Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğrencilerin birbirlerini tanımasına, görüşlerini, çözümlerini birebirleriyle paylaşmalarına el verişli yeni bir öğrenme tekniğidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğrencilerin birbirlerini tanımasına, görüşlerini, çözümlerini birebirleriyle paylaşmalarına el verişli yeni bir öğrenme tekniğidir."— Sunum transkripti:

1

2 Öğrencilerin birbirlerini tanımasına, görüşlerini, çözümlerini birebirleriyle paylaşmalarına el verişli yeni bir öğrenme tekniğidir.

3 1.konu belirlenir. 2.öğrencilere küçük parçaları dağıtılır. 3.öğrencilerin her bir kağıda duruma göre ;  Konuyla ilgili sormak istediği soru.  Konuyla ilgili görüşü.  Verilen problemin yaratıcı bir çözümü. gibi verileri yazmaları istenir.

4 4.öğrencilerin yazacaklarını bitirdikten sonra kağıtları üzerlerine takmaları ve sınıfta birbirlerinin üstlerindekileri okuyarak dolaşmaya başlarlar. 5. yazılanlarla ilgili soruları varsa birbirlerine sormaları ve beğendikleri kart olursa değiştirmeleri sağlanır.

5 6. Değişimin iki yönlü olması sağlanmalı ve mümkün olduğu kadar çok değişikliğin yapılmasına teşvik edilmelidir. 7. Sınıfın tekrar toplanması, hangi değişiklerin yapıldığını ve nedenlerinin konuşulması.

6 1. Öğrencilerin birbirlerini tanımasına elverişlidir. 2. Öğrencilerin görüşlerini, çözümlerini birbirleriyle paylaşmalarını sağlar. 3. Fikir alış verişini kolaylaştırır.

7 4. Derse aktif katılım artırır. 5. Bir başkasının düşünce ve görüşlerini saygı göstermeyi sağlar. 6. Herkesin düşüncesini aynı anda belirtmiş olmasına imkan sağlar.

8 1. İyi bir koordinasyon gerekir 2. İyi koordinasyon olmadığında ;  Zaman kaybı  Sınıf hâkimiyetinin kaybına neden olur.

9  AÇIKGÖZ. Aktif öğrenme, 9. baskı


"Öğrencilerin birbirlerini tanımasına, görüşlerini, çözümlerini birebirleriyle paylaşmalarına el verişli yeni bir öğrenme tekniğidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları