Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ALTI ŞAPKALI DÜŞÜNME TEKNİĞİ
Advertisements

TEKNIK EGITIM FAKULTESI ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL TOPLANTISI HAZİRAN Bölüm yönetimiyle ihtiyaç duyduğumda rahatlıkla görüşebilmekteyim.
Öğretim yöntem ve teknikleri
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Öğretimde Kullanılan Teknikler (1)
SUNUM.
*Araştırma sorgulamaya dayalı etkileşimli ders yazılımlarının fen eğiminde etkili kullanımı nasıl olur? *Yapılandırılmış bilgi inşası nedir? *Tartışmanın.
DİNLEYİN ! GRUP ÜYELERİNİN BİRBİRLERİNİ DİNLEMELERİNİ TEŞVİK EDİN ! DİNLEMELERİNİ TEŞVİK EDİN !
ÖĞRETİM TEKNİKLERİ MİKRO ÖĞRETİM ASLIHAN AKBAĞ
PROBLEM ÇÖZME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Buluş Yoluyla Öğrenme.
ÖRNEK OLAY.
Kullanıldığı Durumlar? Tekniğin Dezavantajları?
GRUPLA TARTIŞMA TEKNİKLERİ ELİF ŞİRİNGÜL EPO TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ÇAĞDAŞ ÖĞRENME YAKLAŞIMLARI Yard. Doç. Dr. GÜZİDE ÖNER.
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği
Yazılı Sınavlar ve Açık Uçlu Yanıtların Değerlendirilmesi
Öğrencilerin birbirlerini tanımasına, görüşlerini, çözümlerini birebirleriyle paylaşmalarına el verişli yeni bir öğrenme tekniğidir.
EĞİTİM YÖNTEMLERİ Yard. Doç. Dr. Samiye METE
TARTIŞMA YÖNTEMİ.
BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Yard.Doç.Dr. Gülbeyaz Can İ.Ü. Florence Nihtingale HYO İstanbul
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
Örnek Olay Öğretim Yöntemi
Konuşma Becerisini Geliştirici Yöntem ve Teknikler
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
Öğretim Durumlarını Planlama
Beyin Fırtınasının Uygulanması Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar:
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği Edward De Bono'nun 1985'te yayınlanan kitabıdır. Yazar ,insanların düşünme alışkanlıkları ile kendilerini kısıtlayarak, sadece.
Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI - TEK BİR KİŞİNİN ÇÖZÜME ULAŞMA GÜÇLÜĞÜ - DİSİPLİNLER ARASI İLİŞKİLERİN SAĞLANMASI - MADDE VE İNSAN KAYNAKLARININ.
Genel Öğretim Yöntemleri [Tartışma (discussion) yöntemi]
MERHABA.
PROGRAM YETERLİLİKLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ 1.Belli bir alanda genel ortaöğretimde kazanılan bilgi, beceri ve.
EGİtİm FAKÜLTESİ Sakarya Üniversitesi
Soru Cevap.
ROL OYNAMA ve DRAMA.
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-1
Dündar UYAR İlköğretim Müfettişleri Başkan Yardımcısı
Ozan ÖZGÜVEN & Esra KELLECİ
Balık Kılçığı Tekniği Nedir?
ÜNİTE 2 : İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM KAZANIM: İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. TARTIŞMA YÖNTEMİ.
Öğretim yöntemlerinden Balık Kılçığı Tekniği
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
Orijinallik. Orijinallik; ilk defa ortaya konma, özgün olma anlamlarına gelmektedir. Orijinal olanı düşünebilme, yaratıcı düşünmenin temel bileşenlerinden.
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
Öğretim Yöntemleri Anlatım, Tartışma, Örnek Olay İncelemesi, Problem Çözme, Proje Temelli Öğretim, İşbirliğine Dayalı Öğretim, Gösterip Yaptırma..
CREATIVITY &PROBLEM SOLVING Brainstorming, Questions, Hats
Probleme Dayalı Öğrenme
Hepimiz evlerimizde ailemizle birlikte yaşarız. Bu yaşantıda bazı kararlar alınması gerekir.
Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi.
GİRİŞİMCİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Örnek olayda asıl olan yaşanmış gerçek olaylardan hareket etmektir. Öğretmen planladığı öğretim faaliyetine uygun olarak, öğrencilerin davranışlarını değiştirmek.
? Problem çözme bilimsel bir araştırmadaki problem çözmeye benzer. Analitik bir süreçtir. Bu süreç içerisinde önce olaylar gözlemlenir. Belli bir durumu.
PROBLEM ÇÖZME.
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
Emre Özgen Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Teknoloji ve tasarım dersi
İş Fikri Nedir? ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
Proje Oluşturma ve Yönetimi
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
ROL OYNAMA ve DRAMA.
Dündar UYAR İlköğretim Müfettişleri Başkan Yardımcısı
Beyin Fırtınası Oturumu
Yaratıcılık Oturumu Sunucunun Adı.
BEYİN FIRTINASI TEKNİĞİ
Dündar UYAR İlköğretim Müfettişleri Başkan Yardımcısı
Öğretim Yöntemleri Prof. Dr. Recai Doğan.
Yaratıcılık Oturumu Sunuyu Yapanın Adı.
ARGÜMANTASYON.
Sunum transkripti:

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Beyin Fırtınası Yahya ALTUNTAŞ İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 2004 - MALATYA

İçindekiler Beyin Fırtınası Nedir? Beyin Fırtınası Nasıl Uygulanır? Beyin Fırtınası Uygulamasının Yararları Beyin Fırtınası Uygulamasının Sınırlılıkları

Beyin Fırtınası Nedir? Beyin Fırtınası Etkinliği, bir konuşma tartışma tekniğidir. Bir soruna ilişkin çözüm bulmak için grup üyelerinin kendi aralarında problemi tartışıp, mümkün olduğu kadar çok sayıda fikir ve görüşlerin üretilmeye çalışıldığı bir ortamdır.

Nasıl Uygulanır? Öğrencilere rahatlıkla fikirlerini söyleyebilecekleri bir ortam hazırlanmalıdır. Öğrencilerin ortaya attıkları fikirleri doğru ya da yanlış diye yargılanmamalıdır. İleri sürülen her fikir kaydedilmelidir. Problemin çözümü için ileri sürülen fikirler tespit edildikten sonra sınıfça tartışılmalıdır. Öğrenciler fikir üretmeye teşvik edilmelidir.

Nasıl Uygulanır? Hep aynı öğrencilerin söz almaları engellenmeli, konuşmayan öğrencilerin de fikirleri sorulmalı, görüşleri alınmalı ve değerlendirme yapılmalıdır. Bir problemin çözümüne ilişkin görüşler alındıktan sonra, bu görüşler sınıfça tartışılmalıdır. Beyin fırtınası uygulanırken, grupta bir yazıcı olmalıdır. Bir öğrenci de gruba önderlik edip, konuşma sırasını belirlemelidir.

Beyin Fırtınasının Yararları Öğrencinin yaratıcı düşüncelerini geliştirir. Öğrenme sürecine aktif katılımları sağlanır. Kısa zamanda çok sayıda fikir üretilir. Öğrencilerden ortaya attıkları fikirleri savunmaları istenmediği için, her öğrenci aklına geleni rahatlıkla söyleyebilir. Öğrencilerin bir konu ile ilgili bir çok görüşün olduğunu görmeleri sağlanır. Öğrenciler bilimsel düşünmeye alıştırılırlar.

Beyin Fırtınasının Sınırlılıkları Ortaya atılan her fikrin yazılması zaman alır. Söylenen her fikri her yönüyle değerlendirme fırsatı yoktur. Öğrenciler problemle ilgili olmayan fikirler söyleyebilirler. Problemin gerçek çözüm yollarından uzaklaşabilirler. Sınıfta herkesin fikrini söylemesi zorunluluğu hiçbir fikri olmayan öğrencileri zor durumda bırakabilir. Tartışmaları aynı öğrenciler yönlendirebilir. Öğrencileri değerlendirme güçlüğü vardır.