışma programının kabulü mToplantılar +/- her üç ayda bir m Üye Devletler bazı alt gruplara başkanlık ediyor

DG Taxation and Customs Union Slide: 7 European Commission - DG Taxation and Customs Union Şeffaflık

DG Taxation and Customs Union Slide: 8 European Commission - DG Taxation and Customs Union CCCTB WG Çalışma Programı l lGeçici Çalışma Programı mGenel Vergi İlkeleri rGenel ekonomik ve vergi muhasebesi ilkeleri mVergi Matrahının Geleneksel Yapısal Unsurları r Amortisman, karşılıklar/yedekler, gelirin tanımı, vs. mOrtak bir Konsolide Vergi Matrahının İlave Unsurları r Konsolidasyon Yöntemi r Tahsis Mekanizması r Vergi kaçağına karşı kurallar mOrtak Konsolide Vergi Matrahının Uygulanması

DG Taxation and Customs Union Slide: 9 European Commission - DG Taxation and Customs Union IAS/IFRS - Geçmişi l lIAS Düzenlemesi: AB ’de yaklaşık grubun konsolide hesapları için zorunlu l lAB ’deki bireysel şirketler için sınırlı ulaşılabilirlik l lAncak - bireysel şirketler temel vergilendirilebilir kuruluşlardır

DG Taxation and Customs Union Slide: 10 European Commission - DG Taxation and Customs Union IAS/IFRS – CCCTB ile Etkileşim l lYapılan istişareler, muhasebe konsolidasyonunun (IAS 27) vergilendirme için uygun olmadığını ortaya koymuştur l lBelirli muhasebe ilkeleri vergilendirmeden farklılık gösteriyor; örneğin Gerçek Değer, önemlilik, ve UFRS hesaplarının amacı l lMuhasebe ve Vergi Bağımlılığı

DG Taxation and Customs Union Slide: 11 European Commission - DG Taxation and Customs Union IAS/IFRS’lerin Kullanımı l lVergi Matrahının tasarımı için araç l lTüm AB ’de ortak tanımlar ve anlayış l lMuhasebe ve Vergi Bağımlılığı– tek bir ortak vergi matrahı ile bağlar zayıflamalıdır; ancak bireysel hesaplarda 25 ’e kadar farklı grup muhasebe standardı

DG Taxation and Customs Union Slide: 12 European Commission - DG Taxation and Customs Union Örnekler (i) lVergi İlkeleri – Çerçeve lVergi Amortismanı – IAS 16 (Mallar, Tesisler ve Teçhizat), IAS 38 (Maddi Olmayan Varlıklar), IAS (Kiralar) lYedekler ve Karşılıklar– IAS 37 (Karşılıklar, Olası Pasifler ve Olası Aktifler) lVergilendirilebilir Gelir – IAS 18 (Gelir), IAS 11 (İnşaat Sözleşmeleri) lDış Gelir – Sınır Kapsamı, vs. OECD Örnek Anlaşması ve Kılavuzları

DG Taxation and Customs Union Slide: 13 European Commission - DG Taxation and Customs Union Örnekler (ii) lKonsolidasyon –IAS 27 değil (Bağlı Ortaklıklara Yatırımlar için Konsolide Mali Tablolar ve Muhasebe) lPaylaşım Mekanizması – IAS 14 (Kısmi Raporlama)? lFinansal Varlıklar ve Kurumlar– IAS 32 (Finansal Araçlar: Açıklama ve Sunum), IAS 39 (Finansal Araçlar: Tanıma ve Ölçüm)

DG Taxation and Customs Union Slide: 14 European Commission - DG Taxation and Customs Union Sonuçlar lUFRS, ortak bir AB vergi matrahı için olası bir başlangıç noktası mıdır? lEvet – çalışmada yardımcı olacak bir araç olarak, büyük ölçüde UFRS’lerin Üye Devlet kontrolünün dışında sürekli olarak değişmesinden dolayı, resmi bir bağ yoktur; bazı uygun olmayan ilkeler içermektedir ve AB’deki tüm şirketler tarafından kullanılmamaktadır lhttp://europa.eu.int/comm/taxation_customs/tax ation/company_tax/common_tax_base/index_en. htm