Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi 06 Şubat 2012 Ankara.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
Advertisements

19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
Esra ARIKAN Çevre Uzmanı
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Enerji Verimliliği ve Enerji Kimlik Belgesi (EKB)
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Eylem Planı Sonraki Adımlar
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
AB Eşleştirme Projesi, Ankara 6. Ders Haftası Carin Lindqvist-Virtanen
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Standart ve İş Geliştirme Şube Müdürlüğü
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
Çevre ve Orman Bakanlığı
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarında Çok Yönlü Çevresel Fayda Yaratan Entegre Yönetim Projesi.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
KÜRESEL ÇEVRE FONU (GEF) KOORDİNASYON
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
YERELDE AB SÜRECİ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
1. 2/21 Proje Gelişim SüreciProjenin amacıProje alanı, süresi ve bütçesiİşbirliği yapılan kurumlarProje BileşenleriProje Faaliyetleri.
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
FOREST EUROPE İlke Kararları Bağlamında Türkiye’deki Faaliyetler, Zorluklar ve Çözüm Önerileri Serdar Yegül Orman Müh. Orman Genel Müdürlüğü Temmuz 2010.
Türkiye’de Okul Hibeleri : Ekonomik Krize Yenilikçi bir Cevap Milli Eğitim Bakanlığı Çalıştayı 8 Mart 2010 Maureen McLaughlin Dünya Bankası.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Sunum transkripti:

Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi 06 Şubat 2012 Ankara

İçerik Projenin amacı Projenin yönetim yapısı Projenin süresi ve bütçesi Projenin gerekçesi Projenin bileşenleri ve beklenen sonuçlar Proje Hazırlama Hibesi (PPG) hazırlama süreci

Projenin Amacı Türkiye’de bütünleşik (entegre) orman yönetimi yaklaşımının, yüksek koruma değerine sahip Akdeniz orman bölgesinde çok yönlü çevresel fayda sağlayan uygulamalar yaparak teşvik edilmesi.

Projenin Yönetim Yapısı (Taslak)

Yürütücü Kuruluş: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü Ana Görev: Proje koordinasyonu, pilot alan yönetimi ve planlama / yaygınlaştırma Proje faaliyetleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan teknik desteğin ilgili Daire Başkanlıkları aracılığıyla sağlanması Proje Yönlendirme Komitesi’ne başkanlık yapılması Projenin kabul edilen hedeflere ulaşabilmesi için proje faaliyetlerini oluşturulmasında fikir beyan etmek ve proje faaliyetlerinin koordine edilmesi, Proje uygulamasını kolaylaştırmak amacıyla teknik destek sağlayacak OGM uzmanlarının görevlendirilmesi İş planlarına ve kabul edilen bütçeye uygun olarak harcamaların onaylanması, Proje için gereken girdilerin sağlanması ve proje sonuçlarına ulaşılması için kolaylaştırıcılık, izleme ve raporlama faaliyetlerinin yerine getirilmesi, Proje uygulamaları ve etkileriyle ilgili UNDP’ye bilgi aktarılması Toplantı, çalıştay, seminer ve üst düzey faaliyetler için resmi yazışmaların yürütülmesi Projenin Yönetim Yapısı Yürütücü Kuruluş: Orman Genel Müdürlüğü

Uygulayıcı Kuruluş: Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi (UNDP-Türkiye) Ana Görevler: Projenin teknik ve finansal yönetimi ile ilgili konuları takip etmek OGM ile işbirliği ve istişare içerisinde projenin teknik ve finansal yönetimi ile ilgili konuları takip etmek, Proje bileşenlerinin uygulanması için Proje Yönetim Birimi’ni görevlendirmek, Proje belgesinde belirlenen diğer çıktı ve raporların teslim edilmesi ve faaliyetlerin zamanında uygulamasını sağlamak, Proje belgesinde öngörülen faaliyetlerin koordinasyonu ve yönetimini sağlamak, Finansman kuruluş, ilgili uluslar arası organizasyonlar ve tüm proje paydaşları arasında etkili bir ağ kurulmasını sağlamak, UNDP/GEF gereksinimlerini sağlayan ulusal ve uluslararası uzmanların iş alımı sürecini gerçekleştirmek, Projede oluşturulan raporları değerlendirmek ve tavsiyelerde bulunmak. Projenin Yönetim Yapısı Uygulayıcı Kuruluş: UNDP Türkiye

Projenin Süresi ve Bütçesi Proje 60 ay sürecektir (2013 – 2018). Sorumlu KurumMiktar (ABD Doları) GEF nakdi hibe OGM ( nakdi – ORBİS PROJESİ ayni) UNDP ( nakdi ayni) GIZ nakdi WWF Türkiye ayni Orman Mühendisleri Odası ( nakdi ayni) Orman Kooperatifi ayni Toplam = ABD Doları

Projenin Gerekçesi Ormanların sera gazı azaltım potansiyelinin belirlenmesi ve sağlıklı bir sera gazı hesaplama sisteminin kurulması, Biyolojik çeşitliliğin korunması, Orman yangınları, böcek ve hastalıklar ile daha etkin mücadele edilebilmesi, Ormana bağlı olarak yaşayan yerel halkın sosyal ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesi, Ölçülebilir Raporlanabilir Doğrulanabilir (MRV) veri tabanının kurulması, Ormanlardan çok amaçlı faydalanılmasını esas alan yasal ve kurumsal çerçevenin geliştirilmesi.

Proje Bileşenleri ve Beklenen Sonuçlar Proje BileşenleriBeklenen Sonuçlar 1-Entegre orman yönetimi için yasal ve kurumsal çerçevenin geliştirilmesi -Biyolojik çeşitliliğin korunmasını ve karbon havuzları ile orman kaynaklı sera gazı emisyonlarının azaltımını sağlayarak ormanların çok yönlü kullanımı için yasal ve kurumsal ortamın güçlendirilmesi. Sürdürülebilir orman yönetimiyle ilgili faydalar şunlardır: -Orman kaynaklı emisyonların düşürülmesinin karbon pazarında ülkemizin hazır ve uygun konumunun sağlanması -Türkiye’de ormana dayalı azaltım ve karbon tutunumu için ölçülebilir, raporlanabilir ve doğrulanabilir(MRV) bir sistemin geliştirilmesi (çıktı 1.2, 1.3 ve 1.4) 2-Ormana dayalı sera gazı azaltım ve karbon tutunumu araçlarının uygulanması -Akdeniz orman peyzajı içerisinde seçilen orman alanlarında uygulanacak yenilikçi azaltım ve tutunum yaklaşımlarının (YANGIN, ZARARLI, SİVİKÜLTÜR, ORKÖY FAALİYETLERİ) gösterilmesi. İklim değişikliği alanındaki faydaları: - Yılda ton CO2’in salımının engellenmesi - Yılda ton CO2 eşdeğeri artan karbon tutunumu 3.Akdeniz peyzajındaki yüksek koruma değerli ormanların korunmasının güçlendirilmesi -Akdeniz orman habitatı olarak belirlenen ha. ormanın etkin korunması Tür göstergeleri: Endemik iğne yapraklıların ve yapraklı türlerin devamlılığı. -Yüksek koruma değerine sahip alanlar, tehditlerin ortadan kalkmasına bağlı olarak orman karbon stoklarını artıracaktır.

Proje Hazırlama Hibesi (PPG) Süreci Projenin uygulama, izleme ve değerlendirmesi PPG Süreci (Mart 2012) Uluslararası Uzman – Chris COSSLETT Ulusal Uzman – Nuri ÖZBAĞDATLI -PPG sürecindeki uzmanlarla sözleşme süreci -Başlangıç Çalıştayı (Ekim, 2011) -Pilot uygulamaların yapılacağı işletme müdürlüklerinin belirlenmesi (Ocak, 2012) -Ara çalıştaylar ve toplantılar (Mart - Nisan, 2012) -Proje Dokümanının teslimi (Mayıs 2012) Proje Hazırlama Hibesi (PPG) 5 Mayıs 2011 Onaylanmış Proje Kimlik Formu (PIF) 5 Nisan 2011 ONAY SÜRECİ CEO Onaylama Proje dokümanının 4 haftalık Konsey incelemesi Hükümetin onaylaması Dışişleri Bakanlığının onaylaması

Orman Fakülteleri Ormancılık Araştırma Müdürlükleri İlgili OGM Daire Başkanlıkları PPG Uzmanları Proje Hazırlama Ekibi

Silvikültür Uzmanı Dr. Said Dağdaş Orman Yangını Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Bilgili Zararlılarla Mücadele Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Avcı Sosyo-ekonomi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Kayacan Orman Karbon Muhasebesi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Asan Uluslararası Uzman Chris Cosslett Uluslararası Karbon Finansman (belirlenecek) Ulusal Uzman – Nuri Özbağdatlı Orman Mevzuatı Uzmanı Prof. Dr. Aynur Aydın Coşkun BiyoçeşitlilikUzmanı Dr. Uğur Zeydanlı PPG Uzmanları OGM ve UNDP EKİBİ

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM