Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Advertisements

GENEL OLARAK İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜKLERİ
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
Türkiye’deki Kamu İnternet Siteleri Ne Kadar Vatandaş Odaklı?
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
BÜLENT DURLANIK BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
Tütün Kontrolünde Ulusal Kuruluşlar Prof. Dr. Nazmi Bilir Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anablim Dalı
Standart ve İş Geliştirme Şube Müdürlüğü
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU İKİNCİL MEVZUAT
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 ULUSLARARASI ALANDA ORMANCILIK VE GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Küçük Yatırımlar Fonu, Ormanlarımızın Ekonomik, Sosyal.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
KÜRESEL ÇEVRE FONU (GEF) KOORDİNASYON
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
ISLAHÇI HAKLARI BAŞVURUSU VE UYGULAMALARI
11 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
1. 2 SUNU PLANI 1. DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONELİ 2. DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN GÖREVLERİ 3. YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER 3.1 Projeler Tamamlanmış Projeler
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
STANDART DOSYA PLANI.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Iain Maclean 20 Haziran 2012 Çevre ve Şehircilik.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
Madde-2) Kurumların merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlere ait kodların güncellenmesi işlemlerinde kurumların strateji geliştirme.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
KAMU HARCAMALARININ SINIFLANDIRILMASI
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSAL HAVZA YÖNETİMİ STRATEJİSİ
SANAL DEVLET.
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Türkiye’deki Yüzey ve Yeraltı Su Kaynakları Dengesi.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİ
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
Havza Paydaşlar Toplantısı Genel Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Tesisleri Adana 19 Kasım 2015.
2 1.HAVZA BAZLI SU YÖNETİMİ 2.SU ÇERÇEVE DİREKTİFİ 3.ÜLKEMİZDE HAVZA BAZLI SU YÖNETİMİNE GEÇİŞ 4.HAVZA KORUMA EYLEM PLANLARI 5.NEHİR HAVZA YÖNETİM PLANLARI.
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı Emine AYDINOĞLU Şube Müdürü 02.05.2013

Konular Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Türkiye-Gine KEK Protokolü Afrika Stratejisi Eşgüdüm Komitesi Afrika Stratejisi Eşgüdüm Komitesi 7nci Toplantısı OSİB-TİKA Protokolü UKB oluşumu

Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Türkiye ile diğer ülkeler arasında ticari, ekonomik ve sınai işbirliği platformu, 2011/10 sayılı Başbakanlık Genelgesi, (2013/1 değ.) 124 ülke, Ekonomi Bakanlığı,

Türkiye-Gine KEK Protokolü I. Dönem KEK Protokolü 14.07.2002 , Konakri, Orman düzenlemesi, Bozulan bölgelerin restorasyonu, Yamaçların düzenlenmesi, Milli parkların düzenlenmesi, Ağaç, bal ve balmumu üretim ve işletme II. Dönem KEK Protokolü 16-17.04.2013, Ankara Protokol imzalanmıştır,

Ormancılık konusunda Ormanların envanterinin çıkarılması, orman yönetim planlarının hazırlanması, Gine tarafından 2006 yılında hazırlanan Çölleşme ile Mücadele Eylem Programının uygulanmasında işbirliği, UNCCD gibi uluslar arası sözleşme sekretaryaları ve FAO, UNFF gibi BM organları tarafından istenen ülke raporlarının beraberce hazırlanması, Entegre havza yönetimi, sel ve taşkın kontrolü, erozyon kontrolü, toprak koruma ve iyileştirme ve çölleşme ile mücadele projelerinin hazırlanması ve  uygulanması, Ormana bağımlı olan kırsal kesimin desteklenmesi, Bal ve balmumu dâhil odun dışı orman ürünlerinin envanterinin yapılması, toplanması, işlenmesi ve pazarlanması, Milli park ve yaban hayatı yönetimi, ekoturizm ve biyoçeşitliliğin korunup geliştirilmesi, Tohum toplama ve fidan üretimi konularında Gine orman personeline eğitim verilmesi ve Gine’de örnek fidanlık kurulması, Orman yangınları ile mücadele sisteminin geliştirilmesi, Kereste ve diğer orman ürünleri ticaretinin geliştirilmesi, Türkiye firmalarının Gine’de orman ürünleri işleme ve değerlendirme konusunda yatırım yapması, Gineli öğrencilerin Türkiye’deki orman fakültelerinde lisans ve yüksek lisans eğitimlerine devam etmesi, Gineli memurların ülkemizde staj ve iş başı eğitim yapması, Kapasite geliştirme,

Afrika Stratejisi Eşgüdüm Komitesi 2010/7 sayılı Başbakanlık Genelgesi, Kurumsal yapılanma, Kuramsal eşgüdüm, Dışişleri Bakanlığı, Üç aylık dönemlerde toplantı,

Afrika Stratejisi Eşgüdüm Komitesi 7nci Toplantısı 08.04.2013, 2012 yılında Afrika konusunda kurumların yaptıkları çalışmaları değerlendirmek, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı, Başbakanlık-Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Türk Kızılayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Tutanak henüz gönderilmedi,

OSİB-TİKA Protokolü I. Protokol, II. Protokol (Taslak), 11.06.2004, "Avrasya Ülkelerine Yönelik Çevre ve Orman Konularındaki Faaliyetlerde Teknik Yardim ve İşbirliği Yapılmasına Dair" 3 yıllık, II. Protokol (Taslak), 15.08.2012/ Bakanlık Koor., 2010/7 sayılı Başbakanlık Genelgesi (Afrika Stratejisi), ÇEM (Protokol taslağı), ABDİD (Birim görüşü, TİKA’ya) 12.03.2013 30.04.2013/İ.Çiftçi,H. Avcı-S. Çam

Mevzuat hazırlığı Çölleşme ile Mücadele Türkiye Ulusal Eylem Programı, Çölleşme ile Mücadele Strateji Belgesi, Bu iki programın izlenmesi, Kurumların çalışmalarının izlenmesi, Üst düzey takip edilme ihtiyacı, Yasal dayanak ihtiyacı, Çölleşme İle Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi Çalışma Usul ve Esaslarına Ait Yönetmelik Taslağı (2005) Çölleşme ile Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi BMÇMS Ulusal Eylem Programı İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu (2012/2) Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu (2012/7) Hava Emisyonları Koordinasyon Kurulu (2012/22) Afrika Stratejisi Eşgüdüm Komitesi (2010/7) Çölleşme Koordinasyon Kurulu