1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Ulusal Kurum Projeleri Koordinatörlüğü
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI (TTGV) DESTEKLERİ
Tematik Proje Destek Programı
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
GİRİŞİMCİLİK ve SOSYAL PROJE DESTEKLERİ
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
TÜRKİYEDE GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEYEN KURULUŞLAR
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
4 : Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programı
TEKNOLOJİ VE YENİLİK ODAKLI GİRİŞİMLERİ DESTEKLEME PROGRAMI (TEKNOGİRİŞİM) Ülkemizde her yıl kurulan binlerce firmanın büyük çoğunluğunun ilk bir.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
TÜBİTAK – TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.

LOGO TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc.
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
Doç. Dr. Hasalettin DELİGÖZ e-posta:
Fatih Üniversitesi Burak Yener
Kamu Ar-Ge Fon Kaynaklarına Erişim
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
TÜRKİYEDE GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEYEN KURULUŞLAR. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KOSGEB TÜBİTAK TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU TEKNOPARK/TEKNOKENT DESTEKLERİ.
Özel Sektör AR-GE Projelerine Yönelik Destekler Prof.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi SETBİR Danışma Kurulu Üyesi.
TÜRKİYEDE GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEYEN KURULUŞLAR Doç. Dr. Özlem ÇETİNKAYA BOZKURT.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
DEVLET HİBE VE TEŞVİKLERİ SUNUMU
AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM PROGRAMI ULUSAL DESTEK PROGRAMLARI DERSİ ETTOM ULUSAL PROJELER UZMANI M.MELİKE SEZGİN AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME.
VENTURE CAPITAL Risk (Girişim) Sermayesi
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
VENTURE CAPITAL Risk (Girişim) Sermayesi Dr. Çağatay ORÇUN.
Sunum transkripti:

1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

1512 Programının Amacı Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için iş fikrinden pazara kadar olan faaliyetlerinin desteklenmesi

1512 Programı Neden ? Birçok fikrim var, ama bunları projeye ve ürüne çevirmek için ne bir şirketim ne de finansal olanaklarım var

Girişimci TÜBİTAK 1512 Programı Beklentiler Yenilik getirecek fikirlerin hayata geçirilmesi Eğitim desteği İş rehberi (mentor) desteği Finansal desteğe en hızlı ulaşım Girişim sermayesine erişim Pazar Bulma TÜBİTAK

Girişimci TÜBİTAK 1512 Programı Beklentiler Teknolojik girişimciliğin arttırılması Teknoloji tabanlı genç firmaların oluşturulması Nitelikli istihdamda artış Dışa bağımlılıkta azalma Uluslararası rekabetçilikte artış TÜBİTAK

1512 Programı Başvuru Koşulları Girişimci Örgün öğrenim veren herhangi bir lisans programından mezun kişiler, Yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenciler, Yüksek lisans veya doktora programından mezun kişiler *İlave başvuru koşullarıçağrı dokümanında belirtilir.

Girişimcilik eğitimi ve rehber desteği 1512 Programı Program Aşamaları 1. Aşama İş fikrinin iş planına dönüştürülmesi İş fikri başvurusunun yapılması Girişimcilik eğitimi ve TÜBİTAK’ın uygun gördüğü durumlarda rehber desteğinin sağlanması İş planının hazırlanması Girişimcilik eğitimi ve rehber desteği İş planı

2. Aşama Şirketleşme ve Teknolojik Doğrulama 1512 Programı Program Aşamaları 2. Aşama Şirketleşme ve Teknolojik Doğrulama İş planı başvurusunun yapılması İş Planlarının panel ve ilgili komitelerce değerlendirilmesi Değerlendirmenin 3 boyutu: İş planının teknoloji düzeyi ve yenilikçi yönü İş planının uygunluğu ve yapılabilirliği İş planının ticarileşme potansiyeli

2. Aşama Şirketleşme ve Teknolojik Doğrulama 1512 Programı Program Aşamaları 2. Aşama Şirketleşme ve Teknolojik Doğrulama İş planı desteklenmeye uygun bulunan Girişimcinin sermaye şirketi kurması Geri ödemesiz sermaye desteği 100.000 TL; hibe Risk yönetimi, Sermayenin verimli kullanılması, Mevcut iş planının iyileştirilmesi, Değer yaratma ve yenilik yönetimi, İşbirlikleri oluşturma, Finansmana erişim , Yatırımcı ilişkileri kurma . İş rehberi desteği * 2. Aşamada desteklenecek projelerin süresi en fazla 12 aydır.

2. Aşama Şirketleşme ve Teknolojik Doğrulama 1512 Programı Program Aşamaları 2. Aşama Şirketleşme ve Teknolojik Doğrulama Desteklenen gider kalemleri Personel giderleri, Seyahat giderleri, Alet, teçhizat, yazılım, yayın giderleri, Malzeme ve sarf giderleri, Yurtiçi danışmanlık ve hizmet alımları, Proje genel giderleri (% 20)

3. Aşama TÜBİTAK 1507 Destek Programı 1512 Programı Program Aşamaları 3. Aşama TÜBİTAK 1507 Destek Programı Kuruluşun 2. aşamada elde ettiği çıktıları, Ar–Ge çalışmalarıyla daha da geliştirerek ticarileşmeye konu olabilecek veya uygulamaya aktarılabilecek bir ürünü/süreci ortaya koyması beklenir. BSTB Teknogirişim programını başarıyla tamamlayan firmalar 550.000 TL; % 75 hibe Ticari Prototip 1512 programının II. aşamasını başarıyla tamamlayan firmalar

4. Aşama Ticarileştirme Prototip 1512 Programı Program Aşamaları Girişim sermayesi sağlayan kuruluşlara ve yatırımcılara erişimleri Sektörün önde gelen firmaları ile bir araya getirecek proje pazarları Prototip

1512 Programı Programın 2012 Çağrısı

1512 Programı Programın 2013 Çağrısı

Ayrıntılı Bilgi; www.tubitak.gov.tr/1512 1512@tubitak.gov.tr

Dikkatiniz İçin Teşekkürler