UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
Advertisements

TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİ SUNUMU
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
Hasan H. YAVUZ Bahar Tekstil İnsan K. Müdürü
TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİ SUNUMU
Middle East Technical University
Meriç Belediyeler Birliği
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
UZUNKÖPRÜ TARIMSAL SANAYİ PROJESİ ARAŞTIRMA KONFERANSLARI EDİRNE İLİNDEKİ VERİMSİZ İŞLETMELERİN TEKRAR EKONOMİYE KAZANDIRILMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Araştırma.
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
İKMEP / HRD-VET Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bileşeni Etkinlikleri
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
Kadın ve Genç Girişimciler İçin En İyi Fırsatlar Better Opportunities For Young and Women Entrepreneurs.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
EGEV EGE EKONOMİYİ GELİŞTİRME VAKFI. EGEV’e Üye  Afyon  Aydın  Balıkesir  Çanakkale  Denizli  İzmir  Kütahya  Manisa  Muğla  Uşak  Valilikler.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
YERELDE AB SÜRECİ.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
1. 2 İşletmelerin genel amaçları 3 Değer Arttırma: İş letme piyasa de ğ erini hissedarları açısından maksimum yapmalıdır 4.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Özel sektör işyerlerinde 6 ay süreyle İşbaşı Eğitim Programında (İEP) çalışacak kursiyerlere İŞKUR tarafından net asgari ücret ödenecektir.
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
NANOMAM® a. ş www. nanomam
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Proje, İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA)’nın Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenmektedir.
Soru; Türkiye’nin üyeliğinin muhtemel etkileri neler olabilir?
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
KIRSAL KALKINMA ve ÖRNEK PROJELER
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KKTC TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI TURİZM YATIRIM POLİTİKALARI Doç. Dr
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
İSTİHDAM ODAKLI MESLEKİ EĞİTİM KONSEPTİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İSTİHDAM ODAKLI MESLEKİ EĞİTİM KONSEPTİ
Tarımsal Gıda Endüstrisinde Yeni Girişimcilerin Uluslararasılaşması
Sunum transkripti:

UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ Bu Proje AB Tarafından Desteklenmektedir. Referans No.: ( CSD-II-FA-19 )

Projemizle yerel ekonomik işbirliği bağları kurularak güçlendirilecek ve Yatırımlar karşılıklı olarak desteklenecektir.Ekonomik potansiyelin ortaya çıkmasına ve yatırımlara dönüştürülmesine çalışılacaktır.Tarıma dayalı fabrika ve işletmelerin karlı çalıştırılmaları ve iflastan kurtarılmalarına çalışılacak, bölgede ekonomik kalkınma hızlanacak ve istihdam artarak işsizlik azalacaktır. Genel Amaçlar

Proje yerel ve bölgesel düzeyde sanayici ve işadamlarını bir araya getirerek, çeşitli toplantılar düzenleyerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalarına olanak sağlayacaktır.Avrupa Birliğinin daha fazla tanınmasına ve farkındalığının yaratılmasına katkı sağlayacaktır.

Proje çerçevesinde yürütülecek faaliyetler ile proje bölgelerinin diğer şehirlere nazaran ekonomik olarak soyutlanmışlıklarının ortadan kaldırılması, ticari işbirliğinde daha etkin, verimli ve yoğun bir döneme girilmesi ve ekonomik kalkınmanın ivme kazanarak büyümenin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Özel Amaçlar Hedef gruplara ve yararlanıcılara tarım,ticaret ve sanayi alanlarında eğitim verilecek. İşadamları ve sanayicilerin yatırım teşviklerinden yararlanmaları sağlanacak.Yarım kalmış ve kapanmış fabrikaların çalıştırılması için öneriler geliştirilerek eylem planları yapılacak.

Üretici ve çalışanlar Ekonomiyi,ihracatı,ithalatı ve pazarlama ile müşteri ilişkilerini öğrenecekler bu sayede işyerleri ve fabrikalar kapanmaktan kurtulacak,işsizlik azalacak ve istihdam artacaktır. Türkiye ve Bulgar tarafında yapılacak faaliyet ve etkinliklerle Tarım ve ticaret sektöründe akıllı yatrırımlar yapılacak ve.İki ülke arasında tarımsal ticaret artacaktır.Tarımsal Sanayideki üretim artışı ile İstanbul’a yakın olan Uzunköprü’nün ekonomisinde canlanma olacaktır.

Projemizle Meriç nehrinin su taşkınlarından tarım arazisi ve fabrikaların korunması için projeler geliştirilecek Doğal çevre korunacak ve kırsal kesim kalkınacak Tarımsal sanayi işletmelerinin iç ve dış pazarlarda rekabet gücü artacaktır.

Uzunköprü ve bölgede yaşayan insanların yaşam kalitesi ve köylerin kalkınması sağlanacak Böylece, Proje’de rol oynayan yerel ve bölgesel kuruluşların proje oluşturma ve yürütme yeteneklerinde önemli düzeyde artış gözlenecektir.

Tarihinde Projemiz sözleşmesi Ankara da imzalandı tarihinde Projemiz eylem olarak uygulanmaya başlanmıştır Tarihinde Kamuoyuna Projemizin tanıtımı medya aracılığı ile yapıldı tarihinde Yönetim Kuruluna Çalışmalar hakkında bilgi verildi tarihinde Proje ekibi ilk toplantısını yaptı tarihinde Ankara da Projemizin Entegrasyon eğitimi verildi -Mayıs 2011 ayında Projemizin hazırlık çalışmaları tamamlan -Mayıs 2011 ayında Projemizin Farkındalık ve Görsellik çalışmaları tamamlandı. TARIMSAL SANAYİ PROJESİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARIN ÖZETİ

tarihinde proje ekibi toplantısı yapıldı tarihinde Projemizin Kamuoyuna ve hedef kitlelere konferans yöntemiyle tanıtımı yapıldı tarihinde Haskova ortağımız Uzunköprü’ye gelerek çalışma toplantısı yapıldı Proje ekibi toplantısı yapıldı tarihinde yönetim kuruluna çalışmalar hakkında bilgi verildi.

tarihinde Haskova ortağımızla toplantı yaparak proje sorunları ve çalışmaları görüşüldü tarihinde Altınyazı köyünde köy konferansı düzenlendi tarihinde sanayi konferansı yapıldı tarihinde Haskova’ya çalışma ziyaretinde bulunuldu tarihinde projemizi izleme ziyaretine gelindi.

tarihinde Meriç ilçesi Büyükaltıağaç köyünde köy konferansı düzenlendi tarihinde proje ekibi toplantısı yapıldı tarihinde basın bülteni hazırlanarak çalışmalar hakkında kamuoyu bilgilendirildi tarihinde WEB sayfasına son şekli son şekli verildi tarihinde WEB sayfamız yayına girdi. (