Sağlık Turizminde Devlet Desteğinin Önemi ve Yabancı Sermaye Hüseyin ÇELİK Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü II.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi 28.2.2009-Antalya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

TANITIM OTURUMU Nuri A Başoğlu, Prof.Dr. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü.
PERFORMANS KRİTERLERİ
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
Grup 8: YÖK Koordinasyon Oturumu Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinde YÖK’ün işlev ve kurumsallığı– 37 Sorun Uluslararası öğrenci ve.
PAZARLAMA YÖNETİMİ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu.
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Uygulamaları
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
ACIBADEM ADANA HASTANESİ DİREKTÖRÜ
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
N Para ve sermaye piyasaları n Yatırımlar n İşletme Finansı Finans birbiriyle ilgili üç alanı içerir:
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü İSTANBUL 30 EKİM 2014.
SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ (SSB)
REYSAŞ ‘’ Mükemmeli hedefleyen şirketler, ürettiklerinin aynı mükemmellik anlayışıyla pazara ulaştırılmasını talep etmektedir. ‘’
Şebnem ULUSOY Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Özel Emeklilik Dairesi Şube Müdürü I. GELENEKSEL SİGORTACILIK KONFERANSI 12 Haziran 2002.
Özel Sağlık Hizmet Sunucuları ve Yeni Teşkilat yasası
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri ve Beklentiler Raporu.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-1
Doç. Dr. Mehmet Cihan YAVUZ
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK - HBÖ Çalışma Grubu
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
NANOMAM® a. ş www. nanomam
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
FIRSAT VE ÖNERİLER 1. Sağlık alanında hem nitelikli insan gücü hem de sağlık altyapısı ve teknolojisiyle öne çıkan Türkiye'nin medikal turizmde yerini.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
KKTC’DE II.GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu SAĞLIK TURİZMİ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Sunum transkripti:

Sağlık Turizminde Devlet Desteğinin Önemi ve Yabancı Sermaye Hüseyin ÇELİK Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü II.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Antalya

Her Şey Sağlık İçin Yol Haritamızı ve Stratejimizi Belirleyerek Bunun Rehberliğinde Çalışmalıyız Tüm Kararlarımızda, Sektöre Ne Kazandırdığımızı Esas Almalıyız Kamu/Özel Ayrımcılığından Vazgeçmeliyiz İdealin Değil, Mümkün Olanın Peşinde Koşmalıyız Uygulamada Öncelik Belirlerken, En Önemliden Değil En Kolaydan Başlamalıyız

Sağlık Turizmi Stratejik Öncelik Olarak Belirlenmeli-1 Son 5 Yılda Kamu ve Özel Teşebbüs Tarafından Yapılan Yatırımlar Rekabet Gücümüzü Arttırdı Tıbbi Uygulamalardaki Başarı Kalite ve Fiyat Bileşeninde Rekabet Avantajı Teknolojide Gelinen Düzey

Sağlık Turizmi Stratejik Öncelik Olarak Belirlenmeli-2 Hizmet Anlayışında Sağlanan Gelişme Sektörün Farkındalığı Kişi Başına Getirisinin Yüksekliği (4 Kat) İstihdama Olan Etkisi Diğer Sektörlere Olan Etkisi

Uygulanabilecek Destek Programları

Mevzuat Desteği Sağlık Turizminin Tanıtma Fonu Kapsamına Alınması SB Tarafından Sağlık Turizmi Yatırımlarının Planlamadan Muaf Tutulması Yabancı Doktor Çalıştırılmasına İzin Verilmesi Hizmet Sektörünün, Üretim Sektörü Mevzuatı İçinde Yer Alması Sosyal Güvenlik Sözleşmelerinde Yapılacak Düzenlemeler

Vergi Desteği Sağlık Turizmi Yatırımlarına Gümrük Muafiyeti Sağlanması Sağlık Turizmine İhracat Anlayışı İle Vergisel Düzenlemelerin Yapılması KDV’den Muafiyet Sağlanması

Tanıtım Desteği Sağlık Turizmi İçin Tanıtma Fonundan Pay Ayrılması Yurtdışı Temsilciliklerinde Sağlık Turizmi Tanıtım Etkinliklerine Aracılık Yapılması Kamu ve Meslek Örgütleri (TURSAB) Web Sayfalarında Sağlık Turizmi Tanıtımlarına Fırsat Verilmesi Elektronik ve Yazılı Ortamda Üretilen Yayınların Basım, Dağıtım ve Tanıtımında Destek Verilmesi

Özel Teşebbüse Düşen Görevler Pastayı Büyütmenin Peşinde Olmalıyız Birlikte Büyüyebiliriz Entegre Konseptler Üretmeliyiz Sağlıkta Marka Ülke Olmak İçin Ortak Fon Oluşturmalıyız Kamu İle Yakın İşbirliği İçinde Çalışılması

Yurt Dışı Sermaye’nin Rolü Sağlık Turizminde Başarılı Firmalarla İşbirliği ve Ortaklık Kurulması Hasta Portföyü İçin, Güçlü Alanlarda Karşılıklı İşbirlikleri Geliştirilmesi Sermaye Ortaklıklarının Teşvik Edilmesi Akreditasyon Yapılarının Geliştirilmesi

Teşekkürler