SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ uygulamalarI
5510 Sayılı Kanununun 60’ıncı maddesine göre genel sağlık sigortalısı sayılanların ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hak sahipliği işlemleri.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
HOŞ GELDİNİZ Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN Bakanlık İş Müfettişi.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU
SAMSUN SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Düzenlemeleri
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ERK İSG&İK –
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sigortalı Tescil Ve Hizmet Daire Başkanlığı DEVLET MEMURLARININ GENEL SAĞLIK SİGORTASI.
Tevfik BAYHAN Bakanlık
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İŞVEREN-ALT İŞVEREN İŞVEREN : 5510 SAYILI KANUNUN 4.MADDESİNİN (a) VE (c) BENTLERİNE GÖRE SİGORTALI SAYILAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN GERÇEK VEYA TÜZEL KİŞİLER.
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28750
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
İşbaşı Eğitim Programı
İşvereni bulunduğunuz null sicil sayılı dosyada işlem gören işyerinizde çalışmakta olan TC kimlik numaralı.
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
MİLAS SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
GEÇİCİ İŞ GÖRMEZLİK - ULUSAL BAYRAM VE GÜNLERİNDE ÇALIŞMA 1 Yrd. Doç. Dr. ALPTEKİN AKTALAY Y.Emre AKARSU.
Okullarda İş akdi İle işçi Çalıştırılması
(456 NUMARALI VUK GENEL TEBLİĞİ)
1 PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI.
E-Tebligat 1: E-Tebligat Ne Zaman Başlıyor? E-Tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacaktır. Ancak, bu tarihten önce E-Tebligat sistemini.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 456)  5.2. Gelir Vergisi Mükelleflerinin Bildirimi ve Elektronik Tebligat Adresi Edinmesi  Elektronik tebligat.
ELEKTRONİK TEBLİGAT ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ TEBLİĞLERİ.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Aralık 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
ÖDEME EMRİ BELGESİNİN EKLERİ VE TANIMLARI
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
DERS : ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ KONU: İŞ KAZALARI HAZIRLAYAN: AYŞE NUR ŞİMŞEK BÖLÜM: BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
ÖNEMLİ Insert client name
İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ
Seyahat Acentaları Kuruluş ve Sayısı
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
MUHTASAR AYLIK PRIM HIZMET BEYANNAMESI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Sadece ihale usulü ile yapılan alımlarda SGK borcu sorgulanır.
Görev ve Sorumluluklar
www. mersis. gumrukticaret. gov
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
ÜCRET GARANTİ FONU UYGULAMASI
Sunum transkripti:

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü İŞVEREN İŞLEMLERİ ( Kısa Vadeli Sigorta Kolları Prim Oranı %2 ) Sigortalı ve Tescil Hizmet Daire Başkanlığı

KISA VADELİ SİGORTA KOLLARI PRİM ORANI %2 6385 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 9 uncu maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi; “Kısa vadeli sigorta kolları prim oranı, sigortalının prime esas kazancının % 2’sidir. Bu primin tamamını işveren öder. Bu oranı % 1,5 oranına düşürmeye ya da % 2,5 oranına artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.” şeklinde değiştirilmiştir. 10 uncu maddesi ile 83 ve 84 üncü maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır. Bu hükümler, 01/09/2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

İŞKOLU KODUNA İLİŞKİN İŞLEMLER İşkolu koduna yapılan itirazlar üzerine yapılacak değerlendirmeler: İşverenin talebi üzerine yapılacak işkolu kodu değişikliklerinde, 1-İşyeri işverenin vergi mükellefiyetinin bulunması durumunda; a) www.gib.gov.tr/İnternet Vergi Dairesi//Sık Kullanılanlar/e-Vergi Levhası Sorgulama adresinden “e-vergi levhası” görüntülenerek talepte bulunulan işyeri adresi ile e-vergi levhasında yer alan işyeri adresinin aynı olması durumunda e-vergi levhasında yer alan işkolu kodu esas alınarak,

İŞKOLU KODUNA İLİŞKİN İŞLEMLER b) www.gib.gov.tr/İnternet Vergi Dairesi//Sık Kullanılanlar/e-Vergi Levhası adresinden “e-vergi levhası” görüntülenerek talepte bulunulan işyeri adresinin, e-vergi levhasında yer alan işyeri adresinden farklı olması durumunda ;

İŞKOLU KODUNA İLİŞKİN İŞLEMLER Talepte bulunulan işyerinin bağlı olduğu vergi dairesinden işkolu kodunu gösteren yazının ibraz edilmesi istenilerek, bu belgede belirtilen iş kolu kodu esas alınarak, İşkolu Kodu İtiraz Komisyonunca karar alınmak suretiyle yetkili kişilerce gerekli işlemler yapılacaktır.

ÖNEMLİ NOT ! İlgili vergi dairesinden alınan yazıda belirtilen işkolu kodunun veya “e-vergi levhası” ekranından yapılan sorgulama sonucunda ekrana gelen iş kolu kodunun, işverenin talep ettiği iş kolu kodundan farklı olduğunun anlaşılması halinde vergi dairesince iş kolu kodu değiştirilmediği sürece vergi dairesinin kayıtları esas alınacaktır.

İŞKOLU KODUNA İLİŞKİN İŞLEMLER 2) İşyeri işvereninin vergi mükellefiyetinin bulunmaması durumunda (“e-vergi levhası” ekranında kaydı bulunmayan işverenlerce) talep edilecek iş kolu kodu değişikliklerinde işyeri dosyasında yer alan işyeri bildirgesi, denetim raporu, tutanak, resmi yazı, varsa işyeri açma ve çalışma ruhsatı v.b. Belgelere bakılarak, İşkolu Kodu İtiraz Komisyonunca iş kolu kodu belirlenecek ve alınan karar doğrultusunda yetkili kişilerce gerekli işlemler yapılacaktır.

ÖNEMLİ NOT İşkolu kodunun Komisyonca belirlenememesi durumunda ise işkolu kodunun tespiti amacıyla durum denetim ve kontrolle görevli memurlara intikal ettirilecektir !

ÖNEMLİ NOT İşyeri dosyalarının işkolu kodlarında herhangi bir şekilde meydana gelen değişiklik sonucu hatalı duruma düşen işkolu kodlarının düzeltilmesiyle ilgili taleplerin yukarıda hususlara dikkat edilerek yapılmasını rica ederiz.

ÖNEMLİ NOT Ayrıca; İşyeri tescil işlemleri sırasında Kurum olarak hatayı önlemek ve itiraza mahal bırakmamak için yukarıdaki hususlara dikkat edileceğinden, tescil için gerekli olan belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde ibraz edilmesi rica olunur.

İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER İşveren, işyeri bildirgesi ekinde Kuruma vermesi gereken; a) Daimi mahiyetteki işyerlerinde, işyerinin adresini gösterir yerleşim belgesini, b) Gerçek kişi işverenler yönünden kendilerinin, tüzel kişi işverenler yönünden ise tüzel kişiliği temsile yetkili kişilerin imza sirkülerini, Bir ay içinde Kuruma, elden vermekle veya posta yoluyla göndermekle yükümlüdür. İmza sirküleri Kuruma verilmesi gereken kişilerin, Üniteye bizzat müracaat ederek kimliklerinin tespitiyle birlikte imza beyanlarının alınmasını sağlamaları halinde, (b) bendinde istenilen imza sirküleri artık istenilmez.

İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER İşverenden iş alan alt işverenler : Kanundan doğan yükümlülükleri başlamadan önce, işyeri bildirgesi hariç, birinci fıkranın (b) bendinde belirtilen belgeyi ve asıl işverenle yapmış olduğu sözleşmenin bir örneğini, Kuruma elden verir veya posta yoluyla gönderirler.

İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER Birinci fıkrada belirtilen belgelerin yanı sıra; a) Tüzel kişiler; hükmi şahsiyetin tescil edildiği Ticaret Sicil Gazetesini, b) Adi ortaklıklar; noter onaylı ortaklık sözleşmesini, c) İhale konusu işlerde; işin sözleşmesi veya işin üstlenildiğini gösterir idarenin yazısı, ç) İnşaat işyerlerinde; yapı ruhsatının fotokopisi, varsa arsa sahibi ile müteahhit arasındaki inşaat yapım sözleşmesi, birinci fıkrada belirtilen sürede ve usulle verilir.

BİLGİLENDİRME VE HATIRLATMA Tescil edilecek işyerlerinin altılı işkolu kodunu ve işyeri sicil numarasını gösterir matbu form postaya verilmeyerek, bundan böyle, 7201 sayılı Kanuna göre düzenlenerek işverenlere/vekil tayin edilen kişilere e-Sigorta kullanıcı kodu ve şifresinin verilmesi sırasında tebliğ edileceğinden; Bu konudaki uygulamamıza hassasiyetle uyulmasını rica ederiz.

TEŞEKKÜR EDERİZ.