NAMAZ ORHAN AVCI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. ÜNİTE NAMAZ BİR İBADETTİR HAZIRLAYAN AYHAN TABUR.
Advertisements

Resimlerle Abdest ve Namaz
Namaz Namaz Nasıl Kılınır?.
ASFA AHMET MİTHAT LİSESİ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
BİLGİSAYAR DERSİ MUHAMMED SAİT
NAMAZ.
TÜRKÇE NAMAZIN KILINIŞ ŞEKLİ (Kur’an ve Kur’an Merkezli sünnete göre)
NAMAZ NEDİR? Namaz, Müslümanların günde beş kez yerine getirmeleri Allah tarafından emredilen ve bedenle yapılan bir ibadettir.
NAMAZIN İÇİNDEKİ VE DIŞINDAKİ FARZLAR
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
Cuma Namazı Cuma Namazı
HOŞ GELDİNİZ CAMİMİZE VE İLMİHAL DERSİMİZE
Namazın Vacipleri.
GÜNLÜK NAMAZLAR (5 VAKİT NAMAZ)
OTUZİKİ FARZ Mustafa Teke.
OTUZİKİ FARZ Salim SELVİ.
NAMAZ BİR İBADETTİR.
Din Görevlisi:.
Temel dİnİ bİlgİler İbadet
6. Sınıf - 1. Ünite ÖĞRENME ALANI -
İlköğretim DKAB Dersi 6.sınıf 2.Ünite Sunusu
Namaz’ın Farz-Vacip ve Sünnetleri
Namaz İbadeti İlköğretim DKAB Dersi 6.sınıf 2.Ünite
DİNİMİZ İSLAM.
İlköğretim DKAB 10.SINIF 2.ÜNİTE 10.Sınıf 2. Ünite Kültürümüz ve Din
NAMAZ NEDİR? GÜNDE BEŞ VAKİT YERİNE GETİRİLMESİ ALLAH TARAFINDAN EMREDİLEN BİR İBADETTİR. NAMAZ KUR’AN-I KERİM’DE NAMAZ YERİNE “SALAT” KELİMESİ KULLANILIR.
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
Namazın Şartları.
Namaz İbadeti.
NAMAZIN VACİPLERİ Namazın farzlarının dışında da uyulması gereken kuralları vardır. Bunlara namazın vacipleri adı verilir. Vacip gerekli, lazım olan anlamlarına.
Ramazan Ayı ve Oruç İle İlgili Kavramlar
Cemaatle Namaz ..
. . ..
. . ..
. . ..
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
ÖĞLE NAMAZI.
FARZ VE NAFİLE NAMAZLAR
. . . İKİNDİ NAMAZI ( 8 REK’AT) 4 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku.
Namazın Farzları . ..
. . ..
. . ..
Namaz Cenâb-ı Hakk'a ve Peygamber Efendimiz'e imandan sonra İslâmın şartlarının en büyüğü ve en mühimmi namazdır. Namaz îmânın alâmetidir. Bütün ilâhî.
إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي İnnenî enallâhu lâ ilâhe illâ ene fa’budnî ve ekımis.
. . ..
. . ..
NAMAZIN ŞARTLARI DIŞINDAKİ ŞARTLAR İÇİNDEKİ ŞARTLAR Setr-i Avret
İSLÂM DİNİ’NDE BAŞLICA İBADETLER
NAMAZ TEST SORULARI.
NAMAZ.
TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR Teravih namazı sünnet bir namazdır, hatta sünnet-i müekkede olarak Peygamber Efendimizin (S.a.v.) devamlı yaptığı bir namazdır.
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
Bugün neler öğreneceğiz?
Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar).
NAMAZ.
NAMAZ ÇEŞİTLERİ FARZ,VACİP,NAFİLE.
NAMAZIN ŞARTLARI.
NAMAZIN KILINIŞI.
(Şair Baki İ.Ö.O. Din Kül. Ve Ah. Bil. Öğr.)
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ ÖRETMENİ
HEVİN TAŞNİ ŞULE HARPUT
NAMAZ NAMAZ NEDİR? Namaz dinin direği, ibadetlerin en üstünüdür. Yüce Allah'a karşı en önemli ibadet görevimiz günde beş defa kıldığımız namazlarımızdır.
BEŞ VAKİT NAMAZ NAMAZ NASIL KILINIR.
Göçerler İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
NAMAZIN ŞARTLARI BİL BAKALIM OYUNU
Ünitemizden Öğrendiklerimiz
ÖĞLE NAMAZI.
SABAH NAMAZI ( 4 REK’AT) 2 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Euzu Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku Fatiha.
 Orucun başlama vakti anlamına gelmektedir.  Tan yerinin ağarmasıyla orucun bazı yasaklarının başladığı vakte denir.
Sunum transkripti:

NAMAZ ORHAN AVCI

NAMAZIN FARZLARI Namazın farzları on iki tanedir. Namazın içindekiler ve dışındakiler olmak üzere iki gruba ayrılır. Dışındakilere namazın ŞARTLARI, İçindekilere namazın RÜKÜNLERİ denir.

NAMAZIN ŞARTLARI Hadesten taharet(manevi temizlik) Necasetten taharet (maddi temizlik) Setr-i avret (avret yerlerinin örtülmesi) İstikbali kıble Vakit Niyet

NAMAZIN RÜKÛNLARI İftidah Tekbiri Kıyam (ayakta durmak) Kıraat (okumak) Rüku(eğilmek) Secde Kade-i Ahire(son oturuş)

NAMAZIN VACİPLERİ Namazın vaciplerini yanılarak-unutularak terk edilmişse sehiv secdesi yapmak gerekir.Eğer kasten terk edilmişse namazın iadesi gerekir.

NAMAZIN VACİPLERİ (Devamı) Namaza başlarken Allahu Ekber demek, Fatiha suresini okumak, Zamm-ı sure okumak, Farz olan kıraatı ilk iki rekatta yerine getirmek, Fatihayı zamm-ı sureden önce okumak, Vitir namazında kunut dualarını okumak,

NAMAZIN VACİPLERİ(Devamı) Secde yaparken alınla birlikte burnu da yere koymak, 3-4 rekatlı namazlardaki ilk oturuş Her oturuşta tahiyyat, Ta’dîl-i erkâna riayet etmek, Gerektiği yerde sehif ve tilavet secdesi yapmak, Namazın sonunda selam vermek.

NAMAZIN VACİPLERİ (Devamı) Secdeleri ardı ardına yapmak İkinci rekatta oturuşu fazla uzatmamak Bayram namazların tekbirleri İmamın sabah,Cuma,bayram;akşam ve yatsının ilk iki rekatta sesli okunması Yalnız kılanın sesiz okuması

NAMAZIN SÜNNETLERİ Sünnet;Allah Resulü’nün devamlı olarak yaptığı,bir mazeret olmaksızın terk etmediği şeylerdir. Yapılmasında sevap vardır;terk edilmesi ise namazın tekrarı gerektirmez,sadece şefaatten mahrum olma söz konusudur.

NAMAZIN SÜNETLERİ (Devamı) Farz namazlarda ezan ve kamet okumak. Başlangıç tekbirinde parmakları açarak elleri kaldırmak. Tekbirleri imamın açıktan söylemesi. Tekbirin arkasından “sübhaneke” okumak. ”Sübhaneke”den sonra “e’uzü” okumak. Her “fatiha” dan önce “besmele” çekmek.

NAMAZIN SÜNETLERİ(Devamı) Fatihadan sonra gizlice amin demek, Rükü ve seceye giderken Allahu Ekber demek, Rüküda 3 kere “Sübhane Rabbiyelazim” demek, Rüküdan kalkarken semi allahü limen hamideh, Secde de 3 kere “Sübhane Rabbiyel-alâ” demek, Secdede el parmakları birleştimek

NAMAZI SÜNNETLERİ (Devamı) Son oturuşta tarhiyattan sonra salavat okumak, Selli-barik okumak, Allahümme rabbena duaları okumak, Önce sağa sonra sola selam vermek, Namazı sarık ve takke ile kılmak.