Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NAMAZIN KILINIŞI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NAMAZIN KILINIŞI."— Sunum transkripti:

1 NAMAZIN KILINIŞI

2 بِســــْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

3 Tekbir: Gözler secde yerine bakıyor
Tekbir: Gözler secde yerine bakıyor. Ellerin içi kıbleye dönük, başparmak kulak yumuşağına değiyor. İki ayak birbirine paralel, ayaklar arasında 4 parmak sığacak kadar mesafe var.

4 Tekbir: Gözler secde yerine bakıyor
Tekbir: Gözler secde yerine bakıyor. Eller göğüs hizasında, parmak uçları omuz hizasını geçmiyor

5 Kıyam: Gözler secde yerine bakıyor
Kıyam: Gözler secde yerine bakıyor. Eller göbek altında bağlanmış vaziyette. Sağ elin küçük parmağıyla başparmak, sol elin bileğini halka gibi kavramış şekilde.

6 Kıyam : Gözler secde yerine bakıyor
Kıyam : Gözler secde yerine bakıyor. Eller göğüs üstünde ve sağ el sol elin üzerinde

7 Rüku’: Gözler iki ayak ucuna bakıyor
Rüku’: Gözler iki ayak ucuna bakıyor. Baş ile arka aynı hizada, sırt düz vaziyette ve yere paralel durumda. Bacak ve kollar gergin. Parmaklar açık, sıkıca dizkapaklarını kavramış vaziyette.

8 Rükü: Gözler iki ayak ucuna bakıyor
Rükü: Gözler iki ayak ucuna bakıyor. Baş ile sırt aynı hizada olmayıp, baş daha yukarda. Parmaklar, araları kapalı olarak hafiften dizkapakları üzerinde.

9 Secde: Baş iki el arasında. Alın ve burun yere değiyor
Secde: Baş iki el arasında. Alın ve burun yere değiyor. Parmaklar kıbleye doğru. Dirsekler yere değmiyor ve vücuda yapışık değil. Karın, oyluklardan ayrı .Ayak parmakları kıbleye dönük, topuklar dik.

10 Secde: Alın ve burun yere değiyor
Secde: Alın ve burun yere değiyor. Baş iki el arasında, parmaklar kıbleye doğru. Dirsekler yere değiyor ve vücuda yapışık," oyluklar da karna bitişik vaziyette. Ayakların üstü yere gelmiş şekilde ve her iki ayak sağa yatık

11 Ka'de: Gözler oyluklara bakıyor
Ka'de: Gözler oyluklara bakıyor. Eller oyluklar üzerinde, parmaklar kendi halinde. Sol ayak yatık ve üzerinde oturulmuş. Sağ ayak dik ve başparmağı kıbleye dönük.

12 Ka'de: Gözler oyluklara bakıyor Eller oyluklar üzerinde, parmaklar kendi halinde Her iki ayak sağa çıkarılmış, sol ayak üzerine değil, yere oturulmuş vaziyette.

13 Sağa Selam: Eller oyluklar üzennde, parmaklar kendi halinde
Sağa Selam: Eller oyluklar üzennde, parmaklar kendi halinde. Sağ ayak dik, başparmak kıbleye dönük. Baş sağa çevrilmiş ve gözler omuza bakıyor.

14 Sağa Selam: Eller oyluklar üzerinde, parmaklar kendi halinde
Sağa Selam: Eller oyluklar üzerinde, parmaklar kendi halinde.' Her iki ayak sağa çıkarılmış vaziyette. Baş sağa çevrilmiş ve gözler omuza bakıyor.

15 Sola Selam: Eller oyluklar üzerinde, parmaklar kendi halinde
Sola Selam: Eller oyluklar üzerinde, parmaklar kendi halinde. Sağ ayak dik, başparmak kıbleye dönük. Baş sola çevrilmiş ve gözler omuza bakıyor.

16 Sola selam Sola Selam: Eller oyluklar üzerinde, parmaklar kendi halinde. Her iki ayak sağa çıkarılmış vaziyette. Baş sola çevrilmiş ve gözler omuza bakıyor

17 Dua: İki el birleştirilmiş, parmak uçları omuz hizasında
Dua: İki el birleştirilmiş, parmak uçları omuz hizasında. Avuçlar semaya doğru açık ve yüze meyilli tutulmuş. Başparmak diğer parmaklara bitişik değil.

18 Dua: İki el birleştirilmiş, parmak uçları omuz hizasında
Dua: İki el birleştirilmiş, parmak uçları omuz hizasında. Avuçlar semaya doğru açık ve yüze meyilli tututmuş. Başparmak diğer parmaklara bitişik değil.

19 Bu slayt gösterisinin hazırlanmasında, Fazilet Neşriyat’ın yayınlamış olduğu “MUHTASAR İLMİHAL” İsimli eserden yararlanılmıştır. Hazırlayan : Mücahit ÇATAL


"NAMAZIN KILINIŞI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları