Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Konaklama ve Ulaşım Dokuz Eylül Üniversitesi
Advertisements

 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
ERASMUS OFİSİ.
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
Grup 8: YÖK Koordinasyon Oturumu Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinde YÖK’ün işlev ve kurumsallığı– 37 Sorun Uluslararası öğrenci ve.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
ÖZEL EĞİTİMDE SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
31 Ekim Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
TAM GÜN YASASI VE ASİSTAN HEKİMLER DR.AYSUN ERBAHÇECİ.
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
Türk yükseköğretim sisteminin Bologna karnesinde yaşam boyu öğrenim Sorunlar ve çözüm önerileri Ayşe Soysal Boğaziçi Üniversitesi.
Eğitim Teknolojileri Araştırmaları Dergisi , 2011, 2(2) : 0-0
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.
5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürleri Toplantısı 1. Komisyon Raporu Meslek Yüksekokullarında İşyeri Eğitimi -İşyeri eğitiminin planlanması ve kredilendirilmesi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
Türkiye’de Okul Hibeleri : Ekonomik Krize Yenilikçi bir Cevap Milli Eğitim Bakanlığı Çalıştayı 8 Mart 2010 Maureen McLaughlin Dünya Bankası.
2547 SK. GÖRE 35. MADDE GÖREVLENDİRİLME İŞ AKIŞ SÜRECİ
İÇERİK overview Türkiye’de Uluslararası Öğrenciler
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
Uludağ Üniversitesi Gelen Öğrenciler Okt. Volkan KAHRAMAN
İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ İnsan Kaynakları Müdürlüğü 1 KARİYER İMKANI ÇALIŞAN BİLGİLERİ STAJ BAŞVURUSU SOSYAL İMKANLAR AÇIK.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Doç. Dr. İlhan Kaya 5 Kasım 2010 Muş Alpaslan Üniversitesi.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
 Trakya Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabulü.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Sunum transkripti:

Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu

PROBLEMLER 1. Uluslararası öğrenci kayıt ve öğrenim ücretleriyle ilgili kanuni düzenleme eksikliği (Üniversitelerde bu konuyu hangi birimlerin takip edeceğinin belirsizliği, bu durumun yasal bir boşluk oluşturması ve vergiler) 2. Yabancı öğrenci kabul, öğretim ücretleri, oturma izni ve vize işlemlerinin takibi için bilişim altyapısının kurulmasına gerekli finansman eksikliği 3. Yurtdışından gelen öğrenciler için başvuru ve öğretim ücretinin belirlenmesi ve dengelenmesinde sıkıntılar yaşanması

PROBLEMLER 4. Uluslararası tanıtımlar için (ortak) fonların yokluğu 5. Yurtdışına giden öğrencilerin uygun bir sağlık sigortasına sahip olmamaları 6. Öğretim üyeleri ve idari personelin yabancı dil öğrenmeleri için finansman eksikliği 7. Yurtdışından öğretim üyelerinin(misafir ve tam zamanlı) gelişi için kaynak eksiklikleri ve Türkiye’deki maaşların bu alanda yetersiz kalması

PROBLEMLER 8. Yurtdışına giden öğrenciler için özel sektörden sağlanabilecek bursların eksikliği 9. Erasmus Programıyla ilgili yaşanan sorunların giderilmesi a. Erasmus’a güz döneminde giden öğrencilerin hibelerinin geç ulaşması b. Erasmus, araştırma ve diğer döviz fonlarının TL dönüşüm sisteminde farklılıklar görülmesi c. Erasmus programları için öğrencilere tahsis edilen hibelerin yetersizliği d. Erasmus dışındaki değişim programlarının finansmanı (akademik, idari, öğrenci)

DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİ 1. a. Üniversitelerin yabancı öğrencilere uyguladıkları ücretler konusunda vergi indirimleriyle teşvik etmesi (KDV) b. Devlet Üniversiteleri’nde yabancı öğrencilerin ücret takibi için yeni düzenlemelerin uygulamaya konması 2. E-devlet sistemi içerisinde Üniversite-Emniyet Genel Müdürlüğü-Dışişleri Bakanlığı’nın ortak ulaşabildiği bir takip sistemi kurulması 3. Yabancı öğrenci ücretlerinin, yerli öğrenci ücretlerinin belirlendiği politikadan ayrı bir politika ile belirlenmesi

DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİ 4. a. Ortak tanıtım fonu oluşturulması amacıyla, YÖK bütçesine ortak tanıtım kalemi eklenmesi b. Üniversitelerin görevlendirilmelerde (yurtdışı), giden kişilere tanıtım görevini de vermesi c. Üniversitelerin yerel veya tematik ortak tanıtımlarda bulunmaları 5. Yurtdışına giden öğrenci için merkezi olarak belirlenecek, ülke bazında ve ücreti öğrenci tarafından karşılanacak sigorta uygulaması yapılması (varsa genel sağlık sigortası uygulamasının ülkeler arasında yaygınlaştırılması)

DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİ 6. a. Özellikle devlet üniversitelerinde hizmet içi eğitim(sübvanse) uygulanması ve işe alımlarda yabancı dile önem verilmesi b. Vakıf üniversitelerinde yapı genellikle bu uygulamaya yönelik olarak kurulmuş bulunmaktadır 7. Üniversitelerin tematik olarak uzmanlaştığı alanlarda AB ve diğer projelere başvurması ve başvuruları özendirip, yönlendirecek uzman birimlerin çalışması/geliştirilmesi

DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİ 9. a. Üniversitelerin karşılıklılık esasına dayalı değişim programı anlaşmaları yapmaları b. Değişim programlarının çeşitlendirilerek, bütün (devlet vakıf) üniversitesi öğretim üyelerine açık olması c. 7. maddede önerilen çözümün uyarlanması